Archív

Zpět na článek

My Češi hodně hulíme. No a co?

24 komentářů

lofwyr
16. listopadu 2010 • 10:25
Doležale, chápu že tvá vyhulená palice se nezmůže na nic víc než - podle sebe soudím tebe... Přesto - jdi si raději šlehnout. Poslední dobou působíš dojmem, že tráva už není jediný fetn na kterém jedeš.
kkk999
16. listopadu 2010 • 14:43
Doporučoval bych přezkoumat, kdy a za jakých podmínek pan Doležal získal titul doktora a zda ho vůbec užívá oprávněně. Ty slinty, co poslední dobou píše a žvaní, jsou zdravým rozumem uvažujícím lidem jen pro smích. Když byl v televizi v debatě o drogách, tak ho přítomný policista zesměšnil jak malého kluka. Doležal se nezmohl na žádné argumenty, jen se hihňal jak debilek...no ostatně co jiného se dá čekat od zfetovance bez mozku...
makataman
13. listopadu 2010 • 11:44
jenže stát nevytváří žádný zisk, jen přerozděluje vybrané výpalné od lidí v produktivním věku (hlavní část ''příjmů''). Pokud těmto lidem umožníš/nařídíš komerční pojištění, budou platit komerčním pojišťovnám, a ne státu, čímž vznikne v rozpočtu díra. Odpovídajícím výstupem na straně státu by tedy bylo omezení péče na základní úkony ve vybraných územních celcích a zbytek by fungoval právě na smluvních podmínkách pojištěnce s tou kterou pojišťovnou, která by zajišťovala v nemocnici tu a tu péči. Ovšem když si budou všichni připlatit za zdraví své a svých dětí, na jakoukoliv formu solidárního výpalného nejen nepřistoupí, ale hlavně už na ní nebudou mít prostředky. Takže máš stát s mínusem v daňových příjmech a osekaným rozsahem zajišťovaných zákroků (takhle fungoval Medicare/Medicaid, než se velký muslim rozhodl, že musí Američanům věnovat svůj pomník) a produktivní třídu, která zajišťuje komerčním pojištěním péči sobě a blízkým, případně není pojištěná (pokud to nebude povinné). Na solidaritu prostě nemáš prostředky a já, jako produktivní komerčně pojištěný, nebudu hradit léčbu cizím lidem, protože na to sami nemají. Když ti jde o odpovědnost, nemůžeš chtít, aby byla část odpovědná za sebe a navíc za ty, kteří na to nemají finance. Rozpočet totiž není nic jiného než prachy, které ze mě stát vytahá, a proto očekávám jejich účelné využití, což - ať se na to díváš jak chceš - léčení důchodců, chronicky nemocných ani vroze­ných/g­enetic­kých vad není.
kkk999
16. listopadu 2010 • 14:39
To je na velmi dlouhou debatu, já sám jsem na toto téma debatoval s prezidentem ČLK p. Kubkem, jehož jediná odpověď na moje argumenty, kterými jsem ho zcela utloukl, byla: "To je ale politicky neprůchodné!" Na to jsem mu odpověděl, že je třeba se řídit zdravým rozumem a že takovou pitomost může říct jen hlupák...a byl konec debaty...
makataman
12. listopadu 2010 • 21:21
v zásadě souhlasím, že komerční pojištění je lepší než státní výpalné a že většina těch, kteří mají rizikové chování, jej sami eliminují, případně si připlatí nebo se prostě nepojistí. Ale! Kdo podle tebe bude léčit důchodce a děti s vrozenými vadami? Žádná pojišťovna jim smlouvu nedá a když tak brojíš za osobní zodpovědnost, těžko můžeš zároveň chtít nějakou formu solidarity... Fakt by mě zajímalo, jak bys to s chtěl vyřešit, když jsi tak ''veliký a moudrý''.
kkk999
13. listopadu 2010 • 09:36
Myslím, že už i tady jsem to napsal mnohokrát: Zavedením osobních účtů pro zdravotnictví se neruší solidarita. U dětí s vrozenými vadami, u lidí, kteří si svoji nemoc nebo úraz ničím nezavinili, bude jejich léčení nadále hradit stát ze svého rozpočtu. Ale každý jeden člověk si bude muset nést důsledky svých rozhodnutí na sobě a nepřenášet jejich dopady na ostatní. Je stejně jen otázkou času, kdy k tomuto dojde. Pokud si někdo myslí, že je zdravotnictví zadarmo, náramně se plete. Chceš např. chlastat, hulit marihuanu, kouřit cigarety? Tak si léčení všech nemocí, které jsou v příčinné souvislosti s tímto rozhodnutím plně hraď ze své kapsy...a že těch nemocí není zase tak málo, je jich cca nejméně padesát - od bronchitidy až k různým rakovinám, nejen plic, ale i mnohých dalších orgánů...u chlastu zase např. různé formy cirrhosy jater - žádná nemocenská od státu, žádné invalidní důchody, žádné léčení zadarmo - zavinil sis to, tak trp....Holt je třeba, aby už mladí mysleli na zadní kolečka - aby počítali s tím, že ve stáří mohou onemocnět, nemocnice nemohou být zaopatřovacím ústavem pro důchodce, o které se jejich děti nechtějí nebo nemohou starat. A těch souvislostí je daleko více, na to bych potřeboval tak nejméně hodinu a deset stran textu, abych to mohl rozebrat do detailů...rozhodně ale dnešní stav je, ať se to komu líbí nebo nelíbí, NEUDRŽITELNÝ!!!
Palopetro
17. listopadu 2010 • 12:48
Nemůžu si pomoci,ale musím ocitovat slova jednoho významného primáře z FN v Brně,který říká:bůček ještě nikoho nezabil!
kkk999
12. listopadu 2010 • 09:08
Čím dál tím jasněji se prokazuje, že příliš solidarity škodí. Jednoznačně je nutné zavést každému osobní účty pro zdravotnictví, aby si každý nesl důsledky své péče nebo i nepéče o vlastní zdraví SÁM NA SOBĚ!!! Jinak se totiž bude pořád dokola rozebírat, co je škodlivější, jestli vepřové na talíři nebo marihuana. Bereš drogy, kouříš, chlastáš? Riskuješ zdraví a život při rizikových adrenalinových sportech? Nerespektuješ např. v horách pokyny HS a musí pro tebe letět vrtulník? Nerespektuješ rady lékařů, nedodržuješ jejich pokyny a v důsledku toho dojde ke zhoršení tvého zdraví? PLAŤ...ALE ZE SVÉHO, NE Z PENĚZ VŠECH!!! JENOM IDIOT SE MŮŽE OHRAZOVAT, ŽE NAPŘ. HULENÍ NEBO KOUŘENÍ JE JEHO VĚC!!! JENOM IDIOT SI VĚDOMĚ A ÚMYSLNĚ NIČÍ ZDRAVÍ, JENOM VYSOCE SOBECKÝ A BEZOHLEDNÝ DAREBÁK NIČÍ ZDRAVÍ NĚKOMU JINÉMU!!!
placirkabodlo
12. listopadu 2010 • 11:19
ty, soustred se prosim te na ten karciogenni vzduch, ktery prave dychas a zacni tim, ze vypnes pocitac. stojis nas vsechny totiz moc penez a zdravi. myslim vzhledem ke spotrebe energie a tim padem dopadem na prirodu, ne tim ze si tu vykakavas hlavu. na to staci ucpat nos.
kkk999
12. listopadu 2010 • 19:31
ty se soustřeď, abys nepřišel o poslední zbytek zdravého rozumu...ten slint, co jsi sem napsal, je hodný vypatlance, jak jsi ty, ty ubohý vypatlaný troubo...