Historie

Zpět na článek

Dramatické poslední hodiny Česko-Slovenska: Češi ztratili samostatnost, Slováci vyhlásili vlastní stát

17 komentářů

Zdeněk Mysliveček (ZM)
@Richard Šebesta Západní země chtěly mír, jako vy a další lidé dnes, když nechtějí pomáhat Ukrajině proti Rusku.
Richard Šebesta
@Jiří Bubeníček Na Slovensku byly určitě síly,které chtěly od Čechů. HLS ( Hlinkova ludová strana). Hlinka už ale v roce 1939 nebyl na živu zemřel v roce 1938. Paradoxně i Gustav Husák okolo roku 1944 nechtěl s Čechy do holportu. Podle mně za vše může Beneš,Slováci k nám po válce nechtěli. Měli jsme to akceptovat nechat je jít samostatnou cestou a být neutrální.To by ovšem Beneš musel být státník.
Richard Šebesta
@Petr Minář Že jsi primitiv, který nerespektuje fakta to jsem dávno pochopil.Naivně jsem myslel,že můžeme debatovat a vyměňovat si názory. To jde s inteligentnimi lidmi,kteří mají respekt k druhým a taky demokratické cítění. Ty jsi obyčejný komunistický dement. Lžeš v každém slově. O inteligenci nemůže být ani řeč. Čili to je naposled co odpovídám na tvoje HNOJE.
Petr Minář
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Karel Pavlík
Z toho plyne neustupovat agresorovi.
Richard Šebesta
Dnešní polokulaté výročí vzniku protektorátu úplně zapadlo a čekal jsem i na jiných webech nějakou připomínku. (ARMYWE. Ten se často věnuje historickým událostem, dnes ani zmínka. Pro dnešní mainstream je to bolavé téma a radši by ho ani nepřipomínal. Proč je nasnadě. Agrese přišla ze západu (Německo) a západní země nás zradili hned 2x v Mnichově 1938 a právě při vzniku protektorátu opět neb jak VB tak Francie byly garanty Mnichovských dohod. Dnes se ale nehodí psát o zradě západních zemí.
Jan Bejšovec
@Petr Minář Šebesta je možná prorusácký šváb. Ale o Mnichovu má naprostou pravdu. Západ ze strachu zradil. A já dodávám, že ze strachu zradil opět. Budapešťské memorandum bylo jasně dané. A když už západ nechce bojovat napřímo, mohl by alespoň Ukrajině poslat vše co může. Místo toho posílá po troškách a nebo staré kusy, kterých se potřebuje zbavit. A také posílá hromadu výmluv proč nejde poslat to či ono. Hromadu trapných výmluv. Čest vyjimkám.
Jan Bejšovec
@Richard Šebesta Souhlas. Za vše může zrádce Beneš. Pravda čoboláci se trhli, ale na druhou stranu je to nutné vidět z jejich pohledu. Beneš zradil a nechal okleštit republiku. Slovensko bylo po Mnichovu v podstatě neporušené a mělo na výběr. Buď jakous takous samostatnost, nebo Protektorát Bohmen und Mahren und Slowakei.
Radek Miko
👍🇨🇿
Jarda Bloudil
@Richard Šebesta 👍👍