Komentáře

Zpět na článek

Euromateřská pro euromatky by mohla položit státní rozpočet

8 komentářů

zemekf
23. října 2010 • 08:44
Bohatství děcek nedělá, ty dělá BÍDA.
Vyskoušeno mnohogeneračním mnohatisíciletým výzkumem.
Bohatý sedlák měl většinou jedno-dvě děcka, holota přehršel, je otázkou kolik z nich počal ten bohatý. Budu muset zbohatnout, abych toto mohl prozkoumat. Není jiná možnost jak ve výzkumu pokračovat, žádám tímto veřejně akademii věd o cca dvacetimilionový grant.
A TO SE VYPLATÍ !!!
zemekf
23. října 2010 • 08:38
ASI si páni vzdělanci budete muset namáhat své superinteligentní mozky, aby se s tím stát. rozpočty srovnaly. Mimochodem řešit díry ,,utahováním opasků dovede aj babka kudláčková co vychodila akorát měšťanku,,
Prostě budete muset dokázat, že jste se na školách /díky soc systému/ neflákali a neco pochopili.
Jarabak
22. října 2010 • 10:48
Ještě bych přidal jedno faktum. Dejme tomu, že euromateřská by měla zvýšit proodnost 2x (ano, je to přehnané,a le o to nejde, potřebujeme nějaké číslo). Takže máme-li my bílí, jak o nás rasisticky říkají cikáni, proodnost třeba 1,17, tak krát 2 rovná se 2,34. Hm, pěkné. Mají-li cikáni nebo muslimové porodnost 5,26, tak krát 2 rovná se 10,52. Čili nůžky se dále orzevírají a z těch, co už teď jsou chudí a zároveň rodí jako o život, se stanou profesionální producenti lidí. Navíc lidí převážně levicových, takže tímto opatřením si evropa zadělává na ještě větší problémy.
tritecky
21. října 2010 • 16:21
je 28 týdnů 70 % platu. při platu 20 000 je to 28x14000= 392 000
evropská mateřská by byla 20 týdnů 100 % platu, při platu 20 000 to je 20x20 000=400 000.
rozdíl je závratných 8000. stačí zrušit porodné a ještě se na tom nějaká ta kačka vydělá.
ještě někdo vidí důvod k "pokládání" rozpočtu?
focusck
21. října 2010 • 13:18
Pane redaktore, ono nadávat na konečně nějaké alespoň trochu korektní řešení je opravdu jednoduché. Ale vemte si, že Evropa prostě vymírá. A zachovat na evropském kontinentě evropany a alespoň minimální ůroveň porodnosti se mi zdá důležité i pro tu ekonomiku z dlouhodobého hlediska. A kolik by to prosím vás vzalo z rozpočtu? počítejte prosím vás a zamyslete se nad tím, než budete něco kritizovat. Toto není žádný příspěvek na dítě, který by zohledňoval snědou, či socialní populaci. ALE rozumný systemový krok pro normálního pracujícího občana. a s tím zvyšováním platu by to šlo vymyslet průměrem roční mzdy.
Ps. nejsem levicový volič, ale chci také někdy mít děti a důchod. Vy snad NE?
simeklubor
21. října 2010 • 19:15
Bohužel jste (ač dle svých slov nelevičák) podlehl klasickému levičáckému mýtu, že reprodukce společnosti, tj. ochota jedinců plodit a vychovávat děti, závisí na finanční podpoře tohoto počínání, poskytnuté státem. Není tomu tak, ochota zatížit svůj život tak výrazným nepohodlím a omezením, jakým je výchova dětí, naopak klesá se vzrůstajícím bohatstvím jednotlivce a svobodou o svém životě rozhodovat. Žádná výše mateřské, ani sebevyšší porodné a jiné úlevy pro rodiče nejsou schopny nepříznivý demografický vývoj v Evropě zvrátit. Mohl by to změnit jedině nějaký totalitní prvek - např. povinnost vychovat 3 děti s tvrdou sankcí za nesplnění, to si asi nikdo nepřeje. Takže vyhyneme, prožíváte právě začátek konce euroatlantické žido-křesťanské civilizace, smiřte se s tím.
jendai
21. října 2010 • 19:18
no tak se zacneme vsichni snazit mit deti, v takovem pripade nevymreme ;-) ale mozna kvuli rostouci neplodnosti to nebude tak snadne
simeklubor
22. října 2010 • 15:55
Jenže to je to - nezačneme. Žádní uvdědomělí MY, kteří začnou, jen proto, že viděli graf populačního úbytku, neexistují. V individualistiscky založené společnosti, kde hlavní svobodou je svoboda jednotlivce a osobní zájem stojí v popředí motivů konání jejích členů, je hlavním motivem plození dětí ne nějaký zájem celku, snaha o "zachování druhu-společenství", ba dokonce ani potřeba zajistit si někoho, kdo se ve stáří postará (na to máme sociální stát), ale téměř výlučně vcelku iracionální "touha po dítěti". Jenže tento pocit se u většiny matek uspokojí povitím jednoho potomka a tím to končí. Neplodnost zdaleka není takovým problémem, jako neochota děti mít. Jedno řešení se nabízí - důchody generované přímo z příjmů potomků důchodců. Takovou revluční změnu důchodového systému nikdo nemá šanci prosadit. Takže reálné, netotalitní řešení neexistuje.