Komentáře

Zpět na článek

Ministr Bárta se dále zaplétá do případu sledovaček firmy ABL

8 komentářů

ivanb
25. ledna 2011 • 18:15
...nová úprava diskuse mi nedovoluje odpovědět přímo, tak alespoň takto.
Za první, nepředpokládám, že kdokoli z nás dvou masturbuje na veřejnosti a tak se nemusí obávat zveřejnění nedůstojných fotek.
Za druhý, ti, co se dají na politiku musí počítat s jaksi zvýšeným zájmem médií i nájemných fízlů.
Za třetí, žiji mravně a tak nemám zapotřebí na někoho něco podávat.
A nakonec, skočily Vám tam velký písmena, tak si je přepněte, ať neplejtváte místem.
sirien
26. ledna 2011 • 00:08
Pro sirien"a". whatever.

Pods*** věci je, že pokud masturbujete na veřejnosti, pak není nic moc zajímavého na tom, když to někdo uvidí. Detektivní agentura ale obvykle pátrá po tom, co neděláte na veřejnosti - jejím úkolem by tedy například bylo nafotit vás při masturbaci doma - a pak to předává třetí osobě, která s tím technicky nakládá dle svého uvážení.

To, že se chováte mravně, neznamená, že se nemáte čeho bát. Nepříjemné vám může stejně tak být například to, že se někdo dozví, kvůli čemu se hádáte v rodině, zveřejní, co říkáte v hospodě kamarádům o svém šéfovi (nebo obchodním partnerovi nebo zákazníkovi) nebo cokoliv jiného - každý máme něco, u čeho nestojíme o to, aby to věděl někdo jiný.

Stejně tak neexistuje jediný zákon, který by přikazoval chovat se mravně. Lidé se NEMUSÍ chovat "mravně", pokud tím nadměrně neobtěžují ostatní. Klidně si můžete užívat swingers party, klidně můžete být bisexuální, klidně můžete v soukromí vyznávat satanismus nebo voodoo a zařezávat kuřata a pít jejich krev. Možná to není "mravné", ale není to zakázané a nelze za to (naštěstí) nikoho postihnout. Tím, že upřete takovýmto lidem právo na to, aby tyto své zájmy držely v soukromí (např. větou "nevinní se nemají čeho bát" ve vztahu ke šmírování), je diskriminujete na jejich svobodě a právu na soukromí jen kvůli jejich nekonformitě, což není ani svobodné, ani demokratické - je to totalitní.

Já nezpochybňuji existenci detektivních agentur, ani to, že politici si nemají co stěžovat, že jsou "pod dohledem". Já jen upozorňuji na to, že jsou tu určité principy, kvůli kterým by se na podobné praktiky raději nemělo nahlížet zcela "automaticky" a omlouvat je na principielní rovině.


Za velká písmena sorry, ale opravdu zoufale mi tu chybí možnosti formátování příspěvků, na které jsem zvyklý - písmo je už takhle dost ochuzená forma projevu, chtěl jsem to jen zformátovat jako výzvu, normálně bych použil italiku.
([i]pokus[/i] pokus *pokus* pokus)
sirien
25. ledna 2011 • 14:34
nedozírné následky pro lékaře jsou očividné - odejdou někam, kde si jich budou víc vážit a víc je zaplatí. Němci na jedné lékařské konferenci tady minulý rok nabízeli místa v nemocnicích placená v tvrdém euru s nástupem velmi brzy a bez nutné znalosti němčiny s tím, že německy si vás naučí sami (v placené době). Takovéhle následky bych si také nechal líbit. Ve Skandinávii to AFAIK vidí obdobně...
Zato vláda bude pěkně v hnoji, protože až tu třetí měsíc nebude fungovat zdravotní péče, tak průměrný český volič dávno nebude pamatovat, proč tomu tak je, ale bude jasně vidět ministra zdravotnictví a premiéra, kteří tomu, jedno proč, nezabránili.

V případu sledovačky na Praze 11 se nezamotává Bárta, ale Reflex, a to skrze svou patetickou snahu v tom něco na Veverky vyšťourat, i když z vašich bezobsažnejch článků už i totální tupec musí vidět, že ta kauza je umělá jak kozy Doly Buster a že tam prostě nic není.

Poslední dobou mám dojem, že v redakci RX dostali všichni mentální obdobu střební chřipky - držej se Veverek a Bárty jak nemocnej záchodový mísy (občas šáhnou po ODS jako nemocnej po umyvadle) a pak to z nich už jen teče oběma koncema přímo ke čtenáři... Někdo by jim měl dát imodium a po lžičkách ledovou coca-colu
panna
25. ledna 2011 • 13:29
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ivanb
25. ledna 2011 • 11:22
...tak co bychom od ní asi měli čekat jiného, než fízlování na zakázku. Zřejmě jediný kdo to nechápe je pan Doležal. A nakonec, kdo nic neprovede a žije spořádaně, tak se fízlů bát nemusí.
panna
25. ledna 2011 • 13:31
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ivanb
25. ledna 2011 • 16:15
Děkuji PANNO za hezkou přezdívku, ale proč si asi myslíte, že všechny tyto agentury existují, když ne k fízlování? Opakuji, kdo nic neprovede, nemusí se bát a bolševiky sem netahejte, nemají s tím co dělat.
sirien
25. ledna 2011 • 17:51
"kdo nic neprovedl, nemá se čeho bát" má logické díry hned v několika směrech:

a) i když jste nic neprovedl, neznamená to, že neexistují věci, které nechcete, aby jiní věděli. Co takhle fotky toho jak masturbujete ve sprše? Rozhodně tím "nic neprovádíte", ale asi byste nechtěl, aby je dostali spolupracovníci a spolužáci vašich dětí, hm?

b) každý má elementární právo na soukromí. Když sedím s přítelkyní u večeře, tak si nevyprávíme o tom, koho jsem podrazil nebo co jsem ukradl, dokonce si často nepovídáme ani o ničem intimním. To ale stále neznamená, že bych chtěl, aby náš rozhovor někdo slyšel

c) institucí, která rozhoduje o tom, zda jste něco provedl nebo ne, je ve svobodné společnosti soud, nikoliv nezávazná úvaha někoho v agentuře nebo zadavatele této agentury

d) vaše tvrzení je založeno na falešné kauzalitě - "kdo nic neprovedl, nemá se čeho bát" totiž vůbec neznamená "kdo nic neprovedl, tomu nevadí být sledování".

Já rozhodně nezpochybňuji existenci detektivní agentury - ostatně lidé prostě někdy chtějí sledovat jiné lidi a je lepší, když to je legální a s právním rámcem, než aby to bylo ilegální a totálně neošetřené, jako jsou třeba drogy a prostituce, z nichž nakonec těží jen mafie... jen chci poukázat na to, že "i ten kdo nic neprovedl se má čeho bát".

Pokud si to nemyslíte, pak prosím napište příspěvek ve kterém odkážete fotogalerii sebe při masturbaci, při sexu, při vyměšování, dále prosím vaše plné občanské jméno a plnou adresu, firmu u níž pracujete, adresu zaměstnání a pozici, jména všech příbuzných až k tetičkám/synovcům, dále vaše telefonní číslo a výpis telefonátů včetně čísel volaných za posledního čtvrt roku a .pdf s podepsanou plnou mocí, v níž deklarujete že kdokoliv má právo tyto materiály použít zcela dle svého uvážení bez ohledu na vaše soukromí nebo čest a bez ohledu na tento způsob na něj nepodáte žalobu.

Do toho - BUĎTE FRAJER A UKAŽTE MI, ŽE SE OPRAVDU NEMÁTE ČEHO BÁT!