Archív

Zpět na článek

Světu vládne komunista

1 komentářů

navodar
15. listopadu 2010 • 21:06
Vyšší fáze nekonečné dobroty se jmenuje blbost. Ve jménu této blbosti, rozuměj vyšší fázi nekonečné dobroty, jsme si pustili do Evropy muslimy. Ve jménu téže blbosti jsme jim dali peníze, aby ti chudáci netrpěli chudobou. Ve jménu téže blbosti, až nás ta blbost ve spirále času dožene, se za pár let budeme učit turecky a klanět se směrem, ze kterého nám nic nekyne, jak řekla velká Angela.
Stejně tak je důsledkem naší blbosti, v tomto případě nezřízené touhy po mamonu, blbý může člověk být na rozličný způsob, to, že, jak říká titulek: Světu vládne komunista.
Upřímně nevím, čemu se divíme. Dovolili jsme pánům majitelům odstěhovat své firmy do Číny? Dovolili. Kupujeme jak o závod nekvalitní laciné čínské zboží? Kupujeme. Tak čemu se divíme?
Každá jedna odstěhovaná firma, vedená touhou každoročně zvýšit svůj zisk o desítky procent, udělala jediné – pomohla Číně k takovému růstu, který se teď vrací zpět jako bumerang.
Všichni ti podnikatelé dovolili, aby z celého světa tekly do Číny miliardy dolarů ročně a ta Čína teď ví, že si může za pár šupů koupit celý svět. A tak, zatím co v Evropě rostou počty nezaměstnaných a jednotlivým státům chybí peníze téměř na cokoli, Čína si podepíše obchod s Francií za 14 miliard eur. Jinými slovy: Čína si koupila Francii. A chystá se do Velké Británie…
Co na tom, že v Číně kvete dětská práce, co na tom, že si prostý dělník nevydělá ani na živobytí. Jedno se nesmí, nesmí se mluvit o lidských právech a chraň bůh o Dalajlámovi. Hlavně, že to sype.
Až nás tahle spirála za pár let dožene, tak budeme jíst 3x denně rýži a vodit děti do Komsomolu, nebo jak se jmenuje čínská varianta.