Komentáře

Zpět na článek

Václav Klaus: Se mnou vám bude hezky

12 komentářů

jjakub
3. ledna 2011 • 14:54
Jeden z nejhorších komentářů co jsem kdy na stránkách reflexu četl. Autor prezidentovi je schopen vyčíst i to, že věří, že další rok bude lepší a neopodstatněně se mu všemožným způsobem hloupě vysmívá. Zajímalo by mě, jak by podle Vás měl novoroční projev vypadat? Nemá snad říkat svůj názor? nemá se vyjadřovat k současným problémům? Mně osobně proslov naprosto uspokojil a pod každou větu bych se podepsal. A věty o apokalyptickém výrazu na jeho tváři nějak nesmyslně smíchané s "nepřítelem přírodou" působí opravdu směšně
Nevermore panu Holcovi
torinese
3. ledna 2011 • 11:55
myslím si, že to jsou prachsprostí vyděrači. Všichni, kdo tady žijeme jsme hrubě fin.podhodnoceni (ať už jde o lidi vyučené, středoškoláky nebo vysokoškoláky). Jenže lékaři si za socialismu zvykli na to, že mají ve společnosti jakési , byť pofiderní, postavení polobohů. Velmi výrazně patrné to bylo např. na jihu Slovenska, kde "pan lekár" a "pan lekárnik" byli na maloměstě zahrnování pacienty úplatky a uctivostí hraničící se servilitou. Dnešní lékaři mají platy přiměřené českému průměrnému platu, stejně jako je tomu v zahraničí. Pokud se domnívají, že po odchodu na zahraniční kliniky náramně zbohatnou, pak se hluboce mýlí.Z vlastní zkušenosti vím, kolik stojí živobytí (nájem, jídlo, služby atd.) v Belgii, Itálii , Británii, Německu - a nemyslím tedy, že by si odchodem nějak významně polepšili (vyjma špičkových odborníků a těch u nás zase tolik není). Proklamativní hrození odchodem do zahraničí (nyní tvrdí, že do zahraničí nikdy odejít nechtěli) a podávání hromadných výpovědí pokládám jenom za špatně sehrané divadlo. Kolikpak by se jich k tomuto kroku odvážilo, kdyby jim ředitelé nemocnic dopředu neslíbili, že je vezmou zpátky?! My ostatní si takové chování dovolit nemůžeme, protože by se s námi v dnešní době nikdo nemazal. Mně úplně stačí vidět v pozadí této akce bývalého zapáleného bolševika (kdysi mluvčího Škody M, který za tři a půl miliónu vytvořil tuto nechutnou kampaň, v níž mají být rukojmími slušní občané.
prostor1
3. ledna 2011 • 09:38
tak to já jsem reflex nikdy nečetl a ted jsem tu před dvěma měsíci zavítal a uvažuji, že si ho objednám, články si moc líbí. Pánové já vám tleskám za objektivitu a nadhled
Chauif
3. ledna 2011 • 08:59
Nechci se vyjadřovat k tomu, co jsem neslyšel. Klausovy projevy, stejně jako Havlovy a Husákovy (víc nepamatuji) jsem nikdy neposlouchal. To, co jsem ale slyšel v tv novinách večer, ve mě zanechalo pocit jakého všeználkovství a mudrlantství. Klaus má potřebu se vyjadřovat ke všemu i k tomu, po čem mu nic není. Ale to ví každý v této zemi a i mimo ni.
Co mi vadilo, je způsob, jakým se navezl do doktorů. Já celou tu jejich akci chápu, jako pokus o zvýšení morálního a finančního statutu jejich práce. Nesouhlasím s jejich cestou, kterou se vydali, ale chápu její důvod. Jen mi vadí, když státní zaměstnanec, jehož čistý plat je v řádech statisíců korun, který navíc má spoustu potřeb hrazených erárem plive po někom, kdo si vydělává svýma rukama a hlavou podstatně méně, i když - na rozdíl od prezidenta - nese zodpovědnost mnohdy vyšší. Vzpomínám na jiného politika, který se nadýmal v přímém přenosu slovy "kdo z vás to má"...
marast
2. ledna 2011 • 18:50
...si asi nedal předsevzetí, že už bude konečně novinář
zemekf
2. ledna 2011 • 15:46
Vono nám bude líp i bez Hradního všeználka.
arbuz
2. ledna 2011 • 12:05
Jsem bývalý trvalý čtenář Reflexu prakticky od jeho vzniku. Sice jsem ho nikdy oficiálně neodebíral, ale nechávala si ho kupovat v trafice moje maminka (ročník1913, ano, je jí opravdu už 97 let). Když ho přečetla, dostal jsem ho ke čtení já, mám na chalupě už skoro plnou skříň starších ročníků. Dokonce jsem uvažoval o předplacení. Ale pánové Holec, Buchert a v poslední době i ze starší doby kamenné vyhrabaný baron Buquoj (jak se to propána správně česky píše?) mě od toho dokázali úspěšně odradit. Takže sbohem bývalý Reflexi. Já jsem pořád sám sebou ale s tebou už nevibruji. Na bulvár zabalený do tradic ....!!
P.S. Kdybych to napsal tak mě to vypíská.
Bye Bye
ARBUZ
placirkabodlo
2. ledna 2011 • 13:03
nechod
cipisek12
2. ledna 2011 • 11:25
No pan Holec nezklamal,ale mě se tento projev docela zamlouval.Po dlouhé době někdo řekl jak na tom jsme.Ikdyž pana Klauze nemusím,je to jeden z mála politiků kteří si stojí za sv ým.
placirkabodlo
2. ledna 2011 • 13:08
ale oni si stoji vice mene za svym! vsichni. a kdyz to rozjedou ve velkem jako hitler a stalin, tak uz pak nema nikdo ani sanci rict - zmylil jsem se, nebo tak neco.