Archív

Zpět na článek

Zajímavá recyklace papíru. Podívejte se na fotografie

7 komentářů

sendyman
17. ledna 2011 • 01:01
už to opravili a ani nemukli!
A O TOM TO JE, přátelé, ať žije češtin!
achouvej
15. ledna 2011 • 11:20
Nevážení redaktoři, tohle je konec novinařiny v Čechách. Zrušte časopis Reflex coby samostatnou tiskovinu, a zaveďte Reflex jako sobotní přílohu deníku Blesk. Myslím, že tímto krokem dojde k výraznému nárustu čtenosti vašich výplodů. Nebo spíše k nárustu prohlížení obrázků, abych byl přesný. Sbohem. Bývalý čtenář.
kovarik
15. ledna 2011 • 10:38
"Origami jsou druh umění..." - to je také hovadina, protože japonské názvy končící na -i, popřípadě -mi, jako například ***mi, tsunami, jsou v češtině ve středním rodě a není důvod, aby ten výraz byl pomnožný, jak je tady použit. Budou-li v hale dvě ***mi, tak prosím - pak je na místě plurál. Rovněž když přijdou dvě tsunami za sebou. Ale vánoční tsunami před lety bylo jen jedno a není tedy důvod pro plurál. Takže "origami je druh umění...". To také není překlep, ale základní neznalost češtiny, v tomto případě způsobu přejímání cizích slov do češtiny.
kovarik
15. ledna 2011 • 10:23
Je to skandální ! V posledních letech se stále častěji setkáváme s hrubkami nejhrubšího zrna. Když už se někdo z toho či onoho média omluví (což ani zdaleka není obvyklé), tak trapnými kecy o překlepu či o tom, že "text neprošel korekturou". Ještě se mi nestalo, aby redakce napsala "máte pravdu, je to ostuda, snížili jsem mu peníze, budeme to hlídat atd." Na druhé straně je ale fakt, že je to odraz úrovně všeobecného vzdělání v České republice. Na vysoké školy, včetně žurnalistiky, chodí lidé, kteří prostě nečtou ! Nedávno mi jeden vysoce postavený pracovník jisté renomované světové banky napsal "by jste" ! To není překlep - on prostě není dostatečně vzdělán - to je vše ! A pokud jde o tento konkrétní příklad - právě, že nejde o "češtin", ale o vzdělání obecné - kdyby měl zažité slovo cyklus, tak to prostě nemůže napsat takto. Je to prostě nedostatek vzdělání. Skutečně by mne zajímal názor šéfredaktora a rovněž děkana fakulty žurnalistiky ! Jak - proboha - přijímají lidi ke studiu ?
soros
15. ledna 2011 • 09:19
Dobrý den! Jakkoliv si cením Vaší práce, chybička se asi občas vloudí, tato bije do očí velmi ..: "Zajímavá rec_I_klace .."
jerryfrankenheimer
15. ledna 2011 • 08:28
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
neilyoung
15. ledna 2011 • 11:36
Taki se přypojujy, pýšou samé cipovyni