Komentáře

Zpět na článek

Na Palackého náměstí v Praze se sešla rudo-oranžová armáda odborářů

12 komentářů

jan9
10. prosince 2010 • 07:31
Trochu ironicky: .... Copak nějaká stávka, to je prkotina proti tomu, že náš stát byl ve vážném ohrožení. A tak musela jak sněmovna, tak i starý senát v poslední den své existence, projednat ve stavu legislativní nouze, zákony proti ohrožení republiky. A které to byly? Například bylo naprosto nezbytné zcela zrušit sociální příplatek, který byl určen těm nejchudším rodinám s dětmi. Bylo také nezbytné odebrat 60% příspěvku zdravotně postiženým lidem, kteří jsou odkázáni na pomoc jiných lidí. A tak děkujme Straně a Vládě i oběma komorám parlamentu, že zachránily naši republiku. Že se tím moc nezískalo? Nevadí! Děkujme jim také za to, že nepřipustily, aby ubyla nějaká koruna z plných měšců nejbohatších. A jsem přesvědčen o tom, že můžeme dopředu poděkovat i Ústavnímu soudu, který tuto záchranu republiky posvětí.
samael
9. prosince 2010 • 10:33
i Falmer,Grebeníček a Grospič,kteří společně Rokem,Farkašem dadodali této akci takový voňavý estébácký odér.Soudruh Zavadil může být na své kamarády opravdu hrdý.
panna
9. prosince 2010 • 10:28
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
samael
9. prosince 2010 • 10:35
za blaho našich pracujících dělají jen svou práci.Oni prostě musí vykazovat nějakou činnost,aby si své bohatství zasloužili.
pismenacislice
9. prosince 2010 • 09:30
Včera jsem měl krátký rozhovor s jedním odborářem. Právě pronesl projev na téma: zubožení státní zaměstnanci a solidarita. Tak jsem mu položil otázku, že když mluví o solidaritě, tak co říká na solitaritu státních zaměstnanců s tou většinou zaměstnanců, co pracuje v soukromém sektoru. Že já tu solidaritu státních zaměstnanců nevidím. A že by mne zajímalo, co říká na to, že v soukromém sektoru se propouštělo už dávno, nehledě na snížení platů, které bylo většinou daleko větší, než kolik se plánuje u státních zaměstnanců. Rozumnou odpověď mi však na to nedal.
muhlhaus
9. prosince 2010 • 08:27
rušení platových tabulek je opravdu, na rozdíl od snížení platů, blbost. Povede to akorát k větší korupci a řiťolezectví ve státních organizacích. Mladé pohledné státní zaměstnankyně (a možná zaměstnanci, záleží na pohlaví a zaměření šéfa) můžou mít teď perspektivy docela dobré.
sopouch
8. prosince 2010 • 21:03
To, že úředníci placení státem jdou demonstrovat za zachování svých platů považuji za neuvěřitelnou drzost.Pracoval jsem na Krajském úřadu od doby jeho založení. V době jeho založení nás bylo 100 úředníků. Plán byl, že úředníků bude 200. V současné době je jich 500. Tam, kde práci zvládli dva dnes je jich 15. Samozřejmě, že nemají pořádně co dělat. Plat vedoucího odboru se pohybuje kolem 50 000 Kč hrubého. K tomu každý úředník mimo svého a ne malého platu bere čtvrtletní a mimořádné odměny, ošatné, příspěvek na dovolenou.Dále jsem jim platí studium v pracovní době, což za rok není malá částka. Když úředník svojí neznalostí způsobí škodu nenese za to žádnou odpovědnost. Drtivá většina z nich není schopná se uživit v soukromé sektoru, protože dohromady nic neumí. Právě se bojí toho, že budou propuštěni a zlaté časy jim skončí. Nehledě k tomu, když se prosáklo, že se budou platit snižovat, tak jim platy dvakrát zvedly. Jednou o šest procent a po druhé o sedm procent. Když se jim vezme deset procent, tak rozhodně škodní nebudou.
janskalsky
8. prosince 2010 • 19:30
Politické zaměření redaktora s zase dá zjisti po první půl větě článku. Jinak stávkovaali i BÝVALÍ voliči pravice (příště už se nachytat nedají) Podobné štvavé články se naposledy vyskytly v nacistických novinách, když se chrlil oheň a síra na židy. Pak vám nemá klesat prodej. Ti dobře placení manažeři vás před končným krachem nezachrání. Pro ten případ vám pane redaktore nabízím volné místo v nepřetržitém provozu v naší chemičce. 15 tisíc hrubého...
dinu_lipatti
8. prosince 2010 • 20:04
Bravo , pane Skalský
samael
8. prosince 2010 • 16:43
Roko,­Farkaš­,Dolej­š,Prci­na ...Šli byste s nimi na pivo?Já ne,ale kdyby ještě žili Gottwald,Husák nebo Mamula,tak by s nimi asi měli o čem povídat.