Komentáře

Zpět na článek

Diagnóza: Bártův syndrom

24 komentářů

karaalfons
16. ledna 2011 • 20:34
mi nesahejte. Je jediný a první, kdo rozčeřil stojaté politické vody, které si pěstovaly několik generací vlád ČSSD a ODS. A Radek se snaží o něco podobného na daleko prohnilejším kolbišti. Svázanost vlád, komunálních politiků, policie, justice a velkých firem je tak těsná, že tihle dva je nejspíš nemají šanci rozvázat. Ale pokusili se a za to mají můj obdiv a sympatie.
jaroslavik
14. ledna 2011 • 15:41
Tohle není na Peroutku, ale spíš na Bohnice. Ale do polického bulváru, kam Reflex upadl, to sedí...
muhlhaus
14. ledna 2011 • 08:02
S Bártou bylo spojeno jen to nejhorší očekávání, ale zatím spíš příjemně překvapuje. Jako poradce si vzal ekologického aktivistu (věc v minulosti na tomto ministerstvu ovládaném betonářskou lobby nepředstavitelná), chce bojovat s mafiány z ŘSD apod. Asi to nebude někým voděná loutka. Ve srovnání např. s neuvěřitelnými ultraklausovskými typy, která posílá ODS na post Ministra životního prostředí, je Bárta i přes svoji "kontroverzní" minulost o sto procent důvěryhodnější.
sirien
14. ledna 2011 • 11:08
Protože ta "kontroverzní" minulost je jen obyčejná závist českého národa. Bárta si vydělal sám na sebe jako podnikatel - neuvěřitelné! Schwarzenberg, dobře, ten ty peníze aspoň zdědil, když už je má, ale podnikatel Bárta? Představa, že by někdo svými schopnostmi vydělal víc, než běžní politici svým kradením český národ nejspíš nekonečně irituje a slovo "podnikatel" tu je asi nejhorší slangové označení zloděje. A že podniká s bezpečnostní agenturou... v podstatě job jako každej jinej, někdo ty vchody hlídat musí, že jo, a detektivní služby očividně také někdo poptává, tak proč ne...

...představit si člověka jako je Bárta jako loutku je dost těžké. Ten člověk si sám vydělal na svoje Lamborgini a dokonce ještě na vlastní politickou stranu, tak čim by ho měl kdo vodit na vodítku? Na podplacení musí být částka pro příjemce zajímavá, to by se u Bárty asi sakra neúměrně prodražilo, zastrašit ho by šlo asi těžko, ochranku má vlastní, právníku si může dovolit celou armádu a v médiích je docela schopnej a od doby svých reforem i oblíbenej, takže nějakou tu kauzu nejspíš taky ustojí, v politice před tím nebyl, takže špína se na něj taky nebude hledat nějak snadno a obklopenej neni proradnejma intrikánama, ale bývalýma/současnýma podnikatelema jako je on sám a partou elitních managerů ze soukromého prostředí, takže dohledat nějakého vnitřního zrádce také nebude tak snadné.
muhlhaus
14. ledna 2011 • 13:51
Kéž by to tak s tím Bártou opravdu bylo. Ale že je u nás "podnikatel" nadávka, za to si můžou do značné míry podnikatelé sami - i když většina z nich jsou jistě poctiví lidé, lumpů se (právě mezi těmi "nejúspěšnějšími") mezi nimi najde víc než je zdrávo. (Navíc už pojem "podnikatel" je trochu vágní - vejde se do něj jak soukromý zemědělec - pasák ovcí, tak i pasák prostitutek. To je jako kdyby si lékař i uklízeč říkali "zaměstnanec"). Ale v každém případě princip kolektivní viny (jak typu všichni úspěšní podnikatelé jsou podvodníci, tak třeba všichni cikáni kradou nebo všichni politici jsou lumpové) je samozřejmě třeba odmítat.
sirien
14. ledna 2011 • 18:20
ano, lékař i uklízeč JSOU zaměstnanci. Stejně tak soukromý zemědělec, majitel dřevoobráběcí firmy i Bárta jsou podnikatelé, z definice věci.
Pojem "podnikatel" tady zdegeneroval hlavně kvůli tomu, že ho ČSSD a jiní podobní velmi rádi používali v rámci své pseudotřídní války, kterou se snažili vyhrávat volby, namísto pojmu "zloděj", které mělo být korektním označením pro různé tuneláře a obchodníky s lehkými topnými oleji.

Valná většina podnikatelů u nás jsou slušní - popravdě všichni které znám jsou slušní, různě uspěšní a shodně zdeptaní z toho, jak na ně lidé koukají, když řeknou, že podnikají (případně to je některým prostě jedno).
strassidlo
15. ledna 2011 • 00:24
K záměně pojmu podnikatel a lump či zloděj nejvíce přispěl M. Zeman. Ten s tím kdysi dávno ve svých rádoby vtipných bonmotech začal a od něj tuto rétoriku ochotně implementovali do svých projevů takřka všichni socani a komouši. Dnes jim v tom vydatně pomáhá také ČT, která v jakékoliv zprávě o zlolajném podvodníkovi užívá pokaždé pojem podnikatel namísto podvodník, defraudant nebo zloděj.
2592
13. ledna 2011 • 23:20
Trefovat se do někoho, kvůli zjevu. Má ten Holec alespoň "Hilfeschule"?
Palopetro
14. ledna 2011 • 08:18
Víte co je docela zvláštní?Že to ,jak vypadá, vadí ze všeho nejméně právě jemu samotnému.Zato jeho pseudopříznivci to nemohou rozchodit.Paroubek by zcela jistě už posílal na všechny světové strany žaloby a protesty.
sirien
14. ledna 2011 • 10:59
Troufl bych si tvrdit, že narozdíl od nic nedělajícího a všudežvanícího Paroubka má pan Bárta se všemi těmi žalobami co podává a audity, které rozeběhl a hledáním úspor, které provádí a personálními změnami, které vyžaduje nejspíš užitečnější věci na práci, než starat se o to co kdo píše o jeho zjevu