Život a styl

Zpět na článek

Na Arkansas spadlo tisíc mrtvých kosů. Pravda. Až na to, že to nebyli kosové

9 komentářů

nordenstam
5. ledna 2011 • 11:44
Ani mě to neudivuje, tuhle jsem hledala na internetu, jestli se v ČR někde dá sehnat sobí maso a narazila jsem na tento článek: http­://tn­.nova­.cz/re­d/drsny-svet/prijde-santa-o-sane-v-lidlu-prodavaji-sobi-maso.html

tn.cz zde má v nadpisu kapitálkami slovo "sobí" a na obrázku pod titulem stojí los : )) inu, pokud ani při shánění fotografie ke článku není někdo schopen rozlišit soba a losa, pak se u blackbirdů ani nedivím, že to dopadlo takto.
Petr Kuřík
5. ledna 2011 • 09:14
Kos černý, latinsky turdus merula, nikoli turbus. Oni si to někdy ani nevěří, že. Toto je ale asi jen překlep.
sendyman
4. ledna 2011 • 14:40
Abyste se z toho ne***i, protože sami máte každej den nejmíň tři másla na hlavě - buď je to blábol, a když náhodou není, tak jsou tam aspoň 3 hrubky. Obojí by líp zastal nedementní prvák z gymplu, pokud by ovšem nebyl synem zástupce šéfredaktora, nebo tak něco.
Co kdybyste si nejdřív pozametali před vlastním prahem, než se začnete obouvat do druhejch?
katerina.kadlecova
4. ledna 2011 • 17:31
...přece nechcete, aby byl každý novinář zodpovědný za všechny chyby a přehmaty svých kolegů a kvůli tomu cítil méněcennost a strach se ozvat, když někdo napíše nesmysl a ostatní to po něm opíší. Vím dobře, jak se to má s kolísavou kvalitou našich textů, ale to by mě snad nemělo odradit od užívání kritického myšlení, ne? Zvláště když dané problematice rozumím. Pokud myslíte, že uvádění věcí na pravou míru přísluší jen neomylným, nechápu, proč ještě s médii marníte čas.
sendyman
5. ledna 2011 • 19:05
No, aspoň, že to čtete...
Někdy mám takový pocit, že Vaše kolegy - lépe řečeno redakci - názor čtenářů nezajímá vůbec...
Bohužel, zrovna to bylo podruhé (poprvé s Paroubkovou) v krátké době, co jste poukazovali na chyby druhých a současně se to tady jimi jen hemžilo...
Mimochodem, jak píše nahoře Nordenstam, záměna losa a soba se vám tu povedla taky!
Tak hezký nový rok, paní Kateřino!
placirkabodlo
4. ledna 2011 • 12:21
se chechtam jak ten racek chechtavy, krasnym prikladem muze take byti, kdyz vsechna media informovala o chuliganske bitce, kterou svet nevidel, a kterou si chuligani vymysleli, povazte, na internetovem foru ! anebo kdyz kdysi v lidovych novinach u fotky cloveka v "palestinskem" satku bylo napsano palestinsky radikal a v mlade fronte bylo napsano, u te same fotky, mlady izraelec prevleceny za palestinskeho radikala. jo a neandrtalci byli vegetariani, jenze to se moc nevi.
uz jste videli zajice kokrhat? ja ano! (vaclav hluchy slepy hajek)
tritecky
4. ledna 2011 • 10:16
z televize jsem slyšela už i poznámku o slavném krtkovi Cindy Crawford (mole= a) krtek, b) mateřské znaménko). Věřte mi, kosi padající z nebe nejsou zas takový průšvih, vzhledem k tomu, že alespoň smysl zprávy zůstal zachován. Ostaně, kdo by platil překladateli, když anglicky dneska umí každý, že?
orangutanes
4. ledna 2011 • 09:26
no já jsem možná divnej ale nebylo by lepší zkoumat proč se to stalo a ne sahodlouze nesmyslně rozebírat co to je za ptáky?????
jirsic
4. ledna 2011 • 08:57
A jeden novinář filuta, který ten google zjevně použil a bezmezně mu věřil, vymyslil si Kosa Severoamerického
http­://www­.novin­ky.cz­/zah­ranic­ni/a­meri­ka/221­170-nad-arkansasem-prsely-na-silvestra-z-nebe-tisice-mrtvych-kosu.html