Komentáře

Zpět na článek

ČSSD se ptá, co způsobilo její volební triumf - a sama si odpovídá

3 komentářů

muhlhaus
29. listopadu 2010 • 13:10
Co má společného Banga s pravdou a láskou? To je pravdoláskař každý, kdo se nějak angažuje? Nebo kdo vyjadřuje nechuť k současným politikům? Nebo se spíš všechno hodí pro další útok na nenáviděného bývalého prezidenta, který si kdysi dovolil pronést něco o pravdě a lásce? A proč přemýšlíte o tom, jak se řekne "politicky korektně" Nerom?! Řekněte to jak chcete, nikdo vás k ničemu nenutí (ani termín pol. korektnost používat)! Občas píšete celkem inteligentně, ale nemusíte si pořád vyřizovat účty s nenáviděnými lidmi a pojmy (jo, už dávno víme, např. multikulti taky nemáte rád) - to je pak těžké se na obsah článku soustředit.
moorow
29. listopadu 2010 • 14:33
To ale vůbec není pravda, měl byste zavítat na akademickou půdu. Tam byste mohl zhlédnout vlastníma očima, jak lidskoprávní newspeak a korektnost ovlivnuje i přednášející, kteří s tím vším evidentně nesouhlasí, jen se bojí aby nějaký eko-studentský spolek feministických studentek na ně nepodal stížnost k akademickému senátu. Stále ještě nežijeme ve státě, kde by se za nekorektní řeči právně sankcionovalo, ale "naočkované" obyvatelstvo již zavádí sociální sankce pro lidi, kteří nazývají věci pravými jmény. Já vím, že vy patrně nepříslušíte k "protirasistickému lynčovacímu stádu", ale mohl byste si toho všímat.
muhlhaus
29. listopadu 2010 • 15:52
Mě to opravdu spíš přijde, že o pol. kor. mluví jen novináři. Na akademické půdě jsem se pohyboval před pár lety, kdy to možné ještě nebylo v módě, ale mám spoustu mladých kolegů v práci a tento (nesmyslný) termín jsem neslyšel ani jednou. Pokud by např. studentce vadilo, že ji někdo nazve pipkou nebo černému studentovi ***em, tak bych se tomu nedivil, ale to nemá nic společného s pol. kor., ale se starou dobrou slušností. (A Doležalovi by se nic nestalo, kdyby neromy nazval třeba gadži nebo bílými Čechy).