Komentáře

Zpět na článek

Ženy se bojí krize v porodnicích. Jsou odcházející lékaři spokojeni?

25 komentářů

Uživatel_137532
5. února 2011 • 20:42
Nesouhlasím s formou protestu lékařů. Nicméně bych jen upozornil na to, že deset milionů lidí vydírá lékaře již desítky let v čele s našimi "politiky". Všichni mají právo na stávku, jen lékaři ne. A kde byli ti kritici, když si naše politická špička úředníků přerozdělovala a stále to činí nemalé peníze. Kde byli když si jiná moc - soudnictví - uzákonila své platy? A ať mi někdo řekne míru odpovědnosti své práce, pokud něco " pokazí". Já vám řeknu co se stane - řeknu to slušně - nic. Protože až na výjimky nejde o zdraví a o život.Občas se připomíná Hippokratova přísaha - doporučiji zvláště těm, kteří ji v argumentaci používají, tak ať si ji konečně přečtou. Tam je totiž též zmínka o odměně za vykonanou práci. V daném dnešním problému však nejde jen o peníze, jde především o impotenci (hlavně chtěnou) všech, kdo třímají moc. Je to divný, ale těm tkzv. politikům vskutku jde jen o co nejdéle trvající koryta a přísun peněz - jak překvapivé. Že by šlo zase jen o peníze?
jostom
30. ledna 2011 • 12:38
Zveřejnit jména a adresy lékařů vyhrožujícím smrtí občanům této země.Z hlediska vyššího principu mravního není potrestání zabijáka v bílém pláští trestním činem.
sirien
1. února 2011 • 14:48
Já bych se spíš inspiroval filmem V jako Vendeta. Uspokojení by bylo větší, morální ponaučení pro další generaci politiků velmi jasné, ztráta na inteligenci národa relativně minimální...
majerm
10. února 2011 • 12:35
budou tady: http://sos-zdravotnictvi.cz/ , můžete je postřílet
sirien
27. ledna 2011 • 14:30
Roboha tohle už je fakt komunistická propaganda... autor by se možná měl zamyslet nad tím, že časy komunismu byly krásné, protože byl mladý a ne protože by byly krásné sami o sobě.

Názor veřejnosti případně podíl nesouhlasící veřejnosti je v kauze lékařských odchodů zcela irelevantní - dav nemá právo omezovat svobodu jedince, tj. ani lékařovu svobodu odejít ze zaměstnání případně předem informovat o tom, že tak učiní, pokud nebude jeho práce ohodnocena dle jeho představ.

Informace o tom že se ve své práci cítím podhodnocen a pokud se to nezmění nejsou vyděračské manýry. Sousloví "vyděračské manýry" je jen vaše komunistická demagogie zaštiťující snahu o omezení práv lékařů jakožto zaměstnanců, kterou se snažíte podsunout nějakou jejich "povinnost" pracovat - ne, nemají povinnost pracovat, mají právo pracovat a tohoto práva se můžou vzdát a pokud kvůli tomu vy umřete, pak na vině nejsou oni, ale politici, kteří je nedokázali zaplatit - případně zprivatizovat zdravotnictví, aby bylo řízeno někým, kdo to umí a kdo z něj jen ustavičně nekrade.
Že v MFD píší že se někdo bojí je emotivní nátlak, nikoliv argument

"Bezpodnímečné ukončování jejich akce bez jakýchkoliv podmínek" je synonymem nucených prací, takže teď mi už zbývá jen se rozhodnout, jestli ste hnusnej komouš nebo hnusnej fašista, víc už po té nekonečné anti-lékařské kampani postavené jen na hromadě chybných argumentů (viz wikipedia - heslo "logický klam": falešné dilema, sloučená otázka, argument klacku, a. poukazující na důsledky, kvalifikující jazyk, společenský apel, podsunutý argument... to jsou jen některé z mnoha nekorektních argumentů, které jsem ve vaší antilékařské kampani zaznamenal) říct skutečně nedokážu.

Zbytek je opět nudná omýlačka:
ABL může legálně sledovat koho chce a mlčet o tom, zvlášť když to bylo před 5ti lety
Moderní odbory nemají s vymáháním práv nic společného, jsou cenovým lobby trhu práce

Zajímalo by mě, kolik lidí vám tak tuhle směsku nesmyslů žere...
sendyman
27. ledna 2011 • 15:09
Víte, ono je to těžké...
Doktoři ať jdou, kam chtějí - je to jejich svaté právo, jako kohokoliv. Když se výplata nelíbí ouřadům, ať jdou taky, jistě se na jejich místa najdou jiní. U policistů a hasičů už je to, vzhledem k jejich určitým nutným předpokladům, o něco horší.
Ale kde vzít nahonem náhradu za doktory? Takže svým způsobem to vydírání je.
Ale zase, co mi na tom vadí nejvíc? Jsou pododnoceni (ano, jsou) trvale, tak proč se ozvali až teď, kdy máme vládu a parlament, které mají po dlouhé době konečně potenciál (i když se bojím, že jenom ten) s tím něco udělat, ale ze dne na den to nejde? Proč "neodcházeli" za Paroubka, či Grosse?
Možná se pletu, ale já za celou (a výtečně zorganizovanou) akcí nevidím ani tak snahu samotných doktorů o zlepšení podmínek, jako spíš úpornou snahu levice destabilizovat vládu.
A opět (pokolikáté už?) se voličstvo stává rukojmím v rukou neschopných, ale všehoschopných papalášů, padni komu padni, hlavně, že se dostaneme ke korytu...
sirien
27. ledna 2011 • 15:24
Já nevidím problém v tom, že někdo polemizuje nad tím, co se děje, nebo tvrdí, že by se to (takhle) dít nemělo z nějakého důvodu.

Já vidím naprosto fatální problém v tom, jakým způsobem o tom p. Doležal píše, jakými (ne-)argumenty svá tvrzení popírá a velice, velice mi vadí jak neustále dokola omílá jen výkřiky apelující pouze na emoce a nepodložené dojmy. Je to ukázka naprostého úpadku RX, úpadku žurnalistiky jako takové, když se redakce něco podobného ani nestydí publikovat a také úpadku naší kultury, když ho s tímhle přístupem 95% čtenářů nepošle k čertu.

Můžeme polemizovat o tom, proč dělají svou akci zrovna teď (třeba za tím někdo je, třeba jim prostě jen právě teď už došla trpělivost. Mimochodem, AFAIK byla celá jejich akce spuštěna ještě před volbami, takže nemohli vědět, zda bude vládnout Nečas nebo Paroubek)
Můžeme polemizovat o tom, proč odmítají diskutovat o termínech (já se jim moc nedivím, já vyjednávat s našimi politiky tak chci splnění svých požadavků také hned, protože jakékoliv odložení bych automaticky chápal jen jako snahu zahrát to do autu a do zapomnění a tiše mě odklidit ze scény. Tady myslím, bohužel, extra platí, že železo se musí kout dokud je žhavé)
Můžeme polemizovat i o tom, proč to dělají tak hromadně a proč prostě po jednom neodejdou, nebo o tom jaký má s tímhle přístupek ještě význam Hipokratova přísaha nebo o čemkoliv jiném.

Jenže polemika, diskuse, vyžaduje korektní přístup - racionální argumenty, racionální názory. Nikoliv demagogické, intenzivní a dlouhodobě nepřestávající zvracení nesmyslů skrze autorovu klávesnici, to je to, na co tu u každého článku p. Doležala tak nadávám.
sendyman
27. ledna 2011 • 19:16
Aha, tak to jo...
Když on už mě asi otupil svojí neustálou rétorikou o chudácích z Landsmančaftu, takže když jednou zapomene, hned mám tendenci ho chválit!
To s počátkem akce jsem nevěděl, asi mám blbou paměť (to se o mně ví), nebo to bylo nějak v tichosti. Což by zase MOHLO nasvědčovat tomu, že celý humbuk vznikl až poté, co se toho po volbách ujali "správní" lidé.
Já vím, já vím! Tomu se říká paranoia, že?
sirien
27. ledna 2011 • 21:57
Hm, tak na jejich webu jsou nejstarší zprávy ze začátku srpna, což je pokud se pamatuju dobře asi měsíc a půl po volbách, takže mě napadá několik variant:
- Bylo to připravené dopředu a odpálené po volbách, ve chvíli, kdy už existovala vláda a bylo se na koho obrátit (což dává smysl, velkou akci s marketingovou kampaní a tak nepřipravíte přes noc)
- Bylo to odpálené samo od sebe až po volbách, prostě lékařům došla trpělivost a možná v pro-reformní ne-Rathovské vládě se "socialisty" v opozici viděli naději na změnu což je snad podpořilo.
- Bylo to nastražené socany proti ODSce. To se mi nezdá - po volbách byla socdem dost destabilizovaná, Paroubek odstoupil, Sobotka dostal do rukou vedení strany bez přímého mandátu a sám nevěděl, co se sakra okolo vlastně děje, vyhazovali se pro-paroubkovci, dosazovali se vlastní lidé... ČSSD se dva měsíce po volbách pořádně nezmohla ani na pořádnou tiskovku, natož na organizování něčeho takovýhodle.

Kromě toho, myslím že čeští doktoři fakt nepotřebují moc popichování, mají reálných důvodů dost - pár jich znám osobně a pár jich mám dokonce v širší rodině... projděte si web akce děkujeme-odejděte, jsou tam docela vtipné informace o jejich skutečných platech, odpracovaných hodinách (primářka, co za 18 let odpracovala 29 let podle hodinové dotace, v růměru za 250 hrubého na hodinu a podobně - musela být v té práci hrozně ready... ale prostě tam nebyl nikdo jinej)
sendyman
28. ledna 2011 • 20:04
Často sem píší: diskutujte pod článkem! Ale TAKHLE se diskutovat nedá....
Bod 2 moc neberu - je to přespříliš marketingově vycizelované, než aby to bylo samovolné...
Já na ten web nepůjdu, zatím mě to osobně moc nepálí. Ale "vašim" informacím z něj moc nevěřím.
Kolik lidí potkáte a řeknou Vám, že se mají skvěle? Moc ne, normální je si stěžovat.
A ty údaje "primářky" si prožeňte hlavou, nebo kalkulačkou.
To je otrokářství a tomu já moc nevěřím.
Jestli vona, liška jedna, si tam nezapočítává i probenděný noci se sekundářem!