Komentáře

Zpět na článek

Berlusconi opět nepadl. Češi se v pohledu na něj pletou

6 komentářů

torinese
18. prosince 2010 • 13:01
Článek autora pokládám skutečně za velmi amatérsky napsaný - pan žurnalista jaksi pozapomněl na skutečnost, že má Berlusconi rozsáhlý záznam u trestního soudu. Obvinění zahrnuje tajnou dohodu s mafií (zázračné zbohatnutí, když se stal největším mediálním magnátem v Evropě), obrovské daňové podvody, uplácení policie a soudců. To, že se ho nepodařilo odsoudit asi nikoho nepřekvapí - Berslusconi ovlivňuje jak média, tak justici.
V parlamentu ho při hlasování o důvěře mimo jiné také obvinili z podplácení opozičních poslanců (opět analogie s ČR).
torinese
16. prosince 2010 • 17:55
analogie
poool
16. prosince 2010 • 04:53
protože má uspokojivý sexuální život, jak ví celá Evropa. Pravidelný sex, dobré jídlo, a dostatek spánku, a můžete klidně premiérovat až do smrti, ať se všichni překouření, depresivní, nevyspalí sexuálně neukojení intelektuálové poto - zblázní.
dsp.
15. prosince 2010 • 21:03
torinese
15. prosince 2010 • 15:09
Vzhledem k tomu, že italské programy denně sleduji, vidím to poněkud jinak. Pokud probíhají ankety v ulicích, běžní Italové se k osobě Berlusconiho vyjadřují poměrně tvrdě (i na naše poměry), přejí si změnu a dávají najevo nesouhlas s jeho politikou. Viděla jsem rovněž celý přenos z parlamentu a nutno říci, že to Silvio uhrál dost těsně. Tak drsné kritice a urážkám, provázené jižansky temperamentní gestikulací a divokým hřímáním, nebyl podroben nikdy žádný český politik. Kočkování Ratha s Kalouskem je proti tomu slabý odvárek. Berlusconimu opozice vyčítá mimo jiné také vřelé kontakty s Putinem a Kaddáfím, zneužívání vládních letadel, sexuální skandály, on zase všechny své odpůrce nazývá levičáky. Je tu jasná anaglogie s českým politickým prostředím - bohužel.
von.rammstein
15. prosince 2010 • 19:16
bohužel pro koho?