Komentáře

Zpět na článek

Miluj svého Ratha

22 komentářů

drop
2. února 2011 • 09:32
Kdybyste pane Holec napsal jednu větu - Rath se mi ale vůbec nelíbí, byla by kvalita vašeho článku totožná. Kde tak kvalitní novináře ten Reflex bere?Sem napište váš vzkaz!
bartape2
1. února 2011 • 17:28
Reflex sem nikdy necet proto abych se neco dozvedel, ale proto abych se pobavil. Absolutne me nezajima o cem se ten kaspar bavil s reditelem VZP (dost mozna taky kasparem) a kdyby me to zajimalo, tak se podivam na Novinky nebo si koupim MFD. Tam si prectu Rathovy vejmysly obohaceny o vejmysly novinare. Dlouho sem nevidel od pana Holce tak kvalitni clanek.
sirien
1. února 2011 • 14:33
Tohle je přesně příklad toho o čem sem mluvil dříve - nemám rád Ratha, ale stejně, u toho článku sem se prostě nezasmál, není v něm ta ironie a sarkasmus, co tam bývaly, ten zápal a jízlivost.

Mimochodem je ten článek naprosto o ničem, kromě toho, že mi připoměl, jak mě Rath s těma titulama leze krkem. Oslovovat někoho akademickým titulem je samozřejmě v pořádku, ale ten despekt se kterým Rath používá slova jako "bakalář" "diplomovaný specialista" nebo "magistr" je fakt nechutná ukázka namyšlený idiotský povýšenosti. Když jsem ho viděl v rozhovoru s Fisherovou ministriní zdravotnictví (odbornou zdravotní sestrou), tak sem si řikal že by ho měl někdo znovu zfackovat a to tak že pořádně. Nejsem zastánce nějaké korektnosi nebo přehnané slušnosti pro slušnost samotnou, ale tohle je i na moje benevolentní měřítka trochu moc.
strassidlo
1. února 2011 • 15:16
Jo, mackovačka by měla mít repete! Pravidelně. Podle mne tímto způsobem Rath systematicky "pracuje" na podvědomé víře, že doktoři jsou něco víc, než všichni ostatní lidi a zejména víc, než kdokoliv s jiným akademickým titulem -v tomto duchu totiž jede i celá ta vyděračská akce D/O.
sendyman
1. února 2011 • 19:21
Mackovačka by možná nebyla leckdy od věci, musela by však vyznít poněkud jinak. Podle mého se při ní Macek neskonale ztrapnil: pohlavek zezadu nic netušícímu Rathovi a při následném "souboji" skončil málem na zemi...
strassidlo
1. února 2011 • 20:25
A no tak začátky, holt, nejsou snadné, ale kdyby doktoři trochu potrénovali, jistě by se časem technicky výrazně zlepšili!
sirien
1. února 2011 • 20:22
Můj strýček vždy tvrdil, že je škoda každé facky, která padne vedle. Jestli to někdy u někoho platilo, tak u Davida Ratha.

Zcela btw (píšu to s pevnou důvěrou, že tenhle post se k některým lidem nikdy nedostane) tak jako z až nepříjemně blízké ruky: Skutečně aplikované hodnocení v Rathovic rodině:
Nad člověk: MUDr CSc
Člověk: MUDr; JUDr s CSc
3/4 člověk: JUDr
1/2 člověk: CSc v jiném oboru než jsou výše zmíněné
1/4 člověk: -Dr
cosi člověk: Mgr
titul PhD je takový podivně nedostatečně důstojný, ale mladší příslušníci klanu jsou ochotni ho vzít na milost jako nutnou i když tak nějak lehce slabší moderní obdobu CSc
bahno na podrážce: cokoliv jiného

A to se netýká jen jejich názorů, ale i jejich faktického chování...


(jinak s tím Vaším názorem o duchu akce D/O samozřejmě bytostně nesouhlasím, ale to jsme si už říkali, takže...)
strassidlo
1. února 2011 • 20:29
Jsem bahno na podrážce!!! Buuuuhehhe! A MUDr.Rath mě nemá ráááád! Aúúúú!
sendyman
1. února 2011 • 19:08
Ale já Vám rozumím, jen jestli nejste přespříliš náročný! Samozřejmě, že každý den není posvícení a výkon roste se soupeřem.
Pro sebe bych si to mohl vysvětlit tím, že dlouholeté (a "vrcholné" ) působení Paroubečka vybičovalo Holce k stejně vrcholnému výkonu, jenž uplatnil i u jiných témat. Tenkrát byl jasně definovaný "soupeř" a bylo proti čemu "bojovat", s vidinou lepších zítřků. Dost možná, že současná situace Holcův ostrovtip otupila, protože - stejně jako já - propadl určité (no co, určité - v mém případě velmi hloboké!) skepsi...
sendyman
1. února 2011 • 19:16
Jo, s tím titulováním máte naprostou pravdu, toho si nelze nevšimnout, je to ... trapné.