Život a styl

Zpět na článek

Předpeklí zvané gynekologická ordinace: Proč je to takové trauma?

19 komentářů

kovarik
23. října 2010 • 12:37
Oslovování výrazem holky, je skutečně na pováženou. Je třeba vědět, že holka je dívka, která je ještě holá - tedy bez ochlupení, což zvláště v gynekologické ordinaci nelze předpokládat.

Stejně tak jako "holec" je chlapec, který ještě nemá ochlupení či vousy. Viz české přísloví - "Za krále holce byla v Čechách za groš ovce". To byl Ladislav Pohrobek - byl tak mladý, že byl prostě holec.

A propos - pane Holče - neberte to osobně.
tritecky
20. října 2010 • 17:53
skoro přesně půl napůl.
ovšem i svou současnou hodnou gynekoložku jsem musela vyškolit v tom smyslu, že když k ní přijdu, tak mi fakt vadí, když bych dle jejích instrukcí měla vcházet do ordinace do půl těla nahá, že aspoň dobrý den chci říct oblečená. sestra, co má, je neskutečná. tu prostě ignoruju. mám vůbec pocit, že sestry na gynekologii jsou ten nejprotivnější druh vůbec.
zante
19. října 2010 • 20:53
To jste měla říct hned v úvodu . Opravdu si mnohdy neuvědomujeme, že v Praze je mnohem více možností na výběr, a to nejen co se týče zdravotní péče. I přístup je mnohdy rozdílný.

Já to poznám vždy když zařizuji firemní akce mimo Prahu. Neříkám, že je to horší, ale prostě od 30 km od Prahy jakýmkoliv směrem je to jiné .

Pokud jezdíte často do Prahy, doporučuji zařídit si doktora zde, budete jako v bavlnce (i když třeba také ne napoprvé).

Z pastylu si nic nedělejte, to se dozvíte ještě mockrát. Je na vás co si z toho vezmete, ale pokaždé se najde někdo, kdo bude mít pocit, že nepíšete podle jeho představ.

To je jako v každém povolání, je nemožné zavděčit se všem.
katerina.kadlecova
19. října 2010 • 18:30
...ale z Děčína. Své lékaře mám tady. Není lehké sehnat zde lékaže v žádném oboru, což zhýčkaní Pražané stěží pochopí. Moje zubařka má kupříkladu na dveřích ordinace od roku 2004 napsáno, že nové pacienty nepřijímá. Totéž se píše na dveřích mé obvodní lékařky, kterou jsem nedávno navštívila poprvé po dvanácti letech. Jestli jsem, či nejsem novinářka, nehraje v českém zdravotnictví žádnou roli...
Změna gynekologa je snad ještě složitější. Sama znám tři - alkoholika, pederasta a jednu ženu, která působí na velmi rozsáhlém, převážně romském sídlišti (je to má první gynekoložka), tudíž má ordinaci vždy plnou. Díky Vám rovněž za tu poznámku o mém "pastylu" - zdá se, že jsem se konečně, poprvé (a snad naposled), dozvěděla z povolaných úst pravdu!
bluesman
20. října 2010 • 07:38
z gynekologie naštěstí téměř žádné zkušenosti nemám, nicméně čas od času musím obrážet zdravotnická zařízení a musím říct, že bohužel nečekat někde hodiny je naprostá vyjímka, a ty reklamní televize v čekárnách jsou opravdu peklo... a má být hůř... http­://byz­nys.li­dovky­.cz/vl­ezla-reklama-masiruje-pacienty-v-cekarnach-nebude-pred-ni-uniku-py6-/firmy-trhy­.asp?c­=A1010­15_095­133_fir­my-trhy_nev
makinka.1
24. října 2010 • 22:01
Vím,o čem píšete,taky chodím k paní doktorce z Tylovy ulice....
zante
19. října 2010 • 17:29
Než jsem se dostala ke svému nynějšímu doktorovi, ke kterému chodím s naprostým klidem, vystřídala jsem tři různá gyn. zařízení. Osobně jsem měla smůlu na strašně nepříjemné sestřičky i doktorky a návštěva gynekologie se pro mne stala opravdu noční můrou. Obecně to není příjemné vyšetření, natož když víte, že vás bude prohlížet afektovaná a nepříjemná doktorka. Na další návštěvu jsem si tedy našla jinou ordinaci. Nyní chodím už několik let na gynekologickou kliniku, kde je příjemné prostředí, pracují zde usměvavé sestřičky a přívětivý pan doktor. Navíc je to zařízení, kde se věnují i prenatální péči, porodnictví a onkogynekologii, takže člověk ví, že když bude v budoucnosti plánovat rodinu nebo naopak řešit nějaký problém, dostane se mu kompletní péče ve známém prostředí. Návštěva gynekologie se pro mne stala normální situací, která mne absolutně nestresuje. Také to chce zvážit, zda je pro vás schůdnější, když vás prohlíží doktorka nebo doktor. Osobně si také nedovedu představit, že bych někde několik hodin čekala. Kdyby nebyla možnost objednání, vůbec bych neuvažovala, že bych se stala pacientkou. Jasně, že by se všude měli chovat stejně profesionálně a příjemně, ale pokud budou mít tyto ordinace stále dostatek věrných a odevzdaných pacientek, nebudou mít potřebu něco měnit. Ale zase bude o čem psát 
torinese
19. října 2010 • 16:07
To už i naše čuba má lepšího doktora. Nevím, jak vy, ale já čekám maximálně deset minut a bývám vždycky! objednaná. Pana doktora znám ještě z porodnice a je to neskutečně empatický člověk. Pokaždé si udělá na pacientku čas, posadí se s ní ke stolu do křesílka a popovídá. Umí i úžasně politovat, když máte nějaké zdravotní potíže, takže se necítíte jako další bezejmenná pacientka. Kromě toho je i dobrý a pečlivý lékař. Nikdy jsem o něm neslyšela nic špatného. Doufám, že nám hodně dlouho vydrží.
diewildek
19. října 2010 • 15:36
S paní Kadlecovou nemůžu souhlasit - přece dneska už si můžeme každá (každý) vybrat lékaře dle svého gusta! Já ke svému chodím 10 let a je to luxus! Jak samotná ordinace a čekárna, tak i zacházení, chování personálu, možnost objednat se na večer... Frontu v čekárně jsem zažila asi před 15ti lety na poliklinice na Karláku, to byl fakt děs!!! Ale protože mě nikdo nenutil chodit právě tam, našla jsem si "svého" lékaře.
Takže naprostý souhlas s panem Ywosheckem!
ywosheck
19. října 2010 • 14:32
Za prvé: jsem chlap
Za druhé manžel a otec dcery
Za třetí: bydlíme na "dalekém východě" v Orlové.
Za čtvrté: nikdy, podtrhuji nikdy, se ani manželka ani dcera nezmínily o nějakém traumatu! Naopak - péče v našem městě je odjakživa na vysoké úrovni, gynekologové sami upozorňovali "holky" na termíny a navíc, např. manželka (dcera už s námi nebydlí, ale dojíždí sem ke svému gynekologovi!!), chodí většinou na velmi pozdní odpolední hodinu (17.00, popř. 17.20, apod) a za 10 minut odtamtud spokojeně vypadne "jak z kina".
Je to v lidech.
Ywosheck