Archív

Zpět na článek

Padouch, nebo hrdina?

1 komentářů

sammy
14. ledna 2011 • 15:48
Vážená paní Sodomková,
až budete příště psát článek postavený na jednom 20ti minutovém videu z youtube, prokažte nám prosím všem službu a podívejte se, co je to za video (novináři tomu říkají ověření zdroje). Máte sice pravdu, že al-Džazíra rozhovor s Julianem natočila, ale bohužel to není ten, který tak objektivně komentujete. Vy jste si bohužel klikla na rozhovor v rámci projektu http­://www­.ted­.com/, který je placený takovými arabskými živly, jako je IBM, AOL a Coca-Cola.
Výčet dalších Vašich novinářských chybiček se mi sem bohužel nevejde, tak bych se Vám alespoň pokusil vysvětlit, proč je hloupé o Juliana mluvit jako o heckerovi a proč tak většina vašich kolegů nečiní. Julianova heckerská kariera je v porovnání s jeho současnou činností zcela nepodstatná a nikterak s ní nesouvisí. Například myšlenka Facebooku začla hackerským útokem na univerzitní servery, krádeží osobních dat a jejich následným zneužitím. Přesto nikdo nepíše titulky "Zloděj a hacker Zuckerberg získal další milion uživatelů".
Jinak děkuji za zábavný článek, kde člověk bojující z rozhraním youtube kritizuje autora jedné z nejlépe chráněných komunikačních sítí. Takový kontrast vždy pobaví.