Komentáře

Zpět na článek

Petr „Ustoupil“ Nečas: Novým policejním prezidentem je Petr Lessy

7 komentářů

kovarik
25. ledna 2011 • 00:32
tady, v politice a v médiích neřekl to základní - podle zákona má být v prvním kole vybíráno z náměstků policejního prezidenta ! Ale ten Čech, který byl v prvním kole, už nebyl náměstkem policejního prezidenta, ale náměstkem ministra Johna ! Proto má prostě Nečas pravdu ! nebylo to podle zákona !
sirien
25. ledna 2011 • 03:02
Ten zákon by bylo záhodno změnit. Faktem je, že takto vysoké funkce už obvykle nemávají nic moc společného se skutečnou podobou dané profese a nejlepší by bylo, kdyby byly řízeny nikoliv odborníky v oboru, ale odborníky v řízení, tedy profesionálními managery (např. na západě je běžné, že primářem nemocnice není doktor, ale manager, případně doktor-manager atp.) Stejně tak policejní prezident není moc policista - on sám nechodí to terénu ani nic nevyšetřuje, dokonce ani nevelí přímo lidem, kteří by chodili do terénu nebo vyšetřovali - velí lidem co velí lidem, kteří velí lidem co chodí do terénu nebo vyšetřují. Kdyby tam byl skutečnej manager, tak by tam nejspíš dokázal zjednat pořádek poměrně efektivněji. (neříkám, že vybraný nový PP, kterého popravdě moc neznám, nebude nakonec i schopným managerem, mluvím teď v obecné rovině)

Podobně mi leze krkem kdykoliv slyším něco ve stylu že "ministr zdravotnictví má dobré předpoklady, protože je MUDr a tedy svému resortu rozumí". Kulový rozumí. MUDr je doktor, rozumí lékům, diagnostice atp. Ministr (čehokoliv) je profesionální high-manager, jeho práce není léčit (nebo zasévat a sklízet nebo vykonávat návštěvy jako sociální pracovníci nebo cokoliv dle názvu ministerstva) ale především rozdělovat peníze, tvořit, vybírat a řídit vybrané projekty, dosazovat schopné lidi na klíčová místa. Ministr zdravotnictví (čehokoliv) nemusí rozumět medicíně (čemukoliv), musí rozumět mikroekonomii (makroekonomii, protože navíc sedí ve vládě), human resources strategiím, dlouhodobému plánování, týmovému řízení... Kdykoliv ve vládě vidím nějakého MUDr nebo JUDr nebo novináře tak mám chuť provádět facepalm
zofka.k
24. ledna 2011 • 20:09
Pan Nečas z 90% ztrácí důvěru proto, že zcela překvapivě hájí modré a oranžové gaunery předchozí vládní garnitury. Čím dřív pochopí, že většinová společnost tyto šmejdy chce vidět v kriminále, tím méně se zdiskredituje, jelikož jim nepomůžou ani 100 takový pisalků jako je pan Stoniš. ZK
polist
24. ledna 2011 • 17:15
Mám dotaz: Copak VV někdy něco bojkotovaly kvůli výsledkům internetového referenda? Že berete jako hotovou věc, že se tak stane, navíc zrovna v důchodové reformě.
karel79
24. ledna 2011 • 16:55
Nechal bych podobné odsudky stranou a počkal bych, jak se věci vyvinou. Pokud pan Lessy přeruší Langrovy manipulace a vliv na policii, bude jen dobře. A hysterie kolem jeho inaugurace ( v řadách ODS ) možná signalizuje, že se k tomu schyluje.
polist
24. ledna 2011 • 17:16
Plus hysterie na stránkách Reflexu, toho času stranického magazínu strany Modrého ptáka.
Jarabak
24. ledna 2011 • 23:14
Langrovy manipulace a vliv na policii? To jste asi myslel spíš grosse, bublana, pecinu a podobné, ne? Máte k tomu nějaké jiné info, než to, že to tvrdí členové klanu, který aktuálně vede bohoušek sobotků? (a další, včetně johna, není asi nutné tu vyjmenovávat všechny sociální demokraty Já tomu rád uvěřím, pokud ovšem bude na langra něco víc než to, že se to o něm říká.