Komentáře

Zpět na článek

Ministr Bárta: Majitelé drahých aut budou platit víc

12 komentářů

bobek_79
12. ledna 2011 • 19:34
Stále platí, že jsou mezi rovnýmí i ti rovnější. Tedy před zákonem. Jsem jednoznačně pro!
orangutanes
11. ledna 2011 • 08:13
ale ale pánové.proč hned tolik nenávisti tu k té či oné skupině obyvatelstva naší krásné země.??? já jsem pro to ,aby obyvatelé s vyššími příjmy platili větší především daně.to s pokutami mi přijde jako dost populistický krok....nehledě na to-kolik takové zvýšení pokut pro bohaté přinese ročně do státní kasy???to budou v porovnání s těmi daněmi drobné.tak proč tolik rozruchu????
Palopetro
10. ledna 2011 • 15:30
Nedá mi to abych nereagoval na Véš názor:"Rád bych při té příležitosti upozornil, že bohatí a chudí si jsou před zákonem rovni".Opravdu hezky demokratické.Pak by ovšem ti chudí a sem patříte patrně se svoji škodovkou i Vy,měli mít zcela identickou možnost vyměnit v rámci oné proklamované rovnosti ty svoje kraksny za nové nadupané modely,aby se mohli bez potíží pouštět do hazardních rychlostí za hranicí zdravého rozumu.Je potěšitelné slyšet od idiotů v drahých bourácích,že se jim takoví jako Vy pletou do cesty.Smrtelné nehody způsobují zejména rychle jedoucí předimenzované bavoráky,jejichž osádka vyváznou obvykle pouze se šrámy zatím co ti nevinní,kteří se jim pletou "pod nohama" ,končí v tratolištich krve.Kde je pak ta Vaše rovnost před zákonem.Pokud v drahých bourácích jezdí lidé ohleduplně a bez rizika vůči jiným uživatelům silnic,zcela jistě jim žádná předimenzovaná sankce nehrozí.Takže tento Váš názor je jen poněkud přihlouplý pokus srovnávat nesrovnatelné.
pismenacislice
10. ledna 2011 • 15:59
Promiňte, ale mám pocit, že jste napsal jednu velkou blbost. Kdybych vyšel z vaší logiky, tak by taky mohlo platit tohle:

Ze statistiky vyplývá, že největší procento kapesních zlodějů pochází ze skupiny: sociálně nejslabší. Co s tí tedy uděláme? No jasně! Statistika mluví za vše - tedy odstupňujem tresty podle bohatství lidí - a těm nejchudším napaříme ty nejvyšší tresty.

Rovnost před zákonem znamená (mimo jiné) to, že za porušení zákona dostanete zákonný trest - ať jste chudý, bohatý, malý, velký, černý, zelený... Pokud by ale někdo byl trestán na základě toho, kdo je, tak to už není rovnost před zákonem, ale zvrhlost. Vím, že v severských zemích něco obdobného platí - ale já s tímto prostě nesouhlasím.
samael
10. ledna 2011 • 16:56
Čeští pepíci to ale vidí jinak.
sendyman
12. ledna 2011 • 16:53
Když ale to Vaše srovnání kulhá taky: možná, že statisticky se největší procento KAPESNÍCH zlodějů skutečně rekrutuje ze sociálně slabších vrstev, ale jsem přesvědčen, že ze stejné statistiky vyplývá, že největší ZLODĚJI (v absolutních číslech škody) pocházejí naopak ze skupiny sociálně nejsilnějších!
Ovšem, ti jsou trestáni nejméně (převážně vůbec), takže - statistika sem, nebo tam, ve skutečnosti to potom tak vychází: ti nejmenší zloději dostanou statisticky nejvíc!
pavel07
14. ledna 2011 • 17:54
Jasně že dostanou všichni rovný trest: všichni, chudí i bohatí, naprosto stejně např. 2 body dolů a 0,5% z platu )
samael
10. ledna 2011 • 16:46
"Smrtelné nehody působí zejména rychle jedoucí předimenzované bavoráky".
Palopetro
11. ledna 2011 • 11:09
To bylo pochopitelně myšleno obrazně.Víme vašnosto?
whitebeard
10. ledna 2011 • 14:06
autorovi, který účelově lže?..pokud je mi známo, nemocniční lékaři nepožadují trojnásobek průměrného platu, požadují 1,5-3 průměru, což je tedy zcela něco jiného než uvádí p. Doležal..