Komentáře

Zpět na článek

Drzost šéfa nahrávacího průmyslu nezná mezí

14 komentářů

darda
28. února 2011 • 23:14
A co když někdo nahrává na paměťovou kartu z rádia? Ušmiknou mu vlny? Nebo něco jiného? 8-O
Jarabak
27. února 2011 • 17:53
Přesně tak, navíc sice nevím, jak pečlivě by se zkoumala vina / nevina "obžalovaného", ale předpokládám, že spíš méně, než více. Zejména proto, že vini jsme už vlastně všichni, všichni platíme preventivní pokuty, kdykoliv si kouéíme třeba DVD-R médium nebo flash disk, protože bychom teoreticky mohli pirátit. Ale zpět k věci. Já si dokonce myslím, že internet nepatří státu, stát ho nevymyslel, nezavedl, dlouhou dobu spíše omezoval než podporoval a tudíž by mi neměl omezovat přístup k internetu na základě doměnek nějakých "odborníků" z nahrávacího průmyslu. Že mě mýusí 3x varovat je k smíchu - to se dá stihnout za 3 dny Důvodem může být třeba to, že jsem se nelichotivě vyjádřil k tématu autorských poplatků (výpalného). Tak takový šmejd aby nám něco psal na internetu? To teda ne. Jozko, náš dvorní hackere, připoj se k jeho děravému domácímu počítači (jeho p známe, měli jsme podezření, tak nám ji polcie, resp.isp musel vydat), až se připojíš, rozešli z toho jeho křápu pár empétrojek s hudnou naší firmy, ať máme nějakej matroš pro varování, pak ho 3x varujeme a odpojíme. A už si může kritizovat jen v hospodě
enemabagjones
26. února 2011 • 18:29
hned úvodní s několika tituly - proboha, to si opravdu někdo stáhne? Nebo dokonce koupí?!
klibor
26. února 2011 • 13:26
ale princip je stejný: až donedávna jsem docela dost kopíroval filmová CD a DVD (ne z internetu, a ne pro prodej - jen pro sebe).
Ovšem když se ve větším měřítku rozšířil prodej DVD A CD "vše za 49" nebo "vše za 79", s kopírováním jsem skončil - už se s tím nemusím obtěžovat, když legální originály jsou cenově dostupné téměř každému.
S hudbou to bude dost podobné: až nahrávací firmy a distributoři pustí na trh stejně cenově dostupná hudební CD, s kopírováním se nikdo nebude zdržovat (maximálně si vypálí náhradní zálohu).
von.rammstein
26. února 2011 • 15:38
ale 0 je pořád míň než 49
dong
26. února 2011 • 12:04
Vážený čí nevážený pane Filipe zvedněte laskavě své pozadí z pohodlé komunisty vybudované židle,doplňte si laskavě vzdělání a začněte něco dělat,protože právě skončila doba kdy jste dostal vše na zlatém tácku a s patřičnou asertivitou lidí kolem vás kroužících.
von.rammstein
26. února 2011 • 14:03
...
fotik
26. února 2011 • 11:49
když chcete trestat ty , kdo si stahují hudbu či filmy z internetových stránek a hrozíte jim odpojením
internetu , tak proč neodpojíte samotné provozovatele těchto stránek *
To by bylo jednodušší , ne ?
ne , že bych byl pro , občas si také něco stáhnu , ale není to zadarmo.
Sice levné , ale zadarmo ne .
Zlevněte CD a DVD a bude všem lépe !!!!
sirien
26. února 2011 • 12:21
hh, ono to NAŠTĚSTÍ není vůbec tak snadné, jak si představujete... odřízněte větší web a máte pěknej průšvih. a) to musíte udělat legální cestou, přičemž většina těchto stránek to má docela dobře ošetřené b) tím obvykle vzbudíte docela nehezkou zpětnou vazbu, viz PirateBay, viz WikiLeaks.
Jeden známější hacker v jednom rozhovoru asi před rokem dostal otázku: "Co si myslíte o nahrávacích společnostech?", když odpověděl "Nic" tak se reportér podivil: "Ale vždyť se vás snaží omezovat a občas i zavřít do vězení". Onen hacker se usmál a řekl: "Šance že mě dostanou je menší, než že mě přejede auto. A mimochodem, všiml jste si, že ty společnosti stále ještě mají své weby, elektronické obchody a funkční e-maily?" reportér na to: "Ano, všiml, proč?" a hacker jen lakonicky: "Jaký větší chcete důkaz, že nám jsou úplně ukradené?"

Osobně věřím, že stará doba pomalu končí. Ta nová se bude řídit trochu jiným paradigmatem a velká část mojí generace si přeje, aby toto nové paradigma bylo vytvořeno podle těchto základních dokumentů:
DEKLARACE NEZÁVISLOSTI KYBERPROSTORU: http­://www­.ces­kapi­ratskas­trana­.cz/wi­ki/zo:­docs:d­ecl_­cyb
MANIFEST HACKERA (HACKEROVO SVĚDOMÍ): http­://blis­ty.cz­/art/1­4662­.html

Je to anarchistické? Možná. Ale spousta lidí k nimž se osobně řadím si přejí mít internet anarchistický. Tak moc jak jen je to možné.
fotik
26. února 2011 • 12:42
díky za Vaší reakci , s kterou plně souhlasím