Život a styl

Zpět na článek

Deset nejkrutějších hlášek realitních makléřů

9 komentářů

pismenacislice
14. února 2011 • 15:03
Jezdíte po půlce Čech, prodáváte nemovitosti... A vypadá to asi takhle:

1)
Já: Paní, jestli jste nám zatajila nějakou nesplacenou půjčku, tak Vám banka zamítne hypotéku...

Zájemkyně: Ne, žádnou půjčku nemám, jsem seriózní člověk. (Skutečnost: 1 půjčka u Providentu - nesplacená, neplacená, těsně před exekucí)

2)
Zájemkyně: Sháním chalupu v Krkonoších - pro šestičlennou rodinu, nejlépe Benecko. Můžu dát 800.000,- Kč

Já: Omlouvám se, ale Váš požadavek je nesplnitelný.

Zájemkyně: Co jste to za realitku?!

2)
Volající: Mám dům a nemůžu splácet hypotéku. Nepůjčíte mi 500.000,- Kč?

Já: Nejsme lichváři, ale můžeme Vám dům prodat a vyplatit dluh.

Volající: Vám jde jen o prachy (a sekne telefonem)

3)
Volající: Chci prodat byt 1+1 ve Vysokém Veselí (tj. cikánské město) a požaduju za něj tak 2 miliony, smlouvu s vámi nesepíšu.

Já: 2 miliony jsou na V.Veselí moc (tak o 1,5 mil. Kč) a žádnou nemovitost nepresentujem bez smlouvy.

Volající: Tak jděte do ***e.

....
atd.
....

Vše z února 2011.
strassidlo
14. února 2011 • 22:22
Španělskou inkvizici na ně!!!!
patolok
14. února 2011 • 14:56
Kupoval jsem malý byt v Praze, ukázalo se, že jde o ateliér. Na otázku jestli se v ateliéru dá zařídit trvalé bydliště, přikyvovali bankéř, právník a makléřka jak diví. Na otázku, jestli nevadí, že jsem se o "ateliéru" dověděl dva dny po podpisu smlouvy o službách RK (kde je samozřejmě napsánop "byt"), všichni tři horlivě vrtěli hlavou. Co dodat... MAXIMA REALITY
rapollo
14. února 2011 • 11:01
Milé tupé strašidlo, hned v bodu 1 máte napsáno, že autorka článku fotky bytů prohlížela, ale makléř tam nastražil ilustrační. Další body se týkají právě toho, že makléř do telefonu prohlásil něco, co neodpovídalo skutečnosti, jiným slovy tedy lhal, takže se můžete ptát , jak chcete, ale stejně je nutné ověřit si to až na místě. Vaše poznámky jsou tedy poněkud mimo. Chcete-li na něco reagovat, tak si to nejdříve pořádně přečtěte. Pokud číst neumíte, nereagujte vůbec.
1kiki
12. února 2011 • 21:53
S paní redaktorkou musím naprosto souhlasit. Zrovna dnes ráno jsem se byla podívat na jeden podvodný inzerát. Fotky, které byly inzerovány na internetu opravdu neodpovídaly realitě! Místo do bytu po rekonstrukci s novýma podlahama, oknama, koupelnou, jsem přišla do bytu, který byl naprosto vybydlený! Pan makléř jen nechápavě krčil ramenama a po té, co jsem se znechuceně otočila na podpadku a odešla, mi poslal omluvnou sms... že by jen malá chybička z jeho strany, a nebo úmysl?! Mimo jiné mě makléř před prohlídkou ujišťoval, že je tento byt vložený na internet nově. Při tom tam ten byt leží už tak 2-3 měsíce. Toto bohužel nebyl můj první případ, kdy se makléř "spletl".
Musím říct, že jsem se v jiném oboru nesetkala s takovou spoustou podvodníků, jako mezi makléři. Je mi líto, že to tak musím napsat, ale opravdu mám z toho takový pocit.
vonrammstein
12. února 2011 • 20:39
nerozumím ani zbla. To bude asi tím, že nejsu z Prahé.
strassidlo
12. února 2011 • 21:21
Paní Magda chce asi říct, že zatímco novináři mluví čistou pravdu a nic, než pravdu, tak záludní realitní makléři pořád děsně kecaj.
vonrammstein
12. února 2011 • 23:19
A není to naopak? Sám si odpovím: asi ne. Je to plichta.
strassidlo
12. února 2011 • 18:46
že jste skutečně realitní turistka. Jaký je byt, přece vidím na fotkách a než někam jedu a plýtvám časem svým, makléře i majitele nemovitosti, tak se na podstatné věci zeptám. Podle hlášek makléřů se zdá, že hledáte za hodně málo peněz, to se pak ale nemůžete divit, že cestujete po vybydlených špeluňkách.