Komentáře

Zpět na článek

Kauza Drobil: Hvězdný moment Věcí veřejných

9 komentářů

polist
21. prosince 2010 • 15:22
Mám pocit, že Holec s Buchertem se vsadili, kdo nakydá větší špínu na VV. A když už není záminka udělat to na základě jejich činů, tak na ně aspoň pořádně naplivat.
A tak zkritizujeme Bártovy šátky.
A kočí barvu jejích vlasů.
Píšete, že lidem aspoň otevře oči, že VV nepatří do vlády.
A kdo tam teda patří? Chtěli vyste velkou koalici? Anebo socany?
Věci veřejný jsem nevolil, ale v týhle kauze jsou JEDINÍ, kdo se nesnaží věc zamést pod koberec.
Z tohohle, co se píše na stránkách tohohle dřív objektivního a zajímavýho časopisu, se mi chce fakt už blejt.
sizitisi
21. prosince 2010 • 13:53
Z jejich chování mi přijde, že jim ta korupce vůbec nevadí! To je naprosto zarážející a já jsem jedině rád, že jsou tam alespoň VV, kteří proti korupci bojují.
ota49
21. prosince 2010 • 11:36
Mně přijde, že na aféře budou VV spíše tratit a to ať položí vládu či ji podrží.
spassvogel
21. prosince 2010 • 13:58
No já si myslím, že stejně vládu nepoloží. protože není žádné jiné řešení, jak se zachovat co nejlépe tak, aby se krize ještě neprohlubovala. Protože na naší současné politické scéně není ani jedna strana, která by nebyla namočena do obrovských korupčních kauz. Kromě komunistů, ovšem ti díky své minulosti mají nadosmrti útrum.
Kdyby VV položili vládu, tak dojde k novým volbám, bude ustanovena zase úředniká vláda a to není dobrý stav. ČSSD by vyhrála volby, ale co by se změnilo? Nic jen by se ke korýktům dostali jiní, ovšem se stejnýma manýrama.
pismenacislice
21. prosince 2010 • 10:50
Holt máme ministra vnitra, který svědky údajné korupce neposílá na policii, ale za novináři. Chápu, že mnohý občan nemusí mít důvěru v policii, ale ministr vnitra si něco podobného nesmí dovolit. Jestli si někdo myslí, že medializací kauz se dosáhne jejich vyšetření, tak je to absolutní blázen. Takováto medializace právu spíš škodí - mohli jsme to pozorovat už mnohokrát - začne se řešit vše, jen pods*** problému se neřeší - a vše přechází z trestně-právní roviny do roviny: politická manipulace.

A mimochodem - nevsadil bych ani zlámanou grešli proti tomu, že ten Knetig klidně mohl jednat soliterně na vlastní pěst, klidně mohl i jen bohapustě žvanit. Bez důkazů obviňovat Drobila mi trochu zavání lynčem. Ale i tak je dobře, že Drobil odstoupil - šéf je odpovědný i za svoje podřízené.

No, každopádně se dneska ukáže, jestli se VV rozhodnou vylít s vanou i dítě. Možná pan Bárta spíš ocení vládu komunistů a socialistů, kteří deklarují zastavení všech reforem.
janeklan
21. prosince 2010 • 10:45
Pokud má být odchod íčkového prezidneta policie spojen s odchodem ministra vnitra, tak je naprosto, naprosto pochopitelné proč VV odešli včera z jednání a já pevně doufám, že vláda která odmítá regulerně bojovat s korupcí a naopak ODS se v korupci stále angažuje se stejným stínem šedých skulptur a temných stínů, PADNE.
Možná jsou VV malá strana jež má naivní představy o boji s politickou mafií, ale věřim se nenechá převálcovat dinosaury.
pismenacislice
21. prosince 2010 • 10:57
A na konstatování, že policejní prezident pracuje pro Langera, na to vám stačí slova Johna, že? A tím, naříkám, že bych nějak a priori byl proti výměně policejního prezidenta - proč ne?! Ale John na ministerstvu vnitra je opravdu katastrofa. Třeba teď - o podezření na korupci věděl "od konce léta", jak sám říká, ale jako ministr vnitra nic nepředal policii, ani nepodal trestní oznámení a jen odkázal na novináře - a teď si Radeček ještě dovolí kritizovat ostatní a trvat na své funkci.
janeklan
21. prosince 2010 • 11:20
a co měl jako ministr vnitra v té době konat ? jak je vidět, tak protože se nic korupčního asi nestalo, tak na Knetiga neni paragraf ani dnes. Co měl dělat v létě? ano, je to amatér, že posílá lidi se závažnou informací k novinářum, ale zároveň je mi milejší amatér než mirkodušínský Nečas jež je součístí té šedé zóny politiky, od které se chtěla ODS distancovat.
Martinů je Langrův kůň, protože si ho tam Íčko dosadil, to neni žádná informace od Johna, ale prostě fakt. Myslim že pokud má John pochybnosti o jeho práci, má právo jej sesadit, tak jako to měl právo udělat Langr. Jenže Langr si to pojistil a udělal z policejního presidenta nezesaditelného panáčka.
Co měl John policii předávat, pokud policie evidentně propojená s ODS by obratem šedé eminence upozornila a nic by se nedokázalo ?
Ostatně propojení Martinů a ODS ukáže policejní komise.
pismenacislice
21. prosince 2010 • 11:33
Co měl dělat? Jako ministr vnitra měl poradit Michálkovi, ať jde rovnou na policii. Nebo měl podat trestní oznámení sám. Pokud to neudělal, tak nemá nejmenší právo kritizovat Nečase - a sám by měl uvažovat o odstoupení. Opakuji - je to ministr vnitra a není to novinář, jehož úkolem má být rozjíždění mediálních kauz.