Život a styl

Zpět na článek

Harajuku: Ulítlé lolitky a další módní výstřelky z Japonska

7 komentářů

akinop
26. listopadu 2010 • 18:11
Většina modelů z Haradžuku je určena pro nošení právě tam, tedy pro korzování na Takešita dóri, což je ulička poblíž stanice Haradžuku se spoustou krámků, obchůdků a kosmetických studií zaměřených na cosplay fans. Mj. tam jsou v některých obchůdcích i šatny, kde se lze převléct. (Bodejť. Na bazén taky nejedu MHD rovnou v plavkách s ručníkem přes rameno a zpátky mokrý.) Na netu si ještě Japonci radí, že k převlékání jsou vhodné záchody v Omotesando Hills nebo prostě na nádraží. (Pozor, na WC v Omotesando Hills prý bývá okolo oběda fronta, takže raději s předstihem!)
fakov
25. listopadu 2010 • 08:25
v Praze, jsou to milé holky, všechno, ale žádné ulítlé výstřelky jsem zatím neviděl.
jasir
24. listopadu 2010 • 12:37
Vyznění textu je zavádějící.
Harajuku není název nějakého stylu, je to název čtvrti v Tokiu, kde se nachází Jingu-bashi (most Jingu) - most nad železniční tratí, který je oblíbené místo setkávání cosplay fanoušků (lidé oblékající se do svérázných kostýmů). Tahle setkávání probíhají nepravidelně, převážně o víkendech. I když věhlas Jingu-bashi už má zlaté časy za sebou. Nicméně se nejedná o oblečení na běžné nošení (většina nadšenců jsou beztak školáci a ti musí nosit uniformy), ale o kostýmy jako pro naše maškarní... Člověk pak přijede do Japonska a všude čeká lidi vypadající jako comixové postavičky - a ono nic.
sendyman
24. listopadu 2010 • 14:50
Komu věřit?
sendyman
24. listopadu 2010 • 14:54
Komu věřit? "Prestižnímu Reflexu, nebo - Vám?
"Vyjmenovávat jednotlivé prvky oblečení a doplňků by byla ztráta času..." Možná ani ne tak ztráta času, jako spíš, že "ono se" to neví....
A přitom by stačilo kouknout:
http­://en­.wiki­pedi­a.or­g/wi­ki/Ha­raju­ku
von.rammstein
24. listopadu 2010 • 15:45
já věřím oběma
tommyknocker
24. listopadu 2010 • 16:11
V reflexu už mě nic nepřekvapí. Hlavně že to vypadá pořádně "BLESKově"