Komentáře

Zpět na článek

Západ páchá sebevraždu. Server WikiLeaks mu v tom pomáhá

15 komentářů

r.graves
30. října 2010 • 08:48
Není jen to co vidíme, snaha novinářů se bez jakéhokoliv demokratického oprávnění podílet na moci třeba tím, že jí narušuje a bourá, aby ukázal "moc" ! Novináři se evolučně změnili z hlídacích psů demokracie na lidi, kteří chtějí moc a mají jí formou medializace a možné dehonestace svých nepřátel s vědomím, že před soudem budou vykřikovat slova o Ústavou zaručených právech na svobodu slova (jako by Ústava jiné články neměla) a soudci ustoupí ze strachu před vlastní medializací. Je to tak, jak píšete: cesta do pekel. Pokud onen pán z WL tak činí, aby lide neumírali a země neválčily, je to krásná myšlenka ovšem také tzv. hraniční porucha. Pokud tak dělá pro slávu a peníze - pak je to vlastně standardní novínář: plnou pusu frází o svobodě, ale klidně ohrozí vlastní společenství. NA válku kdekokliv nemám silný názor. v Africe se snad už všichni vybili způsobem, že normálnímu člověku je z toho na zvracení. V Afganistánu ztrokotali Rusové a ztroskotáme i my s USA, protože tak stateční, abychom Afganistán srovnali se zemí s vírou, že pan Bůh si ty spravedlivé přebere taky ne. Druhý Vietnam a Korea posílí islámské fundamentalisty a tak lze jen doufat, že všichni zbrždění milovníci 60 let, volné lásky, drog a minimálně chlamýdií změní názor, až je přejde svobodné myšlení na kolenou v mešitách, kde dříve stávaly kostely, které jsme mohli volně míjet, budou tlouct v hadru na sobě i na hlavě o zem s Koránem na rtech. Nejsem voják, má profese je zachraňovat lidské životy, ale s WL nesoulasím. Tato zkratka také znamená "čekací listinu" v transplantologii. WikiL. nám tuto čekací listinu vytváří také. P.s. je-li úkolem WL naznačit, že generálové nebývají obvykle duše přemýšlivé, pak mi to opravdu jen ukazuje na standardní "investigaci" novinářského klanu. Počkejte, až objeví, že Pepek námořník nikdy nežil...to bude prda...70 Blesků, 6 x v MF,LN a Právu, 3 dny hlavní zpravodajství a v USA týden smutku a jedenkrát za rok předčítání názvů všech dílů starostou L.A. P.s. 2: proč není
zemekf
28. října 2010 • 07:05
http­://www­.blis­ty.cz­/2010/­10/27/­art55­215.ht­ml
zemekf
27. října 2010 • 12:55
Další militantní zasolepenec tvrdí, ýe je naší zemi, národu, evropě, ku prospěchu když žoldáčtí rambové mordují někde tisíce kilometrů vzdálené nevzdělané rolníky. Ano, to jsou oběti této ,,bratrské pomoci,, kterou NATO častuje tyto destinace. Byl jsem proti rusákům u nás, jsem proti nám v třetím světě. Desetitisíce tamních mrtvol stojí za mnou a já cítím povinost k nim, své zemi, svému svědomí se jich zastat.
Byť bych byl nazýván hlupákem, zrádcem, naivkou.
Miláčku, nebál sem se STB-áků z tebe se taky nepotento.
Schalováním vraždění civilů se dopouštíme stejného činu jako jejich fyzičtí vrazi. Škodíme tím sobě, své zemi i světu.
KÉŽ BY TACÍ UŽ POUMÍRALI, ABY UŽ BYL POKOJ
ZF
emery
27. října 2010 • 10:42
Spíše blbosti. Bez ohledu na to, co která armáda právě teď kde dělá, je její prioritní funkcí obrana vlastního státu; pokud bývají útvary vysílány jinam, je to proto, aby získaly v době míru bojové zkušenosti (vždy se mohou hodit) a aby mužstvo bez vytížení nevlčelo. Co svět světem stojí, armády takto fungují a fungovat budou - opačného názoru může být jen totální naivka (nechci přímo říkat naprostý hlupák) nebo skrytý či otevřený velezrádce. Nevím, co je horší. Nicméně stát, jehož občané podkopávají vlastní obranyschopnost a ještě jsou na to hrdí, si nezaslouží existovat - ostatné říkal to již Masaryk. Na tzv. "pravdě a lásce" ještě nikdo nikdy nic konstruktivního nepostavil, protože tyhle "veličiny" jsou samy o sobě vůči vnějšímu násilí absolutně bezbranné.
zemekf
27. října 2010 • 08:20
To že unikly tydle informace na veřejnost považuji za vítězství rozumu a demokracie !!!
Mimochodem v žádné z těchto jmenovaných zemích nemáme po pravdě co dělat. Ani my, ami NATO.
Byli jsme tam zavlečeni pro krití nadcházející krize západního světa, jenom proto aby papaláši ksmuflovali svou neschopnost poradit si s ní. Nejde o naftu, nejde o kulturu, nejde o lidská práva !!
Momochodem, tyto ,,výlety,, rambů už stáli tolik, že kdyby do těchto zemí byly dodávány např. počítače s připojením na satelitní internet zadarmo, mohla by už tamní mladá generace mít takový rozhled, že by si všeci už ,,talibáni,, dávno ani nevrzli.
Každá agrese budí odpor a není se co divit, že ozbrojená - ozbrojený.
Jsou jen v České republice stovky lidí co před ,,Americkou pomocí,, projeli Afganistám, Irán, a jiné země na kolech či stopem. Žádný z nich se nesetkal s nějakou agresí vůči zápaďákům, ba nejednou i na čaj, oběd, nebo nocleh byli zdarma pozváni do rodin ať už v městech či zapadlých vesnicích.
A takoví lidé jsou zabíjeni bezdůvodně, takoví lidé jsou prý našimi nepřáteli
PRD, PRD, PRD.
Západ je v krizi a zveřejnění těcho informací je cestou jak z ní ven ! Nemáme tam co dělat. Za to že Venca z Brna kopne pražáka do zadku, přece nevybombardujem Brno !!!
rob.spis
29. října 2010 • 16:14
Proč ne?
poool
27. října 2010 • 00:57
A když jde do tuhého, jdou ohledy stranou.
Co se týká Afghanistánu, to věděli už britové za koloniální éry, že se tam nedá vyhrát.
Jedině podporovat jednu frakci proti druhé, dělat obratnou politiku, chvilku dávat peníze jedněm, pak druhým, a nakonec zlomit hůl, a vypadnout, protože to nemá stejně smysl.
zeddicus
26. října 2010 • 21:23
Musím souhlasit s autorem článku, že západ si kope svůj hrob.
částečně souhlasím i s několika diskutujícími, že kdyby západní armády mučili mě nebo mé blízké, měl bych na ně mnohem ošklivější názor.
Obecně ale jakákoliv armáda která nesedí v hospodě zvěrstva dělala, dělá a je velmi pravděpodobné že i dělat bude. a to kdo dělal zvěrstva určuje až vítěz. za WWII dělali různá zvěrstva všechny strany, ale odsouzených válečných zločinců bylo na vítězné straně mnohem méně. Ale jsem radši, že je to tak než aby tady pobíhali SSáci.
a nebuďme pokrytečtí. každého víc trápí vlastní průjem než 10 000 mrtvých na druhé půlce planety
krakatitt
26. října 2010 • 17:19
Absolutně souhlasím s autorem. Tolik naivity jako v některých diskuzních příspěvcích jsem dlouho neviděl. Západ si kope hrob, a nikdo s ním nebude mít slitování.
mik-23
26. října 2010 • 16:27
jestli zapad spachal sebevrazdu, tak ve chvili kdy zacal to krizacke tazeni na vychod. Ok, 2.700 mrtvych civilistu jedenacteho zari je svinstvo, ale otazka je co je vetsi svinstvo vzhledem k tomu, ze jen v iraku umrelo 60.000 civilistu behem hledani tech slavnych zbrani hromadneho niceni a nasledneho chaosu, a to vim jen diky wikyleaks, jelikoz kolik tam umira civilistu se z zadnych zapadnich medii clovek nedozvi. Jediny co se pise je, ze se tam ztratila jedna anglicanka a ze dalsi amik slapnul na minu. A je fajn ze se veci meni, taky asi diky tomu, ze valka v Iraku skoncila, protoze ted tady v UK davali velmi zajimavy dokument (kdybych to videl na netu reknu si tomu se neda verit, ale bylo to na BBC), kde se americky vojaci ruznych sarzi priznavaji k tomu, ze vubec nerozumeli situaci a znepratelili si komkpletne cely mesto, ktery je vitalo jako osvoboditele (myslim ze Faludzu) a nasledne ho pri bojich s povstalcema cely dvakrat vybombardovali cimz umrelo nekolik tisic civilistu. Zajimavy byly taky rozhovory s tema povstalcema, ktery zazili Sadamovo vezeni vitali amiky s otevrenou naruci ale diky tomu, jak se to pak vyvijelo a ze amici najimali soukromy bezpecnostni firmy, ktery palily po kazdym kdo se divne podival se nakonec obratili proti amikum...
Takze sam Pentagon rika, ze se tady nic novyho nedozvime, to by se holt museli odtajnit ty tajnejsi materialy a toho se rozhodne nedockame...