Život a styl

Zpět na článek

Je libo růžový revolver? Proč se u nás dostanete k pistoli obtížněji, než v Americe

27 komentářů

zemekf
22. listopadu 2010 • 08:24
Občanku ani pas tady u sebe nosit nemusíte, ani řidičák, proč taky, když vás chcou kontrolovat tak ať si to zjistí sami.
Pásy v autě ? Je to přece váš život a vaše zdraví, co je komu do toho.
Povinné svícení ? Ale děte, já vidím aj potmě tak proč bych v noci svítil. Ve dne ? Vaše věc.
Červenou na přechodech chodci běžně nevnímají, většinou se řídí každý vlastním uvážením. Srazí-li vás někdo při vaší čevené, jste viník a platíte veškerou škodu i s výjezd policie, záchranky a vaši pozůstalí i ,,havranů,,.
Náklady na léčbu-léčby, opravy a pod. nesete sami a v plné výši, pojistka nepojistka.

Chcete si koupit kuchyňský nůž ?
Pokud vám není pětadvacet tak na to zapomeňte. ABSOLUTNÍ zákaz všech tzv. obraných prostředků. Za slzák, je pokuta a vyhoštění.

Nůž v kapse?
Tak to si říkáte přímo o vazbu.
Pokud máte v batůžku rybičku nesmí mít čepel delší jak pět centimetrů.
Vyhazovací nože, slzné, pepřové a jiné plyny, paralizery a podobná svinstva jsou řazeny mezi útočné zbraně a podle toho je s vámi taky zacházeno.
Cela, vyšetřování, pokud jste cizinec tak jisté vyhoštění s velmi tučnou pokutou a nedejbože jestli se ten den něco ve vašem okolí stalo.
Počítejte, že jste viník.

Pokud se nedovedete bránit rukama nelezte ven. Obzvlášť po setmění. Mimochodem na to jaký je tu ,,Babylon,, je tu poměrně bezpečno a to i ve čtvrti kde bydlím a to je tu takový mix, že si člověk připadá jak na etnografické exkurzi. Turecká kebabárna vedle židovského obchůdku, s pakistánským stánkařem naproti, sousedícím s polským sklepem. Všichni nápis ve své řeči a někde v rohu s anglickou mutací.


Vražda, loupežné přepadení, znásilnění a podobně ?
Běžná odměna pro toho kdo podá informaci o pachateli a jeho výskytu je vypisována policií a to ve výši i kolem Ł.20.000,-
To je bratru takových 6.000.000,- Kč.

Kamery jsou tady snad aj na záchodech a není problém vyvěsit fotku hledané osoby kdekoli. Mohli by ste se ohradit, že ve vašem obchodě to viset nebude, přij
strassidlo
21. listopadu 2010 • 00:13
Vilíku, již tradičně chybička, krom toho co zmiňují znalejší diskutéři, dodám drobnost v názvosloví: v ČR nemáme zbrojní pasy alébrž průkazy!
sendyman
21. listopadu 2010 • 00:04
Možná by Vám prospělo, kdybyste četl nejen spíše bulvární (i když poměrně významný) Der Spiegel.
Ono totiž získání zbraně v CELÝCH U.S.A. není zdaleka tak jednoduché - jak v případě krátké zbraně, neřkuli samopalu, či spíš (určitě ve většině případů) útočné automatické pušky. Ne ve všech státech je to stejné a nelze paušalizovat.
Jinak hrubě nesouhlasím se Zemekfem, protože sklápěcí nůž nosím a často mi pomohl v případě prkotiny, která by se bez něj stala zásadním "problémem". Považuji ho za doplněk skoro stejně důležitý, jako klíče od domu. O kuchyňských nožích nemluvě - pokud to v Británii funguje takhle, tak je to strašná volovina (že by Jamie Oliver začal vařit až po jednadvaceti?).
Jsem pro právo nosit zbraň. Uvážlivě. Protože i podle našich zákonů to právo má mnoho "psychpopatů", což je samozřejmě otázka do diskuse.
Ale každopádně jsem pro právo bránit majetek se zbraní v ruce, o tom nehodlám diskutovat.
sendyman
21. listopadu 2010 • 00:09
Co si pomůžu, když na mě nastoupí pět magorů s bejsbolkami, že jsem nepoužil "nepřiměřenou" obranu?
strassidlo
21. listopadu 2010 • 00:16
Že jo?! Jak má člověk vědět esli to nejsou bejsbolky na kulky či jinak vystřelovací!
sendyman
21. listopadu 2010 • 00:51
Ve svém životě jsem byl vážně napaden 2x, 3-5 násobnou přesilou. Tady netřeba zacházet do podrobností, ale v podstatě se to dá charakterizovat tak, že při cestě z nějakého nákupu. Že to byli pokaždé Cikáni, beru v tomto případě za podružné... Pochopitelně jsem pokaždé dostal přes držku, protože nejsem Čak Nouras. Materiální škoda byla v podstatě zanedbatelná (šel jsem Z nákupu...) a ani nemělo cenu to někam hlásit. Stejně by to "odložili".... A modřiny časem taky slezou.
Jsem přesvědčen, že zbraň (ale skutečná, plynovku "na zastrašení" v tomto případě neberu, protože nevíte, že když tu hračku vytáhnete, ten druhý na vás nevytáhne SKUTEČNOU a máte jaksi problém... To je lepší nemít nic) by je odradila...
sendyman
21. listopadu 2010 • 00:52
Samozřejmě, díky debilnímu řazení příspěvků, nereaguji na sebe, ale na Strassidlo...
placirkabodlo
21. listopadu 2010 • 11:54
na ty cikany staci lopata, a kouzelne zaklinadlo prace. jen co by ji videli a slyseli to magicke slovicko. zmizeli by sakumprask. na ne se musi chytre
strassidlo
21. listopadu 2010 • 11:57
Tak to je hodně blbá zkušenost. Ale zase kdo z nás by si na nákup nosil picačku? Kolega ji napříklkad nosí když jde s větší hotovostí, ale jednou si cestou potřeboval koupit sváču a u kasy otevřel kufřík by si hrábnul pro šrajtofli a byla tam! Ještě, že jsme ji viděli jen z pozice lidí v řadě za ním, pokladní by to nemusela pochopit.
sendyman
21. listopadu 2010 • 14:13
Oba jste mě pobavili a navíc jsem si vzpomněl na jednu historku, dávno zasunutou do ústraní. V roce 1991 jsem vyinkasoval od zákazníka 1.000.000 Kčs za zařízení prodejny (scéna, jak z Hraběte Monte Christo: Milión? Ten máme vždycky v šuplíku! ). Bylo to v čase předvánočním (navečer už byla tma a všude plno lidí) a šéf mě požádal, abych mu cestou koupil v Kotvě autíčko pro syna asi za 800,- a tolik svých jsem u sebe zrovna neměl. Tak jsem vytáhl u kasy kufřík....
Pak mi došlo, co lidí to vidělo v tom návalu a cestou zpátky do práce jsem se málem po...sral strachy!
Jo, a díky za radu: to je fakt, kdo by se tahal na nákupy s picačkou? Příště si vezmu lopatu!