Jiří Kájínek

Jiří Kájínek Zdroj: ČTK / Petr Eret

Exkluzivně: Poslechněte si nahrávku telefonátu z případu Kajínek

Jako první vám přinášíme záznam telefonátů, na kterých bývalý policista tvrdí, že Jiří Kajínek zřejmě vůbec nevraždil - a že tento fakt tají samotní členové policie.

 

Nahrávka, o které se už dva týdny mluví, je na světě. Reflex právě zveřejňuje autentický telefonát bývalého policisty, který tvrdí, že odposlouchával komunikaci pachatelů dvojnásobné nájemné vraždy – té, za kterou je na doživotí ve vězení Jiří Kajínek. Ze záznamu, který pořídil provozovatel webu www.jirikajinek.cz Lukáš Charvát vyplývá, že Kajínek ve skutečnosti na místě zločinu pravděpodobně vůbec nebyl.

 

„Pátého června loňského roku mi zavolal neznámý muž ze skrytého čísla a řekl mi, že sám aktéry případu v roce 1993 odposlouchával,“ říká Charvát, „a že z toho, co slyšel, vyplývá, že pachateli zločinu byli významní plzenští a rokycanští policisté - ne Jiří. Jméno Kajínek v odposleších podle něj tenkrát vůbec ani nepadlo.“

 

Video placeholde
Video Final 1 • Reflex.cz

 

Advokátka Jiřího Kajínka Klára Slámová se od zveřejnění nahrávky před hodinou distancovala s tím, že případu Kajínek nepomáhá. Sama dnes oznámila, že se vzhledem k novým skutečnostem nesouvisejícím s nahrávkou znovu pokusí obnovit Kajínkův proces.

 

V audionahrávce zaznívají jména, která se v Kajínkově spisu dosud neobjevila, a jsou to jména dodnes vysoce postavených policejních činitelů.

 

Video placeholde
Video Final 2 • Reflex.cz

 

Další informace o případu, jenž hýbe českým veřejným míněním, přineseme v příštím čísle Reflexu.