Filmy a seriály

Zpět na článek

21 nejlepších válečných filmů všech dob a důvody, proč je rozhodně musíte vidět

15 komentářů

Jarek Musial
No dát tam Pearl Harbor a ne Tora, Tora, Tora! je fakt úlet.
A ne že bych měl něco proti Kate Beckinsale!😄😄
Ondřej Hádek
@Jirka3811 Nebo Tora, Tora, Tora. Za mě lepší film o Pearl Harboru, než ten vykradený scénář Tmavomodrého světa.
Ondřej Hádek
Chybí mi tam Jdi a dívej se, za mě jeden z nejlepších válečných filmů. Také bych zmínil Nebesé jezdce, Příliš vzdálený most, Most u Remagenu, Hlídku v Ardenách. No a dát přednost Pearl Harboru před Tora, Tora, Tora mi přijde přinejmenším diskutabilní. Taky mi tam chybí skvělý československý film Atentát. A třeba Želary nebo Habrmanův mlýn. Nebo Stalingrad s Karlem Heřmánkem je taky super film. A když už je tam dvoudílná Bitva o. Moskvu, tak bych určitě zařadil i třídilnou Válečnou generaci, ta je super. A chybí mi tam i nějaké modernější konflikty, např. Black Hawk down, Hotel Rwanda nebo Obchodník se smrtí.
Jirka3811
A co místo Pearl Harbor třeba Přežili jsme Ardeny ?
TCerny
Unikatni pristup Ukrajiny k jenomu zde jmenovanemu filmu Volyn, " jednomu z 21 nejlepsich valecnych filmu vsech dob a proc je rozhodne musime videt" vsude krom teto Ukrajiny, kde je od r.2017 prisne zakazan!

Polsky film Volyn byl pozitivně přijat polskými diváky, kritiky i historiky a získal několik cen na Filmovém festivalu v Gdyni, kde se film promítal poprvé. Filmový kritik novin Gazeta Wyborcza Tadeusz Sobolewski označil Volyň za „skvělý film“, bezprecedentní v polské filmografii po roce 1989.[1]

Snímek ovládl 19. ročník Polských orlů.[2] Obdržel celkem 14 nominací, ze kterých proměnil 8 – za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší hudbu, nejlepší kameru, nejlepší výpravu, nejlepší střih, nejlepší zvuk a nejlepší kostýmy. Získal také cenu diváků.

Ukrajinský velvyslanec v České republice Jevhen Perebyjnis protestoval proti odvysílání filmu Volyn na ČT art v září 2018 a České televizi zaslal kritický dopis, ve kterém označil snímek za „překrucování dějin“ !

Naopak slava Ukrajinska Waffen SS Divise Galizien sestavajici jeste na jare 45 z 30 000 ukrajinskych nacistickych bestii je nesmrtelna a nacistickemu zlocinci Banderovi stavi dnesni Ukrajina vsude pomniky a jeho tvar vychazi na ukrajinskych postovnich znamkach aby nikdy nebyly jeho bestiality vuci zidum a polakum zapomneny.
TCerny
@TCerny Film Volyn byl pozitivně přijat polskými diváky, kritiky i historiky a získal několik cen na Filmovém festivalu v Gdyni, kde se film promítal poprvé. Filmový kritik novin Gazeta Wyborcza Tadeusz Sobolewski označil Volyň za „skvělý film“, bezprecedentní v polské filmografii po roce 1989.[1]

Snímek ovládl 19. ročník Polských orlů.[2] Obdržel celkem 14 nominací, ze kterých proměnil 8 – za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší hudbu, nejlepší kameru, nejlepší výpravu, nejlepší střih, nejlepší zvuk a nejlepší kostýmy. Získal také cenu diváků.
Ukrajinský velvyslanec v České republice Jevhen Perebyjnis protestoval proti odvysílání filmu Volyn na ČT art v září 2018 a České televizi zaslal kritický dopis, ve kterém označil snímek za „překrucování dějin“ !
TCerny
@reproman Tento film byl totiz v udesne Selenskeho Ukrajine uz 2016 zakazan.
A Kdyz se pak r. 2017 promital i v Praze , podal ukrajinsky Velvyslanec prostestni notu Cesku , neb udesna Selenskeho Ukrajina chce , aby tento film byl mezinarodne zakazan i kdyz ziskal v Polsku nescislne poct a cen , neb ukazuje ukrajinskeho zlocince Banderu , kteremu se na Ukatjine staveji pomniky a tento nacisticky zlocinec Bandera vychazi dokonce i na soucasnych ukrajinskych postovnich znamkach, jako symbol soucasne Ukrajiny.Proto se mi ten text toho filmoveho kritika tolik libil.
TCerny
@reproman protoze se mi ten text libi.Vy muzete jiste kopirovat co se moc libi zase Vam.
reproman
@TCerny Můžete vysvětlit, proč sem proboha kopírujete dlouhý text z článku?
Anonym
Videl som ich zrejme všetky ! Chýba sovietsky Živí a mŕtvy . A americké majú jednu chybu . Vojakov hrajú " starí " herci a v reále bojovali na fronte mladí chlapci ...