Komentáře

Zpět na článek

Výsledky voleb: Levice může mít šéfa senátu, pravice prezidenta

2 komentářů

vonrammstein
23. října 2010 • 19:29
myšlenkový konstrukt s chabou argumentací. Senát z podstaty samozřejmě JE zbytečný. Jeho "kontrolní funkce" je k smíchu, protože cokoli Senát zablokuje, vrátí se do Poslanecké sněmovny, která to znovu schválí. Je to smetiště, navíc nesmyslně drahé. Pravicový prezident je taky k ničemu, protože jeho exekutivní pravomoci se explicitně blíží nule. Celý systém je nastaven tak blbě, že kterýkoliv zvolený *** může v náhlém hnutí zatemnělé mysli zablokovat cokoliv, ať by to bylo jakkoliv státotvorné. I předseda Senátu má, vzato do důsledků, větší pravomoci než prezident. Vaše argumenty jsou nesmyslné v zemi, kde role prezidenta je ořezána na roli kladeče věnců a udíleče metálů.
kovarik
23. října 2010 • 18:04
To je nesmysl - lidé papouškují - většina totiž neví, resp. by nevěděla k čemu je Senát ani tehdy, kdyby k něčemu skutečně byl. Většina neví co se v Senátu dělá tak jako tak ! A ty finance ? Kolik stojí Senát v poměru ke st. rozpočtu ??? To jsou prostě populistický kecy ! Něco jiného by ale bylo,. kdyby byl prezident volen přímo a současně mu ale byly podstatně rozšířeny pravomoci, aby mohl Senát nahradit. Volit prezidenta přímo jsou zase peníze navíc a nic z toho nekouká - má to cenu jen proto, aby si lidé mysleli, že něco ovlivní ?

Něco jiného by bylo, kdyby se Sněmovna volila většinovým způsobem tak jako Senát a Senát by klidně mohl zůstat, ale nevolilo by se do něj .. mohou tam zasedat krajští zastupitelé. To by bylo mnohem více demokratické - než jak je to teď ! A rezident slabý, tedy volen Parlamentem !