Komentáře

Zpět na článek

28. října: Co to vlastně slavíme?

9 komentářů

vrkal
30. října 2010 • 21:23
Ti založili u Cizinecké légie 1.Čsl. voj jednotkiu - Rotu NAZDAR. No a Masařík se chytil a pokračoval. Tak vznikly Legie a zaplať pán Bůh. Kdyby komunisté nerozkradli jejich majetek jen proto že bojovali proti rudým a nezakázali je, tak i v Čechách mohlo být lépe. Bohužel i při dobré myšlence se vždy chopí moci zlořádi, kteří si říkají dnes pravice. Tak že vlastně nevědomost hříchu nečiní. Chce to jen lepší informovanost.
megab
29. října 2010 • 21:41
Pokdu se mám držet otázky v nadpise, tak slavíme: zločince a vlastizrádce Masaryka s Benešem (vlastizrada Rakouska Uherska z letech 1914-1918), zločince, vlastizrádce a jejich spolupahchatele z Maffie, oslavujeme zločiny legionářů, oslavujeme zničení spojené a sjednocené střední Evropy. Fujtajbl vespolek.
stone_pilot
30. října 2010 • 09:24
Gruss Gott! Na Rakušáka umíte výborně česky!
dlebowski
30. října 2010 • 13:55
stoniš se chce patrně zavděčit skopčákům,ale oč jde megab...?!český stát dávno existoval jakožto rozhodující faktor střední evropy a rakouská knížátka vesměs líbala českému králi pr...
fujtaj­bl,ko­labo­rante popletenej!!!
jikx
29. října 2010 • 09:05
Celý článek považuji za vtip, který se nepovedl!!! Reflex mám moc rád, ale někteří autoři by neměli vůbec psát - někdy totiž platí, že více textu = méně kvality. Pokud zahodíme vzpomínku a hrdost na 1. republiku, co nám zbude? Na co dnes můžeme být hrdí jiného? Čím více pozoruji dnešní dění, tím více si říkám, že musíme mít ideály a odkaz 1. republiky stále před očima, minimálně jako cíl, ke kterému se musíme snažit se přiblížit (samozřejmě přizpůsobeně k dnešním poměrům). Již tak je dost nepříjemné, že daně z velkých společností odcházejí do státních pokladen států, v nichž tyto společnosti sídlí (a u nás mají pouze svou "pobočku") a ta naše zeje prázdnotou, což pokud vím, tak měla 1. republika krásně vyřešené...
radus244
28. října 2010 • 23:54
Stone_pilote
Tleskam a 100% souhlasim!!!
stone_pilot
28. října 2010 • 11:46
Protože vtip v tom nevidím a pokud to vezmu vážně, je to blábol. Se stejnou logikou je nesmysl slavit jako den státnosti i na Václava. Je jasný, že se od r.1918 hodně změnilo, ale náš stát na bývalé Československo prostě navazuje. Argumentovat tím, že stát už je "jiný" je kolosální pitomost. Budeme svátky měnit každých 10 let nebo po každé zlomové události? (sametová revoluce, vstup do NATO, vstup do EU - to naši společnsot taky dost změnilo, ne?). Američani taky mají Thansksgiving Day a to se jejich společnost (i hranice a obyvatelstvo) od doby Mayflower změnila téměř absolutně. Bez Československa bychom měli jako hlavní město Vídeň. Já osobně považuju právě 28.říjen za náš nejvýznamější státní svátek.
rob.spis
29. října 2010 • 19:38
"...Th­ansks­givin­g..." příště to zkuste česky...kontrolní otázka: kdy u břehů Ameriky přistála loď Geyflower?
stone_pilot
30. října 2010 • 09:25
Jste se bouchl do hlavy?