Fotogalerie
Luxus v oblacích: Takhle to vypadalo, když ještě létání nepřipomínalo jízdu ve vagónu s dobytkem
6 komentářů
Nikdy jsem nepochopil, proč mají cestující dostat při dvouhodinovém letu oběd. Letecká doprava má být rychlá a bezpečná, všechno ostatní je rozmar. Přesně proto u nás zkrachovaly ČSA, Tvrdík řešil nepodstatné nesmysly a dělal tragická manažerská rozhodnutí.
Pamatuji velmi dobre i kdyz v prvni tride jsem ze svuj zivot letel pouze 2x. Cestovani letadlem pred 30ti -40ti lety bylo kutivovane a nikdo by si v tech letech nedovolil nastoupit na palubu v rostrhanych jeens nebo v Tshirt. Stale, i ve svem pokrocilem veku, cestuji po svete, ale musim se kotrolovat abych nerekl otevrene svuj nazor bez filtru. Letecke spolecnosti v poslednich letech vyuzivaji situaci a delaji vse proto, aby z nas “vyzdimali” co nejvice. Soucasna situace jim to umoznuje. Hromadna vnitro-statni doprava, zde ve Statech, neni o nic lepsi ponevac za poslednich 50 let se do tohoto useku nic neinvestovalo. Jsme 100 let za Japonskem a na konec i za Cinou. Kam vrazime biliony dollaru nebudu zde rozebirat, proto ze to vetsina z nas, kterym to jeste v te hlave mysli dobre vime. Uprime receno folks, jsme (_!_)……..
JP
Elegance, vkus a hlavně povinnost a přání ČD, aby se cestující cítili dobře. To byla první republika. Poté, co se dostali k moci soudruzi veškerá noblesa se kamsi ztratila. První dáma Gottwaldová, bývalá uklízečka, měla svůj osobitý styl. Klidně přišlo na premiéru divadelního představení s botaskou přes rameno, hrála si na dámu, ale z bot ji koukala sláma. Do divadla se začalo chodit v džínách, neuvěřitelná devastace morálních hodnot. Za komančů chátralo všechno, nejen lidský vkus, noblesa se kamsi vytratila. Zámky zdevastovány, nejen ty. Prostě hnus a bída totalitního režimu. Bohužel přežívá dodnes, např. právě v těch vlacích, WC děs a hnus, špína i v těch modernějších. Nezajímá mě tolik připojení wifi, bez internetu se dá žít , čisté sedačky a záchody mě zajímají víc. Ty totiž musí navštívit každý bez výjimky. Zrovna tak záchody na benzínkách , neuvěřitelný humus.
Chceme být hodně západní, ale pořád převažuje špinavý východ. O hospodách ani nemluvě. A potom se nelze divit, že někteří se také chovají jako dobytek, bohužel jich není málo, neumí udržet základní čistotu. V létě jsme cestovali do hor, projížděli mnohými lesy, i kolem tratí, z okénka jsem viděla neuvěřitelné množství plastových lahví, kdo je tam asi pohodil? Dobytek? Ano, lidský dobytek.
Chceme být hodně západní, ale pořád převažuje špinavý východ. O hospodách ani nemluvě. A potom se nelze divit, že někteří se také chovají jako dobytek, bohužel jich není málo, neumí udržet základní čistotu. V létě jsme cestovali do hor, projížděli mnohými lesy, i kolem tratí, z okénka jsem viděla neuvěřitelné množství plastových lahví, kdo je tam asi pohodil? Dobytek? Ano, lidský dobytek.
@misazak Létám a žiji říši strejdy Sama. Tvrdit že US aerolinky se o cestující postarají je dobrý vtip - je bezpočet případů na portálech jkao View From The Wing, či Simply Flying kde pasažéři popisují nekalé praktiky místních aerolinek. Jsou stejně lakomé a lhostejné jako jinde.
A americké společnosti nestávkuji a o lid se postarají .
Kde žijete proboha, v Cali?