Život a styl

Zpět na článek

EU schválila jednotné nabíječky pro mobilní telefony

5 komentářů

jiriydolezalostny
22. ledna 2011 • 20:32
přesně...micro usb je v pohodě.....sice přichází USB 3.0, ale to je jen o vyšší rych­losti­...jas­ně..­.jed­no bude nabíječka do sítě a zvlášt kabel ke kompu....mě se třeba mp3 přehrávač od Iaudia už nabíjí jen přes microusb, blbý je, že člověk nesmí ten kabel zapomenout a že ta nabíječka do sítě nebyla.....asi se dá dokou­pit.­.ale­....­.tře­ba..­..kd­yž je člověk na cestách a neni tam komp, nebo, ale nikdo nemá mikrousb.....tam teda de jen o jednu tu koncov­ku..­....­....­....­....­.pokud se tohle stan­darti­zuje­....ta­k...­.to určitě pár let vydrží....beztak si lidi kupujou telefony tak jednou za 2 roky...mi příde..
marpes
10. ledna 2011 • 15:33
neexistuje pro to žádná omluva
rkkk
9. ledna 2011 • 13:14
Právě že konektory jsou stejné, ale jak to zatím vypadá, tak ne vždy se nechají nabíječky od různých telefonů zaměňovat, protože další parametry neodpovídají. Takže jsme tam kde jsme byli, jen s tím rozdílem, že se podle konektoru už nepozná, od kterého telefonu to je.
kukurumakak
9. ledna 2011 • 10:43
Ale jděte!!!! Vždyť ty konektory jsou minimálně 10 let fyzicky furt stejné. Akorát se jednou přecházelo na rychlejší přenos. Hledáte něco tam, kde nic není. Konektor je opravdu jen koncovka několika drátů. Že si koupíte kabel za pár korun a on má zmršené zapojení, je věc jiná
rkkk
9. ledna 2011 • 09:41
Tohle by měla být dobrovolná dohoda výrobců, ke které žádnou EU nepotřebujeme. Pokud se budou tradičně snažit omezovat dovoz a prodej telefonů, na které ta jejich "evropská nabíječka" nepasuje, tak to bude čistý zločin a sprostá snaha nefér způsobem získat monopol na trhu.