Komentáře

Zpět na článek

Ministr Heger: Lékařská komora se zcela dehonestovala. Nabízel jsem demisi

39 komentářů

jakodl
18. února 2011 • 07:57
ve zdravotnictví je v první řadě nepořádek a to je v silách každého doktora udělat na svém písečku něco pro to, aby se stav zlepšil. místo toho podléhají lékárenské mafii, podléhají politickým tlakům, lékařská komora zjednodušuje problémy na výši platů, vážení, začněte si zametat před svým prahem a chovat se tak jak se na elitu národa, vzdělanostní, morální a zanedlouho i finanční sluší.
jakodl
18. února 2011 • 07:28
a co problém s platy zedníků, prodavaček, atd, atd ? všichni mají probblém s platy, kromě těch co kradou, ti problémy nemají, protože ty problémy elegantně přesunuli na ty obyčejné pracující. hledejte podstatu problému, ale v platech není
Afrodedek
17. února 2011 • 15:32
Není to úplně k tématu, nicméně mě těžce točí nadměrné používání cizích slov. Řekněte mi kolik lidí běžně zná tyto výrazy. Učím se anglicky, takže to většinou není problém, protože hodně slov je převzato z angliny, ale co zbytek národa ???
tritecky
18. února 2011 • 10:59
dehonestace
adorace
z angličtiny?
bjanda
17. února 2011 • 13:06
Hele hošánku, tyhle kecičky nikoho nezajímaj, tys asi nepochopil, že to co lidem vadí nejsou vaše platy ale to, že jste se zcela zdiskreditovali a dříve poměrně uznávaná společnost lékařů měla ještě trochu úcty ale po tom co jste předvedli at vaše důvody jsou jakékoli tak tak tím jste se naprosto znemožnili a padli na pomyslé dno společnosti po bok teroristům a zlodějům. To, že vaše loby už pracuje na tom, že bude pojistné navýšeno 3,5x a my občané se proti tomu nemůžem nijak bránit tak to je to proč vás ted lidi nenávidí. Pak se nedivte až dojde k dalším napadením doktorů. Řada z vás v pracovní době navíc si ráda přihne tak nedělejte na nás ramena, pro mě jste banda vyděračů, zlodějů a ožralů!!!!
sonik12
17. února 2011 • 09:52
Jestli jsem dobře informována,tak pan ministr odešel z FNHK tam je situace velmi vážná, asi opravdu nebude tak dobrý manažer,když nemocnice kterou vedl je na tom tak špatně, měl by se vrátit a ukázat jak je schopen reformovat.
janskalsky
16. února 2011 • 19:55
Víte v čem je rozdíl mezi doktorem a redaktorem Reflexu, vážený autore článku? Když doktor odejde za lepším (má kam) nikdo ho nenahradí. Pokud odejde redaktor Reflexu (NEMÁ kam), může ho nahradit kdokoliv! "Páni novináři", jako byl Karel Čapek, nějak vymizeli. Nahradili je - nelze použít jiný termín - škrabáci. Většinou provládní škrabáci. A takovou práci mohou nakonec dělat i ti doktoři, kteří bývají výjimečně gramotní. Prostě: oni vás mohou nahradit, vy je ani náhodou. A jít za hranice? Můžete, ale jako dělníci k pásům, nebo metaři. Německý představitel lékařských odborů si sice nepřeje, aby Češi museli za hranice, ale vzápětí dodal, že u nich v krátké době bude chybět 12 tisíc doktorů. Tedy skoro všechen personál našich nemocnic.
A ještě poznámka: zajímavé je, že jste neprotestoval, když si vynutili zvýšení příjmů privátní doktoři. Obvoďák dnes dostane na kapitačních platbách cca 100 tisíc za 2000 pacientů, i když mu celý měsíc nepřijde do ordinace ani noha. Nemyslíte, že to byl hlavní popud, co zahnal mnohem kompetentnější nemocniční doktory do akce?
No ale závěrem mne potěšilo, že vaše štvaní proti nemocničním doktorům - zdá se - nebylo nic platné. ..
tritecky
18. února 2011 • 11:05
ono to nebylo ani tak štvaní, jako vytvoření prostoru pro projev naštvání. a pokud jde o výsadní postavení nemocničních lékařů:
v nemocnici jsem byla několikrát. po důkladné analýze zisků a ztrát jsem naznala, že bilance je silně mínusová. Jít do nemocnice se mi zkrátka nevyplatí. Výsledkem zatím bylo vždy zhoršení zdravotního stavuv. Od té doby návrhy na hospitalizaci odmítám (za dva roky byly dva) bez jakékoliv újmy. Takže pokud jde o mě: neděkuji a jděte si, kam chcete. Nahrazovat vás kýmkoliv není díky bohu třeba.
torinese
16. února 2011 • 15:53
Ti arogantní "odboráři" - především Engel, Voleman, Kubek atd. - se jasně dohodnout nechtějí. Hrotí záležitost jen proto, aby ukázali svou moc. Vláda jim nikdy neměla ustoupit, oni by pokorně stáhli ocas mezi nohy a vzali výpovědi zpátky. Na pracovní úřad nemůžou a z něčeho přece žít musí. Stupňování jejich požadavků je nehorázné. Vůbec se teď nedivím hasičům, že si nenechají líbit snížení už tak nepříliš vysokých platů. Lékaři jsou ovšem bohové - oni nemůžou přece vyžít z 50 litrů měsíčně, plebsu musí přitom stačit 12 tis. hrubého. Bude to jako sněhová koule, za chvíli budou demonstrovat za zvýšení platů i hazjlbáby!
majerm
16. února 2011 • 16:13
Hajzlbába je nahraditelná, tu můžete dělat i vy, ale doktora bohužel ne.