Komentáře
Však odpovědný nejste, odpovědný je majitel pozemku - o co jde? Mě je nějaký zákon, s odpuštěním u ***e. Chodník uklidím tak či onak. čest práci a smrt plným debatám.
Můžete se přijít podívat! 
Mimochodem, otázka v anketě je položena špatně: jaképak "město"? Vlastník chodníku!
Ať už je to obec, nebo kdokoliv jiný, nebo majitel přilehlé nemovitosti.
Samozřejmě, že před svým domem uklízím (3 hodiny po mně přijede obecní "četa" a to, co jsem uklidil. mi z poloviny nahrne zpátky...), ale nevím, proč bych měl být právně zodpovědný, pakliže si na cizím chodníku někdo přivodí nějaký úraz? A to je to, oč tu běží.

Mimochodem, otázka v anketě je položena špatně: jaképak "město"? Vlastník chodníku!
Ať už je to obec, nebo kdokoliv jiný, nebo majitel přilehlé nemovitosti.
Samozřejmě, že před svým domem uklízím (3 hodiny po mně přijede obecní "četa" a to, co jsem uklidil. mi z poloviny nahrne zpátky...), ale nevím, proč bych měl být právně zodpovědný, pakliže si na cizím chodníku někdo přivodí nějaký úraz? A to je to, oč tu běží.
Třeba já. Myslím si, že ulidit před barákem je slušné k lidem, kteří okolo mého domu chodí. Na tom nic odborového nevidím. A zároveň souhlasím s tím, že za svůj majetek odpovídá majitel - tedy obec. To mi nebrání být slušný. A vám?
ne proto, že nemusím jako majitel nemovitosti uklízet chodník u domu, ten uklízím dál, ale proto, že se nestrachuji, když odejdu do zaměstnání a chodník nebude uklizen, že budu v případě úrazu chodce na tomto chodníku platit bolestné, nemocenské, atd. To přeci také vedlo pana Kuberu k předložení tohoto zákona. Žiji na malém městečku a musím říct, že cca 80% majitelů nemovitostí uklízí sníh i dnes. Je to tak, že kdo uklízel dřív, uklízí i dnes.Ve velkých městech asi jen anonymita nenutí majitele chodník uklidit i když nemusí.
A proč by nemohl na dohodu o provedení práce?
Mimochodem, na živnosťák nemusíte mít nutně provozovnu, stačí se nahlásit do bydliště - činnost odklízení sněhu zřejmě provozovnu nepotřebuje. DPH?
Těžko by si vydělal víc než milion...Atd.
Mimochodem, na živnosťák nemusíte mít nutně provozovnu, stačí se nahlásit do bydliště - činnost odklízení sněhu zřejmě provozovnu nepotřebuje. DPH?
Těžko by si vydělal víc než milion...Atd.
panna
není divné, že pojišťovny jsou ochotny zaručená rizika úrazů pojistit? Nebo takový druh pojištění čítá stejně vysoký poplatek jako u jiných rizikových pojistek? Na to by se měl kontrolní úřad mrknout. 

Proto mi zákon č. 13/1997 Sb. u *** není...