Historie

Zpět na článek

55 let od srpnové invaze: události roku 1968 začaly už v červenci. Chronologický přehled okupace

5 komentářů

viktor viktor
31. července 2023 • 08:05
A na hradě nám sedí zelená guma, rudý agent Pávek. Nomenklatůrní Kariérista z rodiny schvalující sovětskou okupaci a sloužíci “ věci “ socialismu ( táta agent, syn agent ). Pávkovou soudružkou manželkou je vystudovaná politručka ( komisařka ) , podplukovnice socialistické armády. Od r. 1989 se Česko vrací obloukem k soudruhu Husákovi. To byl také nomenklatůrní soudruh. Tihle převlékači kabátu jsou ostudou a zároveň zrcadlem nízké kulturní úrovně Česka. Bez kachního žaludku to v Česku zatím nejde.
Avatar - Ladislav Sedlák}
Ladislav Sedlák
30. července 2023 • 14:57
Já si jen pamatuji, 20.8. jsme vyjeli se spojovacím praporem na cvičení. 21.8. asi kolem 0500 nás budí zástupce velitele pro týl, pplk. Kovačič, frontový voják bezvadný a čestný človek. Tvrdě nám nařídil jít k vojáků a být v klidu. Vraceli jsme se 4. září. Byli jsme v lesíku. nás měli na starost Poláci, chovali se slušně. Stále si to pamatuji a nerad připomínám.
Ota Blažek
30. července 2023 • 14:32
Je s podivem, že naše politické vedení bylo invazí překvapeno. Každý náš obyčejný turista, který se v srpnu vracel z pobytu v NDR, Polsku nebo Maďarsku, viděl velká vojenská seskupení těsně za našimi hranicemi, kde stále pobývaly po odchodu z předchozího vojenského cvičení na našem území. Je fakt, že vojenská obrana by byla téměř beznadějná, už proto, že všichni vyšší důstojníci naší armády byli vyškoleni (i politicky) v Moskvě. Ale když jsme se nebránili, nemůžeme si stěžovat, že nás nebránil Západ... Ten by snad zasáhl, ale jenom kdyby viděl naši snahu o obranu...
Richard Šebesta
30. července 2023 • 19:08
@Ota Blažek Jste na omylu. Západ byl a je vždy falešný.V roce 1938 nás hodili Hitlerovi a kecy některých prozápadních PRIMITIVU že jsme se nebránili jsou jalové . Podle nich nám západ nepomohl proto že jsme se nebránili. Jasně oni už dopředu věděli že se nebudeme bránit a proto uspořádali Mnichov a zradili nás. Apropos o rok později se Poláci bránili a co udělali západní země ? Nic vyhlásili Německu válku a bylo vymalováno . Jo vlastně sorry oni vedli s Němci válku tzv.SITZKRIEG (válku v sedě). V roce 1956 se Maďaři bránili a SE jim slibovala ,přijdeme vám pomoct. Kecy v kleci a lež. Nic víc. V roce 1968 ruský velvyslanec informoval v USA americkou administrativu že vojska SSSR a dalších zemí obsadí naší zem. Amíci byli v klidu je to jejich rodinná věc. Bylo by úplně jedno zda by se tehdejší Československo bránilo západ by nepomohl.Jako v roce 1938,1939 1956 atd. Je ale s podivem jak aktivní je západ v dnešní válce rusko-ukrajinské ? Je to faleš a pokrytectví proč americký a další politici západu neřekli Ukrajincům je to vaše rodinná záležitost ? Jako v roce 1968 ? To je zvláštní žádnou smlouvu s Ukrajinou nemají Ukrajina není v EU ani v NATO. Oni (západní země) vždy byli a jsou falešní a dělají jen to co jim je ku prospěchu. Jako třeba když Turecko napadlo Kypr 1974 západ opět nic. Není větších pokrytců a lhářů.
hale@...
19. února 2020 • 09:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.