Komentáře

Zpět na článek

Evropa se otřásá. Politici už otevřeně říkají, že integrace části muslimů selhala

48 komentářů

pavelkucera
2. března 2011 • 17:47
Sem napište váš vzkaz!
strassidlo
8. února 2011 • 11:39
http­://zpr­avy.id­nes.cz­/sef-islamske-televize-je-vinen-z-brutalni-vrazdy-choti-stal-ji-hlavu-ve-studiu-1hy-/zah­ranic­ni.as­p?c=A1­10208_­073824­_zah­ranic­ni_btw
muhlhaus
8. února 2011 • 07:56
Zaprvé přistěhovalectví nevzniklo kvůli nějakému bruselskému nebo Havlovu multikulturalismu, ale proto, že se díky přistěhovalcům mohl levněji "budovat" kapitalismus. Zadruhé je třeba rozlišovat mezi regulací nového přistěhovalectví a integrací již usedlých přistěhovalců nebo jejich potomků. V demokratickém státě nelze nikoho násilím "integrovat" - ať je to protestant, muslim, novopohan nebo ateista. Pokud dodržuje zákony, může si každý dělat co chce a vzívat jakékoliv božstvo. Maximálně je možné se bránit novým imigrantům. Takže debata o tom, jestli multikulti selhalo nebo ne, je zajímavá, ale trochu zbytečná.
torinese
7. února 2011 • 16:29
zabránit nejhoršímu. Ale půjde to ztuha, když mají české rodiny v průměru jedno, maximálně dvě děti. Jak řekl Kaddáfí, islamisté nepotřebují zbraně, dobudou nás vaginou. Vlády evropských zemí by se nad jeho vyjádřením měly hluboce zamyslet a začít nějak smysluplně podporovat rodiny s dětmi. Budou-li ženy- matky dál tak tvrdě diskriminovány na trhu práce, nelze očekávat, že se do rození potomků poženou.
strassidlo
8. února 2011 • 11:48
Nikomu nemůžete nařídit aby zaměstnával ženy - matky a i kdyby to zákonem bylo nějak upraveno, tak se situace s porodností evropanek nezlepší. Většina rodin dnes prostě nechce mít víc než 2, max. 3 děti a nemá na to vliv žádné porodné, dávky nebo zaměstnavatelské programy. To je dáno mentalitou. Takže stejně jako nedonutíte muslimáky, aby se množili méně, nedonutíte ani evropanky, aby rodily jak jabloně.

A obecně objektivně je fakt, že ženy - matky (dětí do 15let) jsou na trhu práce diskriminovány právem, protože jejich pracovní produktivita je skutečně nízká. Zaměstnávat je může jenom stát, pro soukromníka jsou problematické.
pavel07
8. února 2011 • 20:55
Tak to je názor zhruba tak z roku 1992.
bartape2
7. února 2011 • 10:25
To si musime rozmyslet co vlastne chceme. Bud budeme zachovavat nase prava, tradice a zvyklosti na ukor pristehovalcu, nebo budeme tolerovat prava, tradice a zvyklosti na ukor nas. Ale rek bych, ze blahobyt, ve kterem zijeme nas donuti neudelat s tim nic a tim cela nase vyspela spolecnost zanikne stejne tak, jako tomu bylo v historii vzdy.
panna
7. února 2011 • 09:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sirien
7. února 2011 • 12:00
Ále bullshit, a gigantickej

Uznávám, že za to nemůžete, na vině je totální zdegenerovanost české politické kultury. Zkusím osvětlit: levice a pravice jsou dva myšlenkové proudy které se zabývají právy a povinnostmi státu vůči občanům a naopak (!), přičemž jejich základní rozdíl je ve východiscích: pravice říká "občan neměl na výběr ohledně toho že, kam a jak se narodí a proto nemá v okamžiku své dospělosti žádný závazek vůči společnosti" zatímco levice říká "do prospěchu jedince (zdravotnictví, školství, sociální zázemí, bezpečí...) společnost investovala a proto má tento vůči ní morální dluh".

Levice i pravice jsou ve své skutečné podobě jen dva rovnocenné pohledy na věc a OBA JSOU RACIONÁLNÍ ve svých východiscích a přístupech, oba by měly být pragmatické, založené na statistice, funkčnosti, prostředcích které nejlépe dosahují cílů. Ve skutečnosti ve spoustě věcí by měly být závěry levice i pravice takřka totožné. Například ani levice ani pravice v čisté formě nebude zadlužovat stát do budoucna, alespoň ne trvale - je to neracionální, z dlouhodobého pohledu nevýhodné.

Skutečné levici je u nás (svým jednáním, nikoliv svými kecy) nejblíže asi ODS (se silným pravico-středově populistickým trendem), pravici pak nejspíš TOP09. To co je u nás známo jako "levice" je pak v 95% to, co by objektivně mělo být nazýváno "socko-populismus" - ČSSD totiž nejedná racionálně (!), jedná tak, aby se zavděčila nižším sociálním třídám a dala jim absolutní jistoty v krátkodobém výhledu - což NENÍ levicové chování, to je populistické jednání. KSČM snad nemá smysl komentovat, to není levice, to je prostě totalita, KDU-ČSL je tradicionalisticky a ideokraticky populistická (prosazuje názory z ideového, nikoliv racionálního hlediska), zelení totéž v tmavě zeleném. VV jsou populisticky-populistické... nejspíš, nejsou dost průhlední abych je mohl hodnotit jinak.

Stát potřebuje jak pravici tak levici - jenže skutečnou L a P, ne ty stupidně populistické frašky které máme teď my
enrico.bizzarro
7. února 2011 • 09:37
V ČR taková populace není abychom měli bít na poplach. A i kdyby, chci slyšet názor někoho, koho se multikulturalismus přímo týká, né nějakého vesanského křoupka z Horní, který byl nejdál v životě na diskošce ve vedlejší vesnici v Dolní. Já osobně bych přetrpěl i ten nějaký minaret co bude 4x denně hulákat k modlitbám.

P.S. Jedno z nekrásnějších měst kde jsem byl je Istanbul!