Archív

Zpět na článek

Revizor č. 8172

1 komentářů

sammy
2. prosince 2010 • 11:11
Chtěl bych Reflex požádat o zajištění právního výkladu zmíněného rozhodnutí soudu a případný manuál pro kontakt s revizorem. Tomáš Sokol jistě neodmítne.
Na práci revizorů v pražském metru mi nejvíce vadí jejich oblíbená blokáda spojovacích chodeb v přestupních stanicích. Posíleni o policisty působí jako zátah gestapa a často chodbu zcala ucpou. Při této kontrole tedy revizorovi říkám "Ano, jízdenku Vám ukáži, ale musíte jít se mnou, neb spěchám na metro." Domnívám se, že z právního hlediska projevuji dostatečnou součinnost a svoji povinnost plním tak, abych nepoškodil své zájmy. Revizoři si to často nemyslí a snaží se mi blokovat cestu, čímž, dle mého názoru, překračují svoji pravomoc. Je to asi jako kdyby hostinský držel hosta na židli, neboť ten si z časových důvodů přeje zaplatit na baru.
Shrnul bych to tak, že zcela triviální problém kontroly je v Praze řešen naprosto nekulturním způsobem a tuto naši nekulturnost pocítí především turisti, které by si město mělo spíše hýčkat. Na druhou stranu je nutné ocenit, že revizoři obveselují kolemjdoucí častým užíváním jazyka revizoranto, tedy směsice angličtiny, němčiny a češtiny, kde polovinu slovní zásoby tvoří duchaplné posunky.