Život a styl

Zpět na článek

Socky na horách: O čem se mluví na sjezdovce

15 komentářů

janhansen
18. ledna 2011 • 09:08
Tam vlekaři nepostávají, ale poskakují a neříkají nic o sockách - tedy, aspoň jim nerozumíte, protože Čechy poznají a myslí si o nich svoje.

A samozřejmě je to tam stejně drahé, ne-li levnější než u nás, například skipas na jeden den je sice o zhruba 300 dražší než v Harrachově, zato ubytování je dražší pouze o 300 - k tomu je tam sice dražší jídlo v restauracích a je to dál, ale stejně ušetříte.... Zvláště když tam jedete s dětmi a jezdíte celý den na malém vleku s děckem na koleni. A to se fakt vyplatí....
torinese
6. ledna 2011 • 15:20
Dceru jsem do Pece poslala letos naposled, bude už jezdit výhradně na běžky. Lyžovali v podstatě čtyři dny a vyšlo mě to na více než pět tisíc. Vlekaři v Peci musí být arogantní idioti, jestli mají takové kecy. Chci vidět, kdo jim tam bude jezdit, pokud krize bude pokračovat podobným tempem. Děti jezdí na hory každý rok, ještě loni jela skoro celá třída, letos jen šest dětí - škola musela naplnit autobus různě starými žáky od třetí až do osmé třídy. Socky budeme za chvíli v tomhle státě všichni.
kataaskubanek
6. ledna 2011 • 11:20
to je slovo, které náleží do úst jen primitivovi....
Palopetro
5. ledna 2011 • 09:54
že se v některých našich lyžařských střediscích v mnohém zlepšili.Mám na mysli technické vybavení a jejich množství,ale právě Pec je v tomto ohledu nějaká zakletá.Patrně proto,aby si tam v klidu zalyžoval VK.Ten určitě paní redaktorko nevisí na kotvě jako Vy s klukama.Kdo však rád lyžuje a nechce prostát celé hodiny ve frontách,protože pak se cena jeho jízdy relativně prodraží hodně nad průměrné ceny v Alpách,ten již dávno jezdí právě do Alp.Co však naše hory nikdy nebudou mít je celkem prosté.Nádherné dlouhé sjezdovky ,povětšinou z výšek kolem 2000 m n.m. a více.Zůstanou jim pouze oni nabubřelí vlekaři,kteří po probdělých nocích plných alkoholu jsou rádi,že si provětrají ve stoje plíce.Na nějakou pomoc malým dětem prostě nemají.Oni socky opravdu nemají rádi,protože z nich nic nekápne.Zbývá jim pouze ona nevraživost,stejně jako některým zdejším diskutujícím.Shawk.
shawk
5. ledna 2011 • 07:28
A týká se to i autorky. Budeme mít v kopcích klid, nebudou tu překážet nadbytečná auta se zimními neumětely za volantem. Zmizí i vlekaři, protože pražští majitelé vleků a hotelů nebudou mít svůj zlodějský kšeft ... Představa, že třeba na pražském Petříně stojí rychlá "kotva" s jízdou za korunu je v mnoha ohledech tristní.
Prostě, komu se to nelíbí, ať si odveze do Prahy sníh a jezdí si doma po chodníku ... Nebo třeba v Rakousku.
troubavonrammstein
5. ledna 2011 • 04:35
Jsem trouba, pitomec, fotograf /zneuznaný/ a trpím obsesemi, co mám dělat?
sammy
4. ledna 2011 • 20:37
Na lyžování se mi nejvíc líbí ta část, kdy jedu dolu po sjezdovce. Na českých horách však tomuto požitku mohu věnovat nanejvýš 25% celkového času, neb 50% času strávím ve frontě a 25% na lanovce, kterou by jistě odkoupilo nejedno technicko-historické muzeum.
Řada Čechů má ale asi jiná kriteria a svíraje 700Kč čeká ve frontě na 1denní Špindlkartu. Jsem tedy určitě socka, protože tolik peněz mi za půl dne čekání ve frontě přijde líto. Návštěvník Špindlu ale není v žádném případě socka. Naopak! Má evidentně dost času a peněz, aby si počkal na místních 5 lanovek a 11 vleků a v luxusním oblečení si s kolegy vzájemně šlapal po nových lyžích. České socky, jak jsem vypozoroval, si chtějí za své sporé peníze zalyžovat a tak se trmácí třeba do 5 hodin vzdáleného rakouského údolí, kde se rozdělí o 171 lanovek a 600km sjezdovek. Vynalézavější české socky nedávno objevili jakýsi St.Moritz, který tedy není tak luxusní a věhlasný jako Špindl, ale člověksi tam za stejné peníze zalyžuje výrazně víc.
miciangora
5. ledna 2011 • 10:11
Tak já nevím,jezdím si zalyžovat na otočku a to by do Alp moc dobře nešlo a v týdnu to ve Špindlu není z těma frontama tak horký )
stone_pilot
5. ledna 2011 • 21:19
Tak na otočku snad. Ale na týdenní pobyt bych si Krkonoše taky nevybral. Vleky, ubytování - cenově jako Alpy, služby o třídu nižší.
tengler
4. ledna 2011 • 16:12
Zdravim, je to otrepana a trochu "knizeci" rada - tedy pokud neni neco co by tomu branilo - ale za tyhle ceny se opravdu vyplati Rakousko/Italie. Ceny obdobne ci jen o neco vyssi, ale kvalita, delka a vyber svahu neporovnatelny. Nabidka moznosti pro decka obvykle take nesrovnatelna... (detske pasy misto vleku, kotvu skoro nevidet, atd.) Vyzkouseno na vlastni kuzi nekolikrat s o neco starsi dcerkou v o neco drazsi Francii.