Komentáře

Zpět na článek

Přímá volba prezidenta: Zrušme prezidenta

28 komentářů

majerm
15. února 2011 • 21:02
nechme Klause prezidentem, třeba i 15 let po smrti, nikdo si toho nevšimne
strassidlo
11. února 2011 • 22:16
PP, vepři jsme zase až tak moc nebyli , sekernicky už vůbec ne . K Vašemu přesvědčení o nevinné roli našeho maskota dodám jen tento komentář z netu:
Z rozhovoru Pavla Rychetského v sobotní MF Dnes na otázku, zda šla v listopadu 1989 zrušit KSČ: "Bylo by to dobré a krásné. Nebylo to však vůbec možné. Já jsem byl při těch jednáních v Laterně magice. Uvědomte si, že Václav Havel jednal s premiérem Adamcem, což vyústilo v to, že tehdy ještě v původním složení komunistický parlament jednomyslně zvolil Václava Havla prezidentem."
Jinak řečeno: tehdejší bolševický parlament se nedal rozehnat a KSČ zakázat, neboť tomu bránila Havlova dohoda, že se stane prezidentem za "sametový" přístup k bolševikům. Svědecky doloženo...
Palopetro
11. února 2011 • 21:19
Je mi celkem jasné,že chcete zakopat válečnou sekyru.Já to beru přesto,že jsem ji nevykopal.VH je opravdu porevoluční maskot,který byl v západním světě vítán.Nicméně jsem vnitřně přesvědčen,že ČR způsobil mnohem a neskonale méně škod,než jeho násle­dovník­.Roz­hodně nebyl ten,kdo způsobil velký pardon komunistům.Mám pocit,že v parlamentech porevoluční doby,které mohly a měly komunisty vymazat z politické mapy ČSR,se nenašla vůle,která by to uzákonila.Neberte to jako osobní invektivu ale pouze jako postesknutí někoho,kdo měl mnohem vyšší očekáváni,než je doba přinesla.Pokud tady budeme ještě za 10 let,tak mi snad dáte za pravdu.Jinak přeji jen to nejlepší a doufám,že nebudeme nadále vepři.
strassidlo
11. února 2011 • 15:37
PP, takže douška ke Koženému: ano, VK svým výrokem ocenil u Kožaka to, že konečně někdo pochopil o co v KP jde a přežvýkal to do té doby nechápavému a laxnímu "lidu". To, co se stalo následně, mohl těžko někdo přesně předpokládat a už vůbec to nemohl ovlivnit min. financí. To byla práce pro legislativce a minitra vnitra, kteří výrazně zaostali za realitou finančních metod a možností jejich zneužití. A to vše nejspíš také proto, že jste v té chvíli Vy nebyl poradcem VK a senior consultantem ministerstva financí!
strassidlo
11. února 2011 • 15:08
PP, asi už jen závěrem. Z tech dvou dosavadních mi víc vyhovuje VK protože je chytřejší a myslí mu to v souvislostech. Ovšem VH byl nejlepší možnou figurou své doby a roli revolučního idolu splnil dobře. Takže kolem dokola oba Vášové mi vyhovovali, ač každý jinak.
Palopetro
11. února 2011 • 15:07
Co se týká Koženého,tak moje děravá paměť mi útržkovitě říká,že právě pan V.Klaus byl osobním nadšencem onoho spouštěče rapiního nárůstu hladu masy idiotů po 10 000,-Kč,aniž by je zajímalo ,jak bude dále s jejich majetečkem "naloženo".Nestojí mi to ani za vyguglování této nepodstatné epizody KP.A proto vivat VK ,vivat Kožený.
Palopetro
11. února 2011 • 14:24
PS.
a nebo tato rozhodnutí a činy postrádají vlastní sebereflexi a jsou svými tvůrci považovány za zbožńování hodné..
Palopetro
11. února 2011 • 14:19
No možná bych o jednom věděl.A to přesto,že je to levicově zaměřený politik.Jenže jeho věk by patrně byl na překážku toho ,že on sám by do toho šel.Byl dokonce u vzniku KP ale bohužel jeho vize nebyly mladými horlivými všerozdávajícími ekonomy,z nichž zejména vynikal právě VK,vyslyšeny.Pokud by se do KP zakomponovaly jeho pojistné mechanizmy,pak by patrně nezmizel biliardový majetek na všechna možná konta na Bahamech kdoví kde všude.Tento starý pán byl dokonce šéfem VK v prognostickém ústavu,kde právě VK byl horlivým prorežimním vědátorem.Jeho jméno si jistě dosadíte sám.Nejsem ani havlista ani klausista.Myslím,že jsem byl naučen svými rodiči přijímat především vlastní rozhodnutí a neschovávat se za rozhodnutí celebrit,zvláště když jsou tato až dětinsky naivní.
sendyman
11. února 2011 • 13:38
Jo, taky proto mě "jímá hrůza" s blížící se volbou. Protože nevidím žádnou osobnost, která by, každému jednomu z nich, sahala po kotníky.
Nikdo z možných nemá prakticky žádný kredit - ani doma, ani ve světě...
sendyman
11. února 2011 • 13:31
PP, ale to jste mě špatně pochopil!
Abych se přiznal, "nemiluju" ani jednoho z nich, každý mě něčím nasral.
Ale spíš se snažím vidět jejich klady - na rozdíl od věčných kritiků - než zápory a z toho výběru, co se v danou chvíli nabízel, neznám nikoho lepšího.
Já ty neustálé kverulanty prostě nemám rád. A hlavně nechápu, proč to nejdou dělat sami!