Komentáře

Zpět na článek

Nesmírná nuda na Nově: Klausismus maskovaný debatou s prezidentem

20 komentářů

marycer
15. března 2011 • 16:02
je oblíbená zábava novinářů, zejména těch placených panem Bakalou, protože ti mají v popisu práce adorovat Havla, ať to je sebetrapnější. Ti ostatní soudnější, mezi které pana Bucherta počítám, se ovšem ani nezmůžou na povzdech, když v novoročním televizním interview pan Havlel
prohlásí - mimo jiné - tak všeobecně sdílený nesmysl, že je potřeba urychleně přijmout euro, protože to neustále přepočítávání stojí miliardy...
Tento senilní a sebestředný stařík svým poťouchlým taháním za nitky- je to přece divadelník a jak je vidět i režisér- způsobil v politice škody, které si v prvním plánu nechceme přiznat a v druhém teprve vyplují napovrch, až už nebude všeobecně odsouzeníhodné to nahlas říct.
pajapeterka
9. března 2011 • 08:05
naprostý souhlas s článkem.
vonrammstein
8. března 2011 • 23:56
tak zdatně netepal Husákovy výstupy, Buchert?
notorius
9. března 2011 • 08:34
A že jsem tenkrát od vás nečet žádnou kritiku pisálků z Rudýho práva, vonrammstein?
stavanger
8. března 2011 • 22:29
hloupoučkou Fialovou na debatu s Klausem je úplně zbytečné, zbytečné, povrchní otázky, rozhovor naprosto o ničem (užitečný tak maximálně pro uctívače kultu VK z LibInst).

Škoda, zrovna by mě u mistra generála po bitvě zajímalo, proč ta jeho skvělá vláda nedávala peníze z přebytkového důchodového systému bokem, když je teď tak chytrý a na všechno má řešení.
sendyman
8. března 2011 • 23:22
Jo, asi tak. Taky by mě zajímalo, proč, když VK na balkónech říkal, že právě teď si budeme muset utáhnout opasky, abysme ten Západ dohnali, tak se tak fakticky nikdy nestalo.
Odpověď je jednoduchá: v dohlednu byly další volby.
Tady se NIKDY opasky neutahovaly (obecně myslím, protože když, tak té nejproduktivnější části obyvatelstva). A proto bude hůř.
Rád bych skutečně PRAVICOVOU vládu....
stavanger
9. března 2011 • 00:04
Česko pravicovou vládu nikdy nemělo, zde byla buď vláda rádobylevicová nebo rádobypravicová ale hlavně populistická. I ta poslední naděje Nečas se rozpustil v kaši namíchané ABL a neofráterníky a bude rád, když přežije volby. Když mohl VK ukázat koule, stáhl před odborářskou stávkou ocas mezi nohy ve stylu bližší košile než kabát, blížlily se přeci volby ne? To samé z důchody. Současná demografická křivka už byla jasná v roce 90, celá devadesátá léta a půlka tohoto desetiletí byl důchodový účet v přebytku a všechno rozfofrovali, většinu do spotřeby a nikoliv investic. Jaktože za své vlády VK za toto nebojoval nebo se Zemanem ty peníze nedávali stranou? Prostě si za ně koupili voliče a dneska křičí, jak se všechno dělá špatně a že DPH nahoru je nemorální.

Oni jsou hezké ty kecy rádobyliberálů a konzervativců o neviditelné ruce trhu atd. atd. Ale je potom úsměvné sledovat, že největší bojovníci za tento způsob nahlížení na ekonomickou realitu jsou buď celý život zašití ve veřejném sektoru pobírajíc granty z veřejných rozpočtů (Mach) nebo parazitují v dozorčích radách polostátních či státních firem (Kocourek, Dyba, Kočárník, současné kšefty Topolánka).
sendyman
9. března 2011 • 08:51
Přesně. Jediné, co skutečně dokázali, bylo šlápnout na krk drobným živnostníkům. Díky obstrukcím to jeden rok, myslím, zabalilo asi 100tis. lidí. Jistě, byli mezi nimi vykukové, ale to by si vyřešila neviditelná ruka trhu sama, že? (Ostatně, na ty největší vykuky, mnohdy zastřešenými státem, stejně nikdy nedosáhli, ani nechtěli.) Ale každopádně to byli lidé, ochotní se o sebe postarat sami.
Zatímco státní správa a nesmyslný systém sociálních dávek bují vesele dál jak jedovatá škumpa.
Jde přece o voliče, ne?
Tomuhle státu bych přál léčbu Thatcherovou, nebo Reaganem. Vážně. Pro dobro všech.
vonrammstein
9. března 2011 • 00:28
Tak to jsme dva. Nejmíň. Vote me!
sendyman
9. března 2011 • 08:57
Jistě, ale zadarmo to nebude. Tiskovej mluvčí by se mi docela zamlouval.