Komentáře

Zpět na článek

Lékaři: Děkujeme, navalte víc!

28 komentářů

littlehugo
14. února 2011 • 23:08
A ja se kazdy ctvrtek tesil na Reflex. A skutecne jsem netusil, ze v nem pisi hlupaci objednane clanky na zakazku. Naopak jsem zrovna v reflexu cekal trochu investigativni novinariny, odkryti korupce a zlovule. Diky za vystrizliveni, vas exctenar.
jsva
14. února 2011 • 12:59
m engel, voleman a další a celý LOK se už znechutili veřejnosti,která s nimi sympatizovala. Teď přešli k ultimatům. Dejte 10-12tis. a my zůstaneme. Myslím, že už nejde ustupovat, bude třeba aby se řeklo ne. Vždyť ta neoblíbenost je vidět na odporu lidí,již 34tis.lidí podepsalo petici proti a nedá se nic dělat, než s tím ústupem skončit. Říkají, že ministr nechce jednat? To je jednání jako s nacisty, nebo s brežněvem. Bude nejlépe udělat co nechtějí a otevřít nemocnice privatizaci. A ať Cvachové v čele s předáky konečně nekazí vzduch. A to jsem jako levicový volič byl pro řešení ve prospěch nemocničních doktorů. Oni sami volili ve většině praviici, tak ať si to vyžerou.
majerm
13. února 2011 • 12:12
Z černé díry veřejného zdravotnictví vytáhnou miliardy, které v ní ještě úplně nezmizely, rozdají si je na platy - toho se ti nahoře nejvíc bojí. Že by i autor článku?
bidlo62
13. února 2011 • 07:19
S pame, autorem plně souhlasím!
kriz.frant37
13. února 2011 • 06:45
vaše komentáře jsou tak subjektivní,až s toho jde hlava kokem.Je to pěkný příklad vymývání mozku.
matej77
14. února 2011 • 07:18
"komentáře" - tím ta subjektivita asi bude...
limak007
13. února 2011 • 05:08
Nejde o nic jiného, než o privatizaci nemocnic. No, privatizaci... spíš rozkradení. Jako vždycky.
matho
13. února 2011 • 10:30
Bohužel, asi to tak bude, je to cejtit všude... už jen to, že najali PR agenturu svědčí o tom, že chtěli někoho (všechny) od začátku oblbovat. V tomto kontextu se na Engela a na celou akci nekoukám tak kladně, jak jsem uváděl v předchozím komentáři i když s jejic požadavky v zásadě souhlasím. Uvidíme, jak to dopadne. Jestli se vláda rozhodne vyřešit krizi privatizací, víme, kde jsme. Doktoři by zcela jistě mohli dostávat víc, stejně tak ostatní personál, je to pouze o zefektivnění peněz, které k dispozici jsou. Trochu by mě to mrzelo, vůbec nepřekvapilo.

Mimochodem promotéři, kteří pracují přes nějakou agenturu pro VZP a projekt elektronické zdravotní knížky ***távají 200-300 Kč na hodinu. Zaprvé, páni doktoři, kdo z vás to má? Zadruhé, toto je i v rámci promotérů nabízejících něco v obchodních domech nadstandart, obvykle mají takoví lidé 120-160Kč/hod a agentura má stejnou částku za každého promotéra (tuto informaci nemám z důvěrného zdroje). Ptám se, kolik pak dostaly IT firmy,které systém vytvářely? A takových věcí jsou desítky, stovky, o budování nových nemocnic a požadavcích ve výběrových řízeních typu 10km postavených dálnic v ČR nemluvě.
matho
12. února 2011 • 22:16
cituji: "Co takhle 100 000 korun měsíčně, diskontní dovolená v Egyptě plus dvě permanentní asistentky pro každého lékaře, který pacientovi neamputoval zdravou ruku?"

A co takle takový plat a pracovní podmínky pro lékaře, který zachrání každý měsíc život (zrak, nohu) jednomu, pěti, pětadvaceti lidem? Pořád je to takový nesmysl?

cituji: "Člověk musí obdivovat Martina Engela, lékařského odborového bosse: od ministra zdravotnictví už dostal TÉMĚŘ vše, co žádá – a stále nemá dost"

Ano, důslední a zásadoví lidé jsou dnes vzácnost. Přístup: "Buď vybojuji (nejen pro sebe) co jsem (si) slíbil a nebo jsem neuspěl" dnes často nahrazuje přístup: "Zaštítím se ideály, nakonec něco urvu pro sebe a na oplátku část ideálů opustím."

cituji: "Z černé díry veřejného zdravotnictví vytáhnou miliardy, které v ní ještě úplně nezmizely, rozdají si je na platy"

Myslíte, že je špatně, že se rozdělí peníze na platy zdravotníků, místo aby skončily v rukou lobbystů a firem, které v oboru působí?

citace: "na jejich platy najednou našel přes miliardu a půl, jíž nemá"

Když někdo nic nemá, nic nedá, protože prostě nemůže. Spíš bych se ptal bývalých ministrů, jak je možné tak obrovskou částku prostě sebrat a někomu ji dát, resp. komu jsme ji dávali v minulých letech.

citace: "bezprecedentní zvýšení"

Stoprocentní souhlas. Zaplaťpánbůh. Nebo znáte nějakou jinou zemi, kde ze školy vyjdoucí mladý lékař dostane menší plat než ze školy vyjdoucí kuchař? Jakkoli jíst je taky potřeba.
vonrammstein
12. února 2011 • 23:11
http­://www­.lidov­ky.cz­/ces­ti-lekari-v-rakousku-nedostanou-nase-mzdy-rika-tamni-primar-pvf-/ln_­domov­.asp?c­=A1102­12_113­841_ln­_domov­_kim