Komentáře

Zpět na článek

Ministr zdravotnictví a vláda opět ustoupili vyděračům

20 komentářů

panna
12. února 2011 • 11:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
foxx
12. února 2011 • 06:45
Tato akce vyvolaná LOK je v rozporu s demokratickými principy. Není možné, aby jedna skupina občanů veřejně vydírala vládu a včechny ostatní občany. Způsob nátlaků je o to odpornější, že se dotýká všech obyvatel, ale zejména dětí, nemocných a starý lidí.
Od tohoto okamžiku se nebudeme na lékaře dívat s úctou a respektem, jak to bylo dosud, ale s pocitem pohrdání a lítostí, že kvůli pár tisícovkám jsou schopni se takto ztrapnit a zesměšnit.

Doufám jen, že Vám tetno váš boj bude ku prospěchu a vaše svědomí, pokud nějaké máte, vám dovolí se srovnat s myšlenkou, že jste občany této země vystavili riziku, že mohou zemřít, nebo trpět bolestí a nebo jen neposkytnout pomoc.
oskar1
11. února 2011 • 17:03
Nechápu taky. Oni mají plat už vyjednán. Nelíbí se jim a tak dali výpověď. Až potud OK. Předpokládal bych, že chtějí odejít, jenže to ne. A to je právě to vydírání.
kalabaj
11. února 2011 • 16:23
Politiky máme na silné žvanění.Konkrétní činy jim dělají potíže.Není divu,v politice se angažují pro svůj vlastní prospěch,ne pro prospěch své země.
mukar
11. února 2011 • 16:07
Divím se zdravotním sestrám že si nechají líbit takový podraz od své odborové organizace. peníze od členů chtějí aby měli na své vysoké platy ale na členy z vysoka kašlou. Myslím že v takové organizaci jako je tato organizace nemá cenu být.Hned bych vystoupila.
brmbrk
11. února 2011 • 15:32
Vojenská prezenční služba v ČR už před časem bzla zrušena. Ale branná povinnost je něco jiného, ta pořád ještě pro občany ČR platí. Brannou povinnost státních občanů České republiky, tedy povinnost plnit úkoly ozbrojených sil, povinnost občana podrobit se odvodnímu řízení, vykonávat vojenskou činnou službu a plnit další povinnosti upravuje zákon č. 585/2004 Sb., o branné povinnosti a jejím zajišťování stanoví branný zákon.Branná povinnost vzniká občanovi dnem následujícím po dni, v němž dosáhne věku 18 let a zaniká dnem dosažení věku 60 let.
Pokud tedy pan prezident , jako vrchní veliteli ozbrojených sil rozhodne a po jednání Rady obrany státu panu ministru obrany pošle správný rozkaz, budou moci vyděrači v bílém zaujmout místa v těch samých ordinacích, kde hrozí opouštěním svých pacientů. Lékaři budou moci zamezit obecnému ohrožení , které svou akcí sami způsobili. Lékaře ze severu bych poslal na jih a opačně, aby za ty tisíce vyděšených důchodců a rodiček byli alespoň nějak potrestáni.Velet jim v nemocnicích přece mohou profesionálové z vojenských nemocnic. Odpovědnosti za škody vzniklé z akce Děkujeme -odcházíme by se měly řešit s Engelem a Kubkem, až pomine nebezpečí pro obyvatele - pacienty . A až a ti, co chtějí odejít to doopravdy udělají.
P.S. Pan prezident pojmenoval věci pravýmí jmény už v novoročním projevu, teď to chce činy.
heime
11. února 2011 • 18:05
Pan prezident jen opět jednou zapoměl, co jako liberální ekonm od té doby, co přestal studovat politickou ekonomii za totality, stále všem vtlouká do hlavy. Jedině volný trh zachrání lidstvo.
Ostatně plat prezidenta , který je neodpovědný( k čemu tam potom je?) je nemravnější, než platy lékařů
zajda61
11. února 2011 • 14:48
Chlapcům jde pouze o prachy,...vše ostatní jsou jenom podřadné kydy,.. jenže bohužel mají v ruce dost silný nástroj na to, aby se vláda podělala a vytáhla prachy, které nemá. Reagan svýho času vyhodil 4500 leteckých dispečerů, kteří si mysleli, že to bez nich nejde - protože byli ve státních službách,.. tady se jedná především o státní doktůrky,... škoda, že nemáme tak silného politika, který by jim nakopal *** !
heime
11. února 2011 • 17:53
Pokud bych mluvil o tom, že chlapcům jde jen o prachy, tak o co pak jde poslancům, kteří nemusí umět vůbec nic než zvedat ruku, anebo prezidentovi, který umí klást věnce ( při tom ale aspoň neškodí.) Ti hrabou nestoudněji, než lékaři. A chovají se tak,jak je to Klaus odjakživa učil
strassidlo
11. února 2011 • 18:11
Poslanců máme 200, a jsou volení -tedy nemají ty platy jisté až do smrti. Doktorů máme desetitisíce a ne všechny potřebujeme. Jejich platové nároky jsou v termínu "od vylezení ze školy až do vlastní smrti", protože se moc nenadřou, budou z hamižnosti ordinovat až do smrti a někteří i na vlastním funuse). Tohle stádo příživníků fakt nejde z daní uživit.
Krom jiného mi fakt není jasné proč by se doktoři měli srovnávat s politiky, kteří mají nyní tarifní platy nižší, než mnozí uřvaní strášidelně "chudobní" doktoři!