Historie

Zpět na článek

To byla veliká událost! Před 55 lety v Československu poprvé vysílala barevná televize

6 komentářů

TCerny
Vzpominam na tu dobu prvnich 30 let po valce v Praze positivne -tehdy v Praze v kinech i v TV bezela spousta nadhernych francouzskych , anglickych i americkych filmu a to nejen ve filmovem klubu u revolucni ulice ale vsude .Byl jsem vysoce nadprumerny movie-goer ( chodic do kina )a po me ilegalni emigraci pred 50 kety jsem zjistil, ze jsem videl v CSR nesrovnatelne vic filmu , nez moji kolegove v Nemecku a jinde neb asi nemeli o film takovy zajem. Vzpominam , ze v te dobe v Praze nebezel jen treba explicitne eroticky film od Berolucciho s Marlonem Brando a Maria Shafer The last tango in Paris s1.analnim sexem delikatne perfor­mova­nym.Lis­tek do kina Orient v Praze Kobylisisch stal tehdy 1 kcs a mesicni plat byl ca 1500-2000 Kcs.
Dnes stoji listek ( do nadherneho kina) v Praze asi 300 Kcs.
Tempora mutabant!
Jsem laudator temporis acti, od r. 66 jsem pracoval jako chirurg na Bulovce.
Miroslav Kašpar
No, na to si docela dobře pamatuju. Nejvíc jsme byli zvědaví, jak to na té naší černobílé bude vypadat
Anonym
Neviem čo je zač autor tohto článku, ale ja som pamätník ! V ČSSR ,konkrétne v Bratislave neboli žiadne maďarské tv, kde by ich zobrali ? Maďarsko samo nemalo farebnú tv ! Tie tv na verejných miestach boli zo ZSSR ...
lug70
Připomenutí dávno zašlé slávy televize, která dokázala bavit lidi několika generací najednou.Dnes je to nenasytné monstrum, které i když disponuje mnoha miliardami korun z koncesionářských poplatků i reklam, by bez komunistické produkce nemělo co vysílat. Jak to už v únoru roku 2015 řekl bývalý radní Michal Jankovec, že ČT má určený úhle pohledu? Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Jinými slovy je to jednostranné propagandistické médium, ve službách cizích zájmů, které my Češi musíme platit ze zákona pod hrozbou sankcí. Je nám takové k čemu? Dokonce jeho hospodaření nemůže zkontrolovat ani NKÚ, takže to musí být vyloženě černá díra na peníze. Zrušit bez náhrady.
epr3
Dnes ČT hýří úplně samozřejmě všemi barvami, ale bohužel také ideologickou vymejvárnou. Už dávno není proč se na ní koukat.
3osmankhat...@...
Hledám chlapa nebo dívku pro volný sex na webové kameře. Tento web zřídka navštěvuji. můj pravidelný profil, moje fotky a videa jsou zde http://top.***