Kvůli slevě kupujeme i to, co vůbec nepotřebujeme.

Kvůli slevě kupujeme i to, co vůbec nepotřebujeme. Zdroj: Profimedia.cz

"Magické natáčky" jsou po slevě o víc než 100% dražší. Tomu se tedy říká výhodná koupě!
Průměrná cena magických natáček se pohybuje okolo sta korun.
Koupit ve slevě něco za víc než dvojnásobek dokáže naštvat.
Ze slevových nabídek byste mohli vybírat celé dny a stále by se našly nějaké, které jste ještě neviděli.
5
Fotogalerie

Balík 144 kondomů za poloviční cenu? Děkuju, nechci!

Taky jsem se na chvíli zhlédla ve slevách a koupila si naráz asi osm voucherů na všechno možné. Po půl roce jsem dva kupóny na masážní lehátko a jeden na relaxační wellness odpoledne vyhodila. Platnost vypršela, já službu nestihla využít a peníze vyletěly oknem. Pro jedince se sklony k maniakálnímu nakupování jsou slevové portály zlo. Pro poctivé obchodníky ještě větší.

 

Po delší době jsem si projela nabídku několika slevových portálů a žasla jsem. Za poslední týdny se tu objevily zlevněné jazykové i jiné vzdělávací kursy, balíčky desítek kondomů s bonusem v podobě lubrikačního gelu, a dokonce taky nevěsty si tady přijdou na své, protože i svatební šaty si lze dneska půjčit na slevový voucher. Kdo ještě drahou polovičku nenašel, může o 52 % levněji do seznamky. Jaká romantika!

 

Začátkem týdne některá média informovala o tom, že slevové servery nabízejí svým zákazníkům v průměru 56% slevy. Je to prý o pět procent více než v lednu. Nechce se mi věřit, že by v tom nebyl háček v podobě předem zvýšených cen, na něž je pak celkem snadné napálit vyšší slevu. Nicméně obávám se, že to tak v některých případech opravdu funguje.

 

Znám ale maséry, které tahle finta nenapadla a teď pracují za pár korun, přede dveřmi jim stepují desítky netrpělivých zákazníků s vouchery a čekají odpočatého usměvavého chlápka v luxusním salónu s nejkvalitnějšími masážními oleji. Vždyť za to přece zaplatili! Je jedno, že třeba o 70 % méně, než by pro živnostníky bylo ekonomicky únosné.

 

Tihle maséři teď nemají čas na své dlouhodobé klienty, kteří jim platili plnou cenu služby, a sotva si vydělají na nájem pracovních prostor. Nechali se zlákat vidinou nové a větší klientely a špatně si svoji nabídku spočítali. Zároveň ale dá se říct nemohli jinak, protože za plnou cenu jde dneska na masáž málokdo. Zapojit se do řetězce slev je tedy takovou sebevražednou nutností.

 

Jiným obchodníkům se stane, že jim portál nezaplatí, a oni se tím stanou třecí plochou mezi rozčilenými zákazníky se zaplacenými kupóny a podvodným nebo zkrachovalým serverem.

 

Jako zákazníci bychom si měli dát pozor na to, abychom s pseudoslevou za věci neplatili paradoxně více než jinde. Tak třeba za „magické natáčky“ můžete zaplatit se slevou 68 % 214 korun nebo si je pořídíte jinde za 99 korun bez slevy. 

 

"Magické natáčky" jsou po slevě o víc než 100% dražší. Tomu se tedy říká výhodná koupě!"Magické natáčky" jsou po slevě o víc než 100% dražší. Tomu se tedy říká výhodná koupě!|Repro Reflex.cz 

  

Nakoupit výhodně a ušetřit je bezesporu fajn věc. Kadeřník za poloviční (ne-li třetinovou) cenu, manikúra doslova za pár pětek, a k tomu ještě depilace celého těla za cenu žiletky na jedno použití … Zdá se, že stát se dokonale krásnou je dneska hračka.

 

Jenom pozor na přehnaná očekávání! Matka mé kamarádky už zásadně netráví volný čas jinak než nákupy a relaxačními procedurami se slevovými vouchery v ruce. Tady kadeřník, tamhle sauna a fitko ... Nedávno mi ale kamarádka vyprávěla, jak vypadají vlasy její matky. „Každou stranu má ostříhanou jinak!“ smála se.

 

Co bychom taky za ty peníze čekali? Čím více obchodníků na portálech slevy nabízí, tím menší šance mají servery na jejich prověření, a čím méně za službu zaplatíme, tím ostražitější bychom měli být. Je to zkrátka „něco za něco“.

 

V důsledku množství nespokojených zákazníků začaly některé slevové portály letos v létě vytvářet seznam obchodníků, na které si jejich klienti nejvíce stěžovali, seznam míst, kde nedostali to, za co zaplatili. Zůstává ale otázkou, zda nabídku nenafoukl místo obchodníka onen slevový portál, který voucher nabízel, a zda nevyvolal falešná očekávání zákazníka blýskavou prezentací služby on.

 

Já osobně už jsem z horečných nákupů slev vystřízlivěla. Hledám jen to, co potřebuju a chci, nenakupuju všechno, co vypadá a možná i je výhodné, protože nechci jít na masáž pod tlakem konce platnosti voucheru. Chci jít relaxovat, když mám zrovna čas.

 

A taky zásadně nekupuju nic, co stojí podezřele málo. Radši totiž zaplatím o něco víc za službu v ověřeném příjemném prostředí a se zárukou kvality. Přece jen bych nerada, aby se mi známí a příbuzní smáli kvůli vlasům okudlaným s 80% slevou.