Komentáře

Zpět na článek

Demonstrace na pražské radnici: Politici tvrdě narazili na hlas lidu

2 komentářů

mykiss86
1. prosince 2010 • 22:47
Demonstrace jsem se účastnil od rána do šesti odpoledne a to z absolutní frustrace ze způsobů jakým lidé z ČSSD a ODS zafungovali.
Nejenže si před půl rokem ODS bezdůvodně a svévolně pozměnila volební systém tak aby z toho mohla těžit, ale celá koalice byla domluvena minimálně hned po volbách né-li dávno předtím! Alespoň tak na mě působilo chování a jednání zástupců těchto stran v sále.

Nejlepším momentem bylo zjištění, že některé detaily obsazení jednotlivých útvarů se již předevčírem (tedy den před volbou) objevili oficiálně na webu magistrátu...?

Někdo může podotknout, že byli řádně zvoleni. Ale jak řádně?! Když podle původního systému by tato koalice měla pouze 41% a o pět mandátů méně?

Další zajímavostí byli najatí demonstranti s transparenty proti TOP09. Zajímavé, že obsadili hned první lavice a to na obou stranách pódia pro veřejnost. A když, poté co zničili jeden transparent účastníka, který byl odpůrcem koalice jim na oplátku někdo z davu zničil jejich perfektní, na reklamním plátně vytištěný transparent, si šli z pravé strany sednout do části pro hosty z jiných zastupitelstev, tak se u nich zanedlouho objevil pan Poche z ČSSD a dlouze zde s nimi několikrát přátelsky debatoval.

Dalším úžasným gestem byl jejich úskok: kdy po druhé hodině odhlasovali do schvalovacího pořadí přidání bodu navrhovaného TOP09, že na každém zasedání magistrátu by veřejnost měla mít 1hodinu pro přednesení svých návrhů, aby tento bod kolem páté hodiny, kdy už bylo v sále jen "povolené" množství veřejnosti, aby tento bod smetli ze stolu poměrem: koalice ČSSD a ODS 33 proti či se zdržel hlasování a TOP09 27 pro a KSČM byla myslím svými 3mi hlasy také pro.

Jak je možné, že naši zástupci kteří mají jednat ve prospěch nás si mohou svévolně měnit pravidla tak, aby jim to hrálo do kapsy a mi nemáme žádnou možnost jak jim v tom po té co jsme je zvolili zabránit?
jaaan
1. prosince 2010 • 12:00
nebo na řvaní několika frustrovaných jedinců. Pár naivků naskočilo na Kalouska a jeho poskoky o nic jiného nejde, jedni kmotři se snaží vytlačit kmotry jiné