Život a styl

Zpět na článek

Vyhodili z farmy prasátko, protože by mohlo urážet muslimy

10 komentářů

muhlhaus
23. listopadu 2010 • 11:56
do dalšího stadia! Aby se výrobek prodával i mezi židy a muslimy, firma odstranila prasátko, toť vše. Milovník prasátek Jandourek ale musí o něčem psát, že jo... Mimochodem - to, že se nějaké hračky vyrábějí i mimo Čínu, mě dosti překvapuje.
albert_fish
23. listopadu 2010 • 01:01
koukám, že nadpisy článků jsou čím dál tím víc k nerozeznání od bulváru
edgar
22. listopadu 2010 • 21:21
to jste si asi nějak spletl reflex a respekt. co si to zkusit znova promyslet? jedno malé písmenko a jste jinde. tedy mimo.
karel79
22. listopadu 2010 • 18:31
To muslimové jsou prasata. Líná, parazitní, akorát bych si z nich kotletu neusmažil.A lituji, že ostatky sebevražedných muslimských prasat nejsou pohřbívány zabalené do vepřovice a pokapány prasečí kejdou.
ogijist
22. listopadu 2010 • 17:25
Sice uz nebude nikdo urazeny, ale kazdy bude utrzeny, od tech sebevrazednych vesticek... Miluju nasi evropsou demenci, a rad bych vzkazal vsem co maji obdobne kvalitni politicky korektni napady: Prosim politicky korektne se odstrante z tohoto sveta, protoze tim uplne nejvic potesite ty sve domnele muslimsko/kdovijake mensiny, utlacovane plastovym veprikem.
ps: par muslimu znam a je jim uplne u***e jestli si chovame prasata, hrajeme s prasatama a kdovico snima jeste delame, dokud jim je nenutime, bohuzel se svet prizpusobuje malym skupinam magoru... ikdyz myslim ze ty akce prizpusobivosti vedou taktez magori.
tritecky
22. listopadu 2010 • 16:01
islám zakazuje zobrazovat zvířata, takže cítění muslimů neuráží přítomnost prasete v sadě, ale existence takovéto sady figurek jako taková.
placirkabodlo
22. listopadu 2010 • 18:16
Na figurativní zobrazování bylo a je nahlíženo jako na rouhání, na projev zpupnosti člověka, který napodobuje tvůrčí akt Boha - osobuje si právo napodobit živou bytost, jíž však nedokáže oživit. Každý, kdo takto napodobuje dílo Boží, bude pak v den Posledního soudu vyzván, aby svému dílu vdechl život. A jelikož to nedokáže, bude za svou opovážlivost náležitě potrestán.

Vztahu islámu a zobrazování bývá v odborných textech věnována značná pozornost. V některých případech však bývá mylně uváděno, že zákaz zobrazování je zakotven již v samotném Koránu. Tento zákaz se však neopírá o koránské verše, nýbrž až o pozdější tradici.

proste fanatismus a priposranost jde ruku v ruce. kviiiik
von.rammstein
22. listopadu 2010 • 23:52
ba ba
asma
24. listopadu 2010 • 17:51
V islámu pravidla určuje Mohamedův precedens. Mohamedova manželka Ajša si hrála podle zapsaných pamětí s panenkou a s koníkem kterému přidělala křídla z látky jako pegasovi. Výklad pak zní, že dětem jako hračky jsou figurky lidí a zvířat povolené, stejně jako je povolené mít holčičku hrající si ještě s panenkami za manželku.
moorow
22. listopadu 2010 • 15:41
Je nadherne precist si o tom, jak je politická korektnost špatná, od eurofanatického časopisu jakým je reflex. Evropská unie je vzorem politické a lidskprávní korektnosti ( rozuměj - jedná se o prudérní aparát na potírání nepokrokových občanů ). EU je nere­formo­vatel­ná..­.je čas, abyste si v reflexu přestali protiřečit.