Archív

Zpět na článek

Rekordní Harry Potter překonal sám sebe

4 komentářů

sirien
26. listopadu 2010 • 11:42
Jsou to dokonale vyhozené peníze, krátký report z tohoto mého omylu:

- jde o otrocky zfilmovanou knihu bez autorské invence. Místa která ve filmu nemají co dělat tam zůstala, místa která si mohl film dobarvit nebo přidat si film nedobarvil ani nepřidal. Chybí filmový střih děje a hlavně nějaké tempo
- výsledkem je děsivá roztahanost a nulová příběhová hodnota - "globální" příběh se nikam neposune, je nadhozeno pár nudných mini-zápletek které jsou obratem nijak zajímavě rozřešeny (stejně jako v první půlce knihy)
- Celý film je hrozivě cítit tím, že nebyl důvod jej dělit na dva díly a udělali to jen kvůli penězům - je hrozivě roztahaný. Jsou tam totálně zbytečné scény, nicneříkající záběry, scény které mají smysl jsou mnohdy nesmyslně dlouhé
- nulová akce, nulové efekty. Především na efekty jsem se šel podívat a odešel jsem s prázdnou. Těch pár akčních scén co tam je je nevyužitých, začnou a náhle skončí, magie se omezila na sem tam mávnutí hůlky a následný výbuch v místě odpovídajícím náhodnému směru cca podle toho mávnutí.
- Pseudovážné scény jsou tak "povedené", že skrze celé kino běžely vlny smíchu tam, kde autoři zamýšleli dojetí sociální napětí. A ne jen jednou.

Byl jsem na tom ve Slovanském domě, když tam člověk normálně mluví, i jen potichu, tak obvykle slízne dobrou sodu od někoho okolo.
Harry Potter 7-1 byl tak děsně roztahaná nuda, že po třičtvrtě hodině se tam bavení stalo standardem, padaly tam hlášky, nikdo se s nimi nenamáhal ani moc tišit, sem tam se rozesmála pětina kina jen tak z ničeho nic a zbytek kina štvalo tak maximálně to že onu hlášku neslyšeli také. Dvě řady za mnou si jedna skupinka někdy od půlky druhé části (ano, má to i přestávku) dohadovala kam půjdou do hospody, jednu řadu přede mnou se dvě holky bavili o testu co maj příští pondělí ve škole a vedle nich někdo svítil iphonem na půlku kina když psal SMS... obvykle tohle bytostně nenávidim, ale u tohodle filmu mě to vůbec nerušilo... ostatně sem sám čtyřikrát málem usnul.
sirien
26. listopadu 2010 • 11:46
add - a jen k tomu ještě poznamenám pro přehled:
- četl jsem všechny knížky, nebylo to zlé, ale milovník HP zrovna nejsem
- viděl jsem všechny filmy, líbily se mi porůznu, vytknul bych každému něco jiného, u několika mě velmi potěšily efekty, místy hudba, někde výprava a tak... ty horší hodnotím lehce nadprůměrně, 3ka se mi fakt líbila, 5tka má podle mě nejlepší filmovou magickou bitvu ever. Ale tenhle film je fakt odpad.

Nejhorší je, jak hrozně bolestně z toho je vidět že to je natočený jen aby mohli na 7mičce vydělat dvakrát. Já jim vzásadě právo na výdělek z filmu neberu, ale tohle byl prostě fuck-off divákovi do xichtu.
torinese
26. listopadu 2010 • 11:17
Má čtrnáctiletá dcera hořce litovala utracené stovky. Takhle otrávená ještě z kina nepřišla - povídala, že to byl příšerný opruz a na pokračování že už rozhodně nepůjde. Přitom předchozí díly vždycky celkem strávila. Tak nějak nevím - někdo se z té nastavované kaše snaží vydojit ,co to dá.
billiblixa
25. listopadu 2010 • 12:19
no vzhledem k počtu kopií (jak 35mm tak digitálních) se ani není čemu divit. (dle UFD se promítalo-sledovalo v 74 sálech)