Komentáře

Zpět na článek

Co může levicový senát pokazit? Zahraniční mise

11 komentářů

von.rammstein
25. října 2010 • 11:25
já bych to tak černě neviděl
vonrammstein
25. října 2010 • 14:52
Vyfič, ***e.
fakov
25. října 2010 • 08:18
a zároveň úspor ve státním rozpočtu bych do Afghánistánu posílal jednoroční dobrovolníky, nikoliv draze placené žoldnéře. I pan Jandourek by mohl být po zácviku např. dobrý kulo- nebo bombometčík.
Jarabak
24. října 2010 • 21:11
Mýlíte se pane autore v jedné věci. Že se shodneme na tom, že naši vojáci bojují na straně těch slušnějších a lepších (tak jsem to z článku pochopil). My dva se na tom třeba shodneme, ale voliči čssd jsou přesvědčeni, že ti lepší a slušnější a správnější jsou taliban, sadám husajn, hamás, ahmadínežád atd. Že západ v čele s usa a kapitalismem je horší. Čili máme tady opravdu velikou skupinu lidí (cca 30 procent dle voleb) mě naprosto lidsky odporných. To není dobré, je jich opravdu hodně. Fakta na ně nezabírají, jediné co je pohání je jakási nenávist k západu (kapitalismu, svobodě jednotlivce - prostě západní civilizaci, jak ji každý zná) a logicky tudíž přízeň všemu protizápadnímu. Nevím, kde se to v nich bere, ale je to nevyléčitelné. Je to jako s nemocemi v přírodě. Mají za úkol odstraňovat slabé kusy. Zrovna tak levičáci mají za úkol ničit slabé civilizace. Jestliže tedy tento trend ve společnosti převáží, bude následovat jen úpadek a transformace v cosi - nejspíš nějaký kříženec mulimostánu a komunistánu.
placirkabodlo
26. října 2010 • 09:43
nezapomen pripocist klause, nebo treba tlusteho ..., ona pak ta rovnice mozna bude vypadat jinak, citelneji, ale ne tak jednoznacne
buffalobill
24. října 2010 • 13:45
docela by mně zajímalo, proč v tomhle "demokratickém" státě ještě nebylo k žádným důležitým otázkám referendum, kde by mohli občané vyjádřit svůj názor např. na volbu presidenta, senát, na výdaje pro politiky nebo na armádu, na svobodu slova a tisku, těch otázek je plno - co ale můžeme čekat, když hmotnou odpovědnost mají u nás pouze skladníci, zatímco ministři, přestože mají vyšší platy než skladník, žádnou zodpovědnost nemají a proto je ekonomicky ten stát tam kde je a dokud tady budou lidé jako pan Janďourek šířit své bludy, lépe tu nikdy nebude
vonrammstein
23. října 2010 • 22:02
to je fakt drsnej blábol. Já-jakožto docela hodně pravičák, vlastenec a zastánce maximální suverenity ČR jsem byl od začátku proti radaru. Pro pořádek dodávám, že by mi vadil stejně silně americkej, jako ruskej. Zjednodušeně-pokud to není náš vlastní obrannej systém, je prostě cizí a slouží cizím zájmům. Jestli něco takového potřebujeme, postavme si to sami a pro svoje vlastní účely.
simeklubor
24. října 2010 • 11:29
Asi jste měl napsat na konec první věty za slovo "blábol" dvojtečku, pak by váš příspěvek mohl být správně. Je to totiž právě váš příspěvek, co lze nazvat drsným blábolem. Co to proboha je "vlastní obrannej systém" pro "svoje vlastní účely"? Jakože bychom si vybudovali obrannej systém třeba proti korupci na radnicích? Nebo proti třicetikorunovýmu poplatku u dochtora? Človíčku, jen jednou v historii měla tato země svůj vlastní obrannej systém - v r. 1938. Přesto ho nepoužila, vymlouvaje se na zradu spojenců, totiž právě na selhání kolektivního obrannýho systému (kterej byl v tý době bohužel v plenkách a rozloženej nacionalistickejma ambicema jednotlivejch států). Přitom tehdy byla na jeho použití patrně poslední příležitost, ale spor o to, zda šlo o prozíravost, nebo zbabělý selhání českejch elit, sem teď nepatří. Ale jisto je, že můžeme mít - ČR v r. 2010 - jen dva druhy obrannýho systému - a) kolektivní, b) žádnej. Ten žádnej se co do účinnosti zcela vyrovná vámi navrhovanýmu "vlastnímu", leč náklady na něj jsou rovny nule, proto je jistě výhodnější. Naštěstí se naše země - zatím - rozhodla pro kolektivní systém, z čehož vyplývají spojenecký závazky. Není nic takovýho jako "cizí zájem" v rámci kolektivní obrany Evropy, to je jen oblíbená bolševická fráze přejatá ze slovníku obrozenců ("cizáci"), protože bolševik moc dobře věděl, kde u tradičně xenofobního Čecha rychle nasbírat laciný politický body. Ve skutečnosti to je i náš zájem, udržet euroatlantickou civilizaci co nejdýl, v poslední fázi zřejmě i silou. (Že je to stejně jen dočasný, protože vymírání a teda postupnej rozklad týhle civilizace nedokážeme zastavit, je už zase jinej příběh...). Tož tak.
vonrammstein
24. října 2010 • 18:37
Neměl, je to stylisticky správně. Neučte mě laskavě můj rodnej jazyk, vím si s ním rady.
Co dál? Co rozumnýho podotknout k tomu, že já mluvím o vojenským systému, zatímco Vy o radnicích a korupci a třech pětkách u doktora? Asi nic, evidentně jedete na nějaký jiný frekvenci.
Zbytek Vašeho příspěvku za pozornost a odpověď pravděpodobně stojí, ale natolik jste mě udolal úvodem, že jsem se rozhodl Vám víc času nevěnovat. Třeba se k tomu za lepší konstelace vrátím. Tož tak.
placirkabodlo
26. října 2010 • 09:40
vonrammstein:
jezis, ty jsi ale srabacke ucho. a jak dovedes okecat, ze jsi se pri***, je ukazka toho tveho "vlastenectvi"

boze, ty se snad nevznasis jen proto, ze tva tupa nadutost prevazuje nad tvou tupou hlouposti.

a jde to i videt u tveho vyjadrovani, krades nicky, a jeste originalum nadavas za, narozdil od tebe, normalni nazor. jsi opravdu, ale opravdu nudne decko