Komentáře

Zpět na článek

Výročí 17. listopadu: Proč byli disidenti nakonec pro smích

10 komentářů

wecernik
18. listopadu 2010 • 22:51
Clanek je vystizny a vystihuje podstatu veci. Disidenti shodou nejakych okolnosti nedrzeli hubu aspon nedrzeli hubu ve spatnem case a miste - nektery z moralnich duvodu rekly jasne NE, nekteri se k tomu dostali i treba diky paranoie komunistickeho rezimu, ktery na ne za nejakou klukovinu bafnul a zatvrdil je. Rozhodne to nebyl soubor manageru, strategu a brilantnich taktiku. Vsech si jich po pravu vazim, at byli "jenom" disidenti, signatari Charty77, ve spolcich VONS, amnesty international, kres­tanskos­kautsk­ych kryptospolcich atd. I poradani pitomych koncertu bez svazacke naruce bylo drazdeni kobry.

Nekdo pise k veci, nekdo nadava a przni prijmeni a dehonestuje snad i za vrozene vady a rodice. Jak vidim presmycky ze jmen a posmivani, myslim si cosi o tridnim boji kde nekdo pise jako kdyz moci po patem pivu do pisoaru.

Ad Havlova plosna amnestie - jednak jak bylo popsano se to netykalo "vypousteni" ale zkraceni ruznych trestu. Pozdeji jsem docenil tohle rozhodnuti jako velmi moudre - predstavte si vypoustet ty ruzne rozkradace socialistickeho majetku, zlodejicky a podobne kratsi tresty postupne;
jak by asi tak "startovali" v roce 95 ve spolecnosti kde jsou urady prace a parprocentni nezamestnanost, povinnosti si sehnat a platit byt, bankovni karty, podnikatelske prostredi se vsemi +- a vubec jiny system zodpovednosti a povinnosti nez znali ze sociku pred vezenim. Takhle aspon byli na stejne startovni care zmen jako my vsichni. Myslim ze velky pocet z tehdejsich "amnestaku" byl zachranen pred rezignaci v bezdomovectvi a recidivou prave timto.
sofi...
17. listopadu 2010 • 15:16
výborný článek, díky za něj
HerculePoirot
17. listopadu 2010 • 13:46
V Reflexu mi poslední dobou konvenuje máloco, ale tenhle článek tedy ano. Od začátku do konce. Děkuju za něj.
2 Whitebeard: Mohu vědět, na základě jakých znalostí "pozadí disidentů, Charty a..." označujete článek za naivní? V téhle problematice se vcelku orientuji, naivní mi to nepřijde...
brew74
17. listopadu 2010 • 17:17
každý vystíhovaný paranoik sládko-cibulkovského typu přece dávno ví, že vše spunktovali agenti CIA, KGB, StB, Mossadu a Aštar Šeran, tedy stejní zločinci, kteří zničili Twin Towers. Dále NASA - zatajuje existenci UFO a americké automobilky, co mají v trezorech patenty aut poháněných vodou, přitom raději zbankrotují, než aby na nich vydělaly ziliony dolarů. Světu šéfuje velký Žid, ovšem poslední dobou mu do toho dost kecá Bilderberg.
whitebeard
19. listopadu 2010 • 02:01
můžete..pro Chartu i disidenty jsem dost dlouho pracoval..dodnes si pamatuju systém "odměňování" za pochůzky, převoz materiálů, organizování schůzek i "půjčování" bytu..VLSR jsem si prožil od jeíího plánování do "vítězného" konce..těžko můžu tedy tento článek považovat za realistický a pravdivý
shawk
17. listopadu 2010 • 12:21
A ty máš autore tohoto článku velké štěstí, protože lidé, kterých se "zásluhy" všech těch bývalých disidentů bezprostředně denně týkají, si tohle pouze přečtou. Zkus jim to ale opakovat někde na náměstí takříkajíc "face to face". Možná by ti došlo, že klíči se může dělat i leccos jiného než jen cinkat ...
brew74
17. listopadu 2010 • 17:26
co zase vyhrožují únorem. Bolševika i nácka holt dokáže nejvíc nas*at pravda.
Palopetro
17. listopadu 2010 • 12:17
pouze bych rád doplnil tyhle Veškrny o ticíce mladých,kteří dobu před koncem bolševického státu nezažili a nemají tudíž ambice být stébáky.Z jejich řad se ovšem rekrutují mladí komunisté,kteří naivně věří v pohádky o létajících pečených holubech do huby,které tato ideologie hlásá.Tihle pitomové velmi rádi znevažují disent a hrdinně a neuctivě o tom píší do všech možných diskuzí vč.této.No máme teď demokracii,tak proč si nekopnout do postaršího unaveného ,mnohdy nemocného člověka,který se zasloužil o to,že si dnes může kdekdo pouštět hubu na špacír.
whitebeard
17. listopadu 2010 • 12:14
díky za krásný příklad neuvěřitelné naivity..co víte o pozadí disidentů, Charty i Velké Sametové Listopadové Revoluce?..z toho, co jste napsal, soudím, že nic..
Palopetro
17. listopadu 2010 • 12:20
Tohle je opravdu moudré a svým obsahem zcela vyčerpávající.