Komentáře

Zpět na článek

Jak by to dopadlo, kdyby nám USA „utáhly kohout“

15 komentářů

kovarik
24. prosince 2010 • 22:14
Vy jste si nedal ani tu práci, abyste zjistil, proč tady vlastně ten americký velvyslabec není. Obama už dávno jmenoval chlapa, který v nějaké úplně jiné věci lhal před Senátem. A kdybyste byl profík, tak byste věděl, že když jen jeden senátor (samozřejmě republikán) jmenování velvyslance vetuje, nejede přes to vlak ! Takže to, že v Praze není velvyslanec USA, nemá co dělat ani se zahraniční politikou USA obecně, ani s dvoustrannými vztahy ČR a USA, ani s nějakým kiksem VK. Je to prě vnitropolitická americká věc ! Mohl byste namítnout, že Obama už dávno mohl j,enmovat někoho jiného - průchodnějšího. No, to mohl a jistě by to byl udělal, kdyby se jednalo o Německo, Japonsko, Rusko atd.
kovarik
24. prosince 2010 • 22:02
ty státy utáhli ? - strašný ! Proboha to už dneska může psát noviny každý nedovzdělanec ?
kovarik
24. prosince 2010 • 22:01
ty státy utáhli ? - strašný ! Proboha to už dneska může psát noviny každý nedovzdělanec ?
50poiuyt
24. prosince 2010 • 20:55
jen 30 cm .co?
jimiw
24. prosince 2010 • 09:42
Domnívám se, že je tato vize zcela nepřesná. Jen se podívejte, jak je těžké pro USA prosadit rezoluce vůči Iranu, Sirii, KLDR a dalším zemím, zejména v rovníkové Africe. Dalo by se oponovat, že tyto země mají pro své přežití ropu a drahé kovy, ale ani to tuto situaci příliš nemění. USA není jediná velmoc ve světě. Postupně se svět stává multipolárním. Rusko, Čína a další mají významnou roli. A myslím, že pokud by se vzdalo USA prostoru ve střední a východní Evropě, tak jsem přesvědčen, že chtě nechtě by toto vakuum obsadila jiná země, tedy Rusko. A ani pro Eu by nebyl tento fakt zanedbatelný. Nikdo by nechtěl, aby tento region byl místem, kde bují totalitní režim a ani okolní země jako Polsko, Slovensko atd. by se necítily v bezpečí. Najednou by vznikla nejistota regionu. Každý by si říkal, co vedlo USA k takovému bezprecedentnímu kroku. Česko je také sídlem mnoha nadnárodních firem, které zde investují. V každém případě by i USA ztratily. Jako partner by přestaly být důvěryhodné a staly by se nevypočitatelnými. Celý region ve střední a východní evropě by se stal nestabilní a celkově tak i Evropa by poté znovu mohla stát na pokraji mnoha konfliktů. Takový krok USA by nepomohl nikomu.
limak007
24. prosince 2010 • 07:57
Co kdyby se Jeho Blahorodí, krom nabádání k lezení do p...e USA, ráčilo naučit česky?
"...ani žádný „Sovětský svaz“, ani žádná „RVHP“, jenž by mohli..."
"...Peníze jako takové by neopravňovali k nákupu bez „lístků“, neboť by v důsledku nekonvertibility ztratili funkci kapitálu a byli by pouze bezcennými poukázkami na směnu za zboží..."
whitebeard
23. prosince 2010 • 21:37
snad jen to, že tenhle článek je jen důkazem pokročilé degenerqce "šlechty"..díky Jane Nepomuku Alberte Berwid-Buquoy za potvrzení mé domněnky
jerryfrankenheimer
23. prosince 2010 • 19:12
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
2592
23. prosince 2010 • 18:27
PL Bohnice otevřela na Vánoce pavilony?
malej_kluk
23. prosince 2010 • 16:29
Jak už bylo řečeno, hezká kachna. Je to opravdu ze světa sci-fi.
To že náš nynější prezident asi nebude moc oblíbený pro svoje postoje, je taky věc známá. Spíš si myslím, že se zaobíráme jako češi sami sebou a rádi si myslíme že žijeme ve vzduchoprázdnu. Pro hodně lidí končí svět za hranicemi ČR.

Především by tedy měla být větší komunikace se světem...