Historie

Zpět na článek

Krvavý převrat v Chile sice před 50 lety svrhl marxistickou vládu, Chilané za to však draze zaplatili

19 komentářů

viktor viktor
12. září 2023 • 12:17
Pak tedy nechápu, že máme na Hradě prokazatelně vystudovaný bolševický pár. Pávek , celý život zelená guma, která přísahala věrnost socialismu. Navíc agent StB a sovětské GRU a předseda ZO KSČ na rudé rozvědce. A soudružka manželka, komunistka, vystudovaná politručka ( komisařka ) . V Česku by se nyní , tedy podle vás , gen. Pinochet jistě vyřádil.
Pavel Maleček
12. září 2023 • 04:41
Škoda že se autor nevěnoval i komoušskému teroru, který ten Pinochetův předcházel. Ano, stejně jako u nás po druhé světové se to nedá omlovat tím, že to ti první dělali také, ale při pohledu do lidských dějin je zřejmé, že v dobách převratů to poraženým vítězové, humanita nehumanita stejnou mincí až zákonitě vrací.
Což by mělo být varováním i pro dnešní neomarx-progres lepšolidi, co nám své dobro vnucují i za cenu postupné likvidace svobod, bezepčnosti či životní úrovně. To s průhledným cílem likvidace demokracie, maskovaným křikem, že tu starou, vším špatným prolezlou demokracii vylepšují. Pravda zatím ty jejich dobro a rovnost nechápající odpůrce likvidují jen vyhazovy z práce, fakty nepodloženými-politickými rozsudky či mediální likvidací.

Ovšem jak se tohle dokáže lusknutím prstu ve fyzické masakry odpůrců změnit nás opět historie učí. No a pak ti hlava nehlava (doslovně) nositelé lepších zítřků kvílí, že ty které drtili jim stejnou mincí oplatí. Kdyby se historií poučili, věděli by, že je to zákonitě čeká.
Tomáš Kostelecký
11. září 2023 • 21:00
Generálu Pinochetovi by měli stavět pomníky za to, že v Chile, zlikvidoval komouše. Pokud by to neudělal chcípali by hlady.
pinkkk
12. září 2023 • 06:15
@Tomáš Kostelecký Vidím, že jste demokrat každým coulem. Nastolit "demokracii" tak, že vyvraždím desetitisíce lidí (třeba i tím shazováním do moře), zpěvákovi useknu ruce aby nemohl hrát, statisíce lidí utečou do zahraničí... To se divím, proč neoslavujete Hitlera s jeho plynovými komorami a Stalina s Gulagy. Vždyť oni chtěli nastolit krásný život pro obyčejné lidi.
Tomáš Kostelecký
12. září 2023 • 08:07
a já zase vidím, že jste hloupý. ono to tak bývá, že při každém takovém utkání se dějí i takové věci. třeba jen vyřizování starých účtů. u nás to byl zase odsun německého obyvatelstva, to samé bylo ve všech podobných konfliktech. za to ovšem pinochet nemůže. on nikomu ruce neřezal. ale věřím tomu, že kdyby nenastolil demokracii a nevypráskal rudé zrůdy, děly by se tam daleko větší krutosti jak tomu bylo ve všech komunistických státech a dokonce se dodnes dějí, jen se o nich tak moc neví. @pinkkk
pinkkk
12. září 2023 • 22:05
@Tomáš Kostelecký Když myslíte, ale demokracii ať to stojí, co to stojí. I Stalin říkal: Není člověk není problém.
viktor viktor
12. září 2023 • 22:14
@Tomáš Kostelecký “ Demokrat “ Stalin říkal , že “ Když se kácí les, létají třísky “ . Poznáváte se ?
Tomáš Kostelecký
12. září 2023 • 22:15
Koukám, že to Džugašviliho máte pěkně nastudovaného. No aby ne , proti tomu byl Hitler uličník.@pinkkk
Tomáš Kostelecký
12. září 2023 • 22:22
To neříkal Stalin , ale Lenin.@Tomáš Kostelecký
viktor viktor
12. září 2023 • 10:31
@Tomáš Kostelecký …chcípali by hlady, píšete. Teď chápu. Češi mají v průměru nadváhu a proto máme agenta StB / GRU, soudruha Pávka, předsedu ZO KSČ na rudé rozvědce na Hradě ? Tak to bude s převlékačem kabátů ještě veselo….