Komentáře

Zpět na článek

Lékaři a policisté, díky. Jdeme taky!

69 komentářů

sedlakjura
19. února 2011 • 17:00
Soudruzi lékaři se stále oháněli tím, že nešlo o stávku, ale o legální výpověď. Nejde jim, prý, jenom o peníze, ale o celý systém zdravotnictví. Tak proč se teď diví, že si ředitelé na jejich místa našli někoho, komu ty podmínky nepřišly tak zoufalé? Proč se diví, že by se, bez některých, nemocnice i pacienti, klidně obešli? Nebo jak si tedy vlastně představují tu "reformu"? Proč teď chtějí, aby se ředitelé nemocnic chovali protizákonně a brali šmahem i ty, které nepotřebují a jejichž výpověď přijali? A nebo je to všechno poněkud jinak a ty výpovědi nebyly vlastně skutečnými výpověďmi?
strassidlo
19. února 2011 • 17:51
Soudruzi lékaři chtěli jen tak trochu dětinsky zlobit a vyřvat si další hračku (tj. další peníze). Teď se diví, že na některá místa na pískovišti zasedly jiné děti a že pro ty trucovité fakany tam není ani místo, ani bábovičky!
taipan
18. února 2011 • 14:25
Safr a spousta dalsich z.mrdu, kteri behem nekolika malo let znicili uroven kdysi nejlepsiho tydeniku v Ceske republice, tak by to nikdo ani nezaznamenal. A pokud zaznamenal, tak v pozitivnim smyslu slova. Na rozdil od lekaru nebo vubec lidi, kteri neco umi.

Jeste pred nekolika lety jsem nelitoval penez za letecke postovne kazdy tyden a byl jsem zamorskym predplatitelem Reflexu. V soucasne dobe opravdu ne, Reflex se stal stokou na urovni Xantypy (byvaleho to pusobiste P. Holce).
peti100
18. února 2011 • 13:23
Vážení spoluobčané,

znáte příběh založený na realitě? "Tajemství českého úředníka".

Kapitola:
1. Státní rozpočet se rozkrádá se vší noblesou. (Ten nejpalčivější problém vůbec)
2. Úředníci se tvrdě netrestají za finanční přehmaty a zlodějnu
3. Lidé rozhodující o penězích nás všech nemají řádnou zodpovědnost za svěřené peníze a neručí svým majetkem

K bodu číslo jedna. Zmíním poslední dvě kauzy z několika set nakousnutých médii a jaksi opět nedokončených. Kauza PROMOPRO 500.000.000,-Kč a druhá mafiánská kauza z Ministerstva obrany. Obžalováno údajně 54 soudruhů (rozkradli několik stovek milionů). Všechny problémy, stávky tahanice, problémy českého občana a reformy souvisí s tím, že naše společné peníze se kradou, rozkrádají, loupí, čórují! Vše začíná a padá bankovkama. Daně se od vepřů z poslanecké sněmovny drolí dále na kraje, města a vesnice. Tam všude sedí průměrně 5 až 10 lidí, kteří daně dále rozkradou na různé zmanipulované zakázky apod. POZOR vyjde li najevo, že ukradli dostanou směšný trest v podobě několika let v tom lepším případě. Jak to, že mu není zabaven majetek? Jak to, že nevrátí zbytek přeplacených peněz za jím rozhodnutou zakázku do koruny i kdyby to mělo být celé zastupitelstvo? Média musí takové lidi ZNIČIT dokud nebudou na dlažbě a žebrat o housku! Každý z nás má svou "šrajtofli" a každý den poctivě počítáte, abyste vyšli. Úředník nepočítá úředník, ale krade, protože jsou to cizí peníze a POZOR. Nevydělal na ně, ale dostal. Ten úředník, kterého se to týká se nyní směje.

Trestejme úředníky doživotním tresty za milionové rozkrádačky. Peníze jsou čas. Jeden ukradený milion=ekvivalent 3-40 vašich let odvodů a daní! Proč vláda vymýšlí různé reformy, kterými se ušetří a jiny to zase ukradne? Různé stávky, které stejně nevyřeší podstatnou věc. Zlodějnu úředníka. Zamyslete se nad tím kolik kauz a milionů je prezentováno v médiích. Ve finále se ročně ukradnou miliardy. Tam jsou peníze na důchody apod.

Sejdeme na "Václaváku"
osinavriti
18. února 2011 • 10:35
Příspěvek pana Holce ilustruje názorně žalostnou úroveň naší žurnalistiky.Autor se pasuje na
odborníka široké rozhledu,podávající zasvěcené informacer prakticky na cokoli a degraduje se tak na úroveň typického hospodského diskutéra jak je vídáváme v restaruračních zařízeních nejnižších cenových skupin.Naneštěstí do problematiky zdravotnictví vidím,a proto mohu směle označit odbornou úroven článku pana Holce jako nejapný bulvární výblitek.
jiklik
18. února 2011 • 07:30
Já čtu pana Holce, neb se s ním většinou ztotožňuji. A vím, že existují ještě i jiní autoři. No ale s některýmio se neztotožňuji, těch si envšímám a někteří píšou hloupě a ty nečtu vůbec. Pak Holec je vyjímečný tím, že jej čtou i lidé, kteří jej nechtějí číst, jak jsem pochopil z některých příéspěvků. I když v tomto článku bych mu poradil jít na "odcházející lékaře" jinak. Když jsou lékaři tak důležití a musí i na úkor sestřiček mít takové platy, tak to by pak měl mít i každý podnikatel, který má nad 3 zaměstnance. A státní úředník, která má pod sebou nejméně 5 nižších úředníků. A ředitelé škol, ti také by měl mít trojnásobný průměrný plat na úkor zaměstmamců. Vždyť přece živí je, jejich rodiny, bez něj by to byla jejich smrt.
No a jako doktoři, tak nejmé tak umím počítat i já. Když lékaři pláčou, jak dělali za 100 kč na hodinu, tak při požadovaných 70 tisících to bude rázem 350 Kč na hodinu. Takže to není zvýšení o nějakých 10%, ale o stovky procent. No a kdo to má? Vyjít ze školy, nic nedokázat, nic neumět a už mít 70 tisíc měsíčně? Každý doktor. Tedy i ten špatný. A dokonce i ten pro nemocnici nepotřebný. A za ty prachy, za jistých 70 tisíc, co by se člověk namáhal? Na co by dělal přesčasy? Pročpak by vůbec měl pracovat? Stačí jen mít flek.
Palopetro
18. února 2011 • 08:35
.Holec je pro řadu přispivatelů ,převážně levicového ražení, něco jako rudý hadr pro býky.Oni to ani nečtou,když je autorem.Prostě a jednoduše jejich malé mozečky nedokážou rozpoznat v Holcově slohu ostny vtipu.
sendyman
18. února 2011 • 10:42
Holec je Holec. Kdo je víc?
r.graves
18. února 2011 • 06:58
Není třeba se rozčilovat. Kde se měl pan Holec naučit psát objektivně? Stačí si přečíst jeho CV, pak si uvědomit že RX vlastní titíž, co Blesk, šéfredaktorem je "krizový manager" Šafr, který udělal bulvár z lidovek i MFD a je to jasné. Na rozdíl od mnohých ZDE diskutujících si myslím, že to pan Holec dělá výtečně. jak jinak přitáhnout lůzu, která je přesvědčena, že výkřiky v RX se z ní stává duševní elita, než texty, které v principu nejsou o ničem. Soudit s lékaři se lze a děje se tak. Já bych na slepé střevo nechtěl zemřít jen proto, že není chirurg, uvědomuji si, že většina doktorů může být redaktory, ale naopak si nejsem jistý. Tyto výlevy v podstatě nejsou o ničem: zdravotní pojištění je skutečně daň, skutečně je reálně nespravedlivá, protože má být sociálně solidární, skutečně největší objem péče čerpají ti, kteří na ní přispívají nejméně. Možná by stačilo si uvědomit, že lékaři nejsou bozi, je to služba, má mít nějakou úroveň. Na druhé sraně máme špitál v každém městečku, protože lidé nemají na dopravu a tak se bije skutečná potřeba s virtuální realitou. Síť ambulancí napojena na centra je rozumná, ekonomicky přijatelná a hlavně: neomezovat vznik nových ambulancí, pokud jsou splněná odborná kritéria, abychom si mohli vybírat ke komu půjdeme a on se choval tak, abychom své "pojistné" utráceli právě u něj. Doktorům v nemocnici je to šumák a ti v ambulancích mají své jisté, protože konkurence je nulová. Pojišťovny mají strach, že by klineti ZP čerpali pojistné neuváženě a tak jim prakticky omezíme možnost a dostupnost péče, ale zároveň vydáme zákon, že je "svobodná volba lékaře a zařízení". Proč má malá ČR tolik fakultních a univerzitních nemocnic? Proč není nákup a péče koordinována? Proč nejsou stanoveny standardy (ne kterých bude ovšem logicky nejvíce bitý pacient) po 20 letech? Proč doktor MUSÍ po 5 letech být v nemocnici, protože síť soukromých ambulancí je napněna? Ovšem stejná situace je i v jiných oborech (počet vysokých škol na m2 je idiocie).
Palopetro
18. února 2011 • 08:47
r.graversi,Vaše celkem standartnÍ příspěvky sice povětšinou nečtu,ale Vaše OBJEVNÁ myšlenka,že nejvíce ze zdravotního pojištění NEUVÁŽENĚ čerpají ti,kteří do něj přispívají NEJMÉNĚ nebo jen nepatrně to za ně dělá stát,(pokud tedy víte co tím myslím,o čemž pochybuji),je tak vtipná,že ji pro dnešní den uděluji nobelovku.